Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ... ΑΝΕΚΔΟΤΟ



Ο 4250 (ο νόμος για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων στην ΤΑ) είναι κατά την γνώμη μας, ουσιαστικά νεκρός,.

Έχει ηττηθεί ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ στη συνείδηση όλων των αυτοδιοικητικών - εργαζομένων και αιρετών - ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ. Δεν τον υπερασπίζεται κανείς.
 
 Ένας άδικος, ισοπεδωτικός  και προσχηματικός νόμος, που βάζει .... "πλαίσιο" στην ιδεοληπτική θεωρία της συλλογικής ευθύνης των δημοσίων υπαλλήλων, επειδή οι πολιτικοί τους προσλάμβαναν από τα παράθυρα, ένας άδικος και ψευδεπίγραφος νόμος που καμία σχέση δεν έχει με την ουσία αυτών των ουσιαστικών θεμάτων που ο δημιουργός του Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε για να "περάσει" τις επιταγές της ΤΡΟΙΚΑ για έτοιμες δεξαμενές απολύσεων:

- Την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που βεβαίως είναι απαραίτητη αλλά δεν μπορεί να γίνει με ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ποσοστά επιτυχόντων και αποτυχόντων κατά τα νούμερα που γουστάρει ο Ράιχενμπαχ.
- Τον επανέλεγχο των διαδικασιών προσλήψεων και μονιμοποιήσεων από το 1994 (στον ίδιο απαράδεκτο νόμο προβλέπεται και αυτό και γι' αυτό,  αυτός ο νόμος πρέπει να πέσει ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ), εξαγγελία που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που προβάλλουν τα παπαγαλάκια περί αναζήτησης "πλαστών πιστοποιητικών".
Αν ήταν αυτός ο στόχος τους  ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ  ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ αν βρεθεί παραβάτης της νομιμότητας, πλαστογράφος κλπ   (ή κατασκευαστεί ομάδα "παραβατών" με συμβάσεις που έχουν ήδη ελεχθεί από το ΑΣΕΠ κατά την διαδικασία μετατροπής τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου),  ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΟ  ΑΠΟ ΑΛΛΟ - ΝΕΟ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  (οπότε θα είχε βάση το επιχείρημα του επανελέγχου για παρατυπίες) αλλά με το νόμο - φερετζέ (4250)  ΧΑΝΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΑ.

Άρα ουσιαστικά στοχεύει και υπηρετεί αμέσως την περαιτέρω ΑΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ και τελικά την ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, όπως απαιτεί εξ αρχής η ΤΡΟΪΚΑ αλλά και οι εργολάβοι της αυτοδιοίκησης, πολιτική που πιστεύει  ως σωστή, εκτός του Κυριάκου και ο .... Άδωνης (που δεν θέλει να του τα επιβάλουν αυτά , θέλει να τους απολύσει όλους  μόνος του).

Ο νόμος 4250 έχει τελειώσει από το κίνημα της αυτοδιοίκησης. 

Και αυτό ας το υπογραμμίσουμε για να το τρίψουμε στα μούτρα όσων λένε "δεν γίνεται τίποτα, παρατήστε τα, μην αντιστεκόσαστε"
Ο νόμος "απονομιμοποιήθηκε" στην συνείδηση της κοινής γνώμης από τους αγώνες των εργαζομένων  και την στάση των αιρετών (βοήθησε σε αυτο και η προεκλογική περίοδος των δημοτικών εκλογών).

Και τώρα έρχεται το ΠΑΣΟΚ και θέλει να κλέψει την ..... αντιστασιακή  δόξα από την ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους, τις τοπικές κοινωνίες που δεν μάσησαν.

Για να μην πιστέψει κανείς ότι ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΧΕΣ από τα κάτω.

Και αν τις κερδίζει ο εργαζόμενος, να φανεί ότι  τις καρπώνεται  στο τέλος της ημέρας η  .... Έφη Χριστοφιλοπούλου, η καλύτερη φίλη του Κυριάκου. (πώς να την λένε άραγε στην Τρικούπη, τώρα που έγιναν και επίσημα .... ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ; Κλάραμπελ, δεν της πάει;).

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ που σιωπούσε - μήνες τώρα - για τον συγκεκριμένο νόμο, δεν είπε τις διαφωνίες του (αν είχε) όταν έπρεπε και τώρα την είδε .... "σοσιαλισμός" και  "ανένδοτος" εκ του ασφαλούς.

Τώρα που κανείς δεν τον υπερασπίζεται το νόμο, ξεκινάει .... αντίσταση. ΑΝΕΝΔΟΤΟ λέει το ρεπορτάζ, κάνει το ΠΑΣΟΚ

Αλλά παίζει και πουστιά στη μέση. Διότι δεν κάνει ανένδοτο κατά του νόμου το ΠΑΣΟΚ αλλά κατά της ποσόστωσης της αξιολόγησης μόνο. 
Λες και στην αυτοδιοίκηση μασάμε κουτόχορτο.
 

ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!

ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ!

Άκου θα κάνουν ΑΝΕΝΔΟΤΟ ο Ντόναλντ με τον Χιούι, τον Λιούι και τον Ντιούι ....

Σιγά μην σας φύγουν τα πούπουλα, παπάκια ....

Διαβάστε το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr:

Το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει ανένδοτο εναντίον της ποσόστωσης στην αξιολόγηση

 Στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα με τον υπουργό Αντιπροσωπείας Δ. Σταμάτη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει αλλαγή στο νόμο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο προκειμένου να φύγει η διάταξη που προβλέπει ποσόστωση, με το 15% των υπαλλήλων να βαθμολογούνται αρνητικά. Το μέτρο αυτό χαρακτηρίζεται τυφλό και άδικο από τη Χαριλάου Τρικούπη και για το λόγο αυτό θα προταθεί η κατάργησή του, κάτι που θα φέρει σε δύσκολη θέση τον ΥΠΔΜ Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει διευκολύνσεις για υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια απολύονται προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με πλασματικά χρόνια. Το θέμα αυτό αφορά ιδιαίτερα τους σχολικούς φύλακες με τους οποίους είχε πρόσφατα συνάντηση ο Ευ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου