Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πιθανές διακοπές ρεύματος σήμερα




Για την πιθανότητα προγραμματισμένων διακοπών ρεύματος από σήμερα, Πέμπτη, εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ, προειδοποιεί ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), δίνοντας παράλληλα συμβουλές προς τους καταναλωτές.

Οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν εφόσον είναι αναγκαίες και η διάρκειά τους θα καθορισθεί, για την ηπειρωτική χώρα, από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος. Στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει επίσης σε προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης, εφόσον υπάρξει μείωση του διαθέσιμου ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των αυτόνομων ηλεκτρικών συστημάτων τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει ακόμη ότι «το συνολικό ύψος και διάρκεια των διακοπών, οι οποίες ενδεχομένως προκληθούν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της όχλησης σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας (νοικοκυριά, επιχειρήσεις κ.λπ.), με εξαίρεση κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου (νοσοκομεία κ.λπ.)».

ΔΕΗ: Εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες εξαιτίας της απεργίας, εξέδωσε πριν από λίγο η ΔΕΗ.
«Σχετικά με την κατάσταση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας, η ΔΕΗ ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σε συνέχεια της απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που ξεκίνησε από χθες το βράδυ, και με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 13 θερμοηλεκτρικές μονάδες (λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου) συνολικής ισχύος περίπου 2.700 MW», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και συνεχίζει:
«Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ) είναι αρμόδιος για την ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν περικοπές ηλεκτροδότησης. Η ΔΕΗ ΑΕ ζητεί την κατανόηση των πολιτών για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση».

ΠΗΓΕΣ: ΑΜΕ-ΜΠΕ, enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου