Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΝ ΥΠ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ.

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 709

Προς:
Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Βασ. Σοφίας 15
106 74 – Αθήνα



Κύριε Υπουργέ,

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επανειλημμένα έχει ζητήσει από τη Γραμματεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον ορισμό συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής μαζί σας, προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Σε όλες τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο με το Διευθυντή του Γραφείου σας όσο και με τη Γραμματεία η απάντησή τους είναι ίδια, ότι έχετε ενημερωθεί και ότι λόγω φόρτου εργασίας θα καθοριστεί η συνάντηση σε «σύντομο» χρονικό διάστημα.

Παρότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα η συνάντηση αυτή με ευθύνη δική σας δεν έχει καθοριστεί και σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού (Αξιολόγηση, Διαθεσιμότητες, Απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών κ.λπ.) παραμένουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται στους εργαζόμενους και στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. κλίμα έντασης και αναταραχής.

Όταν με αποφάσεις σας ο μεγαλύτερος αριθμός «διαθεσίμων και απολυμένων» εργαζομένων προέρχεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενώ παραμένει ο κλάδος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο στόχαστρο της πολιτικής του μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η άρνησή σας για πραγματοποίηση συνάντησης με τους εκπροσώπους τους καταδεικνύει ένα κλίμα «επίθεσης» και εμπάθειας προς έναν κλάδο εργαζομένων με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Πιστεύουμε ότι θα σεβαστείτε την θεσμική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΑΜΕΣΑ θα ορίσετε την συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθείτε και να δώσετε απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που μας απασχολούν.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος 

Θέμης Μπαλασόπουλος 

Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου