Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΨΕ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.




http://syrizahalandriou.wordpress.com

“Επιστρέφουμε στην Απολυταρχία όπου οι ποινές επιβάλλονται πάνω στο σώμα των κρατουμένων”


Η υπεύθυνη του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλά στο Κόκκινο για την απεργία πείνας των κρατουμένων και το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές.

 “Υπάρχει ενα κράτος έκτακτης ανάγκης που οικοδομείται σταθερά εδώ και χρόνια το οποίο λειτουργεί ως μηχανισμός κοινωνικής εκκαθάρισης. Θέλουν να φτιάξουν τις φυλακές τύπου ΄Γ ως φόβητρο” δήλωσε στο Κόκκινο η υπεύθυνη του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

“Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης προστίθεται στις τραγικές συνθήκες με την έλλειψη χώρου, καθαριότητας, υγιεινής και περίθαλψης” δήλωσε η Τ. Χριστοδουλοπούλου και κατηγόρησε τη κυβέρνηση πως δημιουργεί “Γκουαντάναμο μέσα στις ελληνικές φυλακές”.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο τομή στο θέμα του σωφρονισμού καθώς μέσω της στέρησης των δικαιωμάτων των κρατουμένων πέραν της ελευθερίας τους, “επιστρέφουμε στην εποχή της Απολυταρχίας όπου οι ποινές επιβάλλονται πάνω στο σώμα των κρατουμένων”.

Τα τμήματα Δικαιωμάτων και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν την Τρίτη 1.7. εκδήλωση στις 18.30 στο ξενοδοχείο Τιτάνια προκειμένου να αποτραπεί η ψήφισή του νομοσχεδίου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου και Βασιλική Κατριβάνου.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Δανάη Κολτσίδα και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, επικεφαλής των τμημάτων Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου