Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ, ΣΑΡΙΑ, Ή ΘΑΝΑΤΟΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πόσο ζοφερή είναι η κατάσταση όσων χριστιανών της Συρίας βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμα υπό την επικυριαρχία των φανατικών μουσουλμάνων ισλαμιστών ανταρτών, που πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Άσαντ και έχουν υπό την κατοχή στους ακόμα κάποια εδάφη στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Taraf, (1/3/2014), επικαλούμενη το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadoluajansı, καθώς και το βρετανικό, BBC.
Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια την τουρκική εφημερίδα, όσοι χριστιανοί έχουν βρεθεί σε εδάφη που ελέγχονται από φανατικούς ισλαμιστές αντάρτες έχουν τρεις «επιλογές» για το μέλλον τους. Η πρώτη είναι να εξισλαμιστούν, δηλαδή να απαρνηθούν επίσημα την χριστιανική τους πίστη, η δεύτερη επιλογή είναι να υποταχτούν στην Σαρία, (δηλαδή στον αυστηρό μουσουλμανικό νόμο ) και παράλληλα να πληρώnουν ένα βαρύ κεφαλικό φόρο, το γνωστό χαράτσι, και η τρίτη επιλογή, είναι απλά ο θάνατος, δηλαδή η εν ψυχρώ εκτέλεση αν δεν δεχτούν τις δυο πρώτες επιλογές.
Ήδη η τρεις αυτές επιλογές έχουν επιβληθεί, όπως αναφέρεται στους χριστιανικούς πληθυσμούς της περιοχής, Rakka, της Συρίας, που έχει περάσει στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών του IŞİD, δηλαδή του ισλαμικού κράτους Συρίας-Ιράκ. Το IŞİD είναι από τις πιο φανατικές ισλαμικές οργανώσεις που πολεμούν στην Συρία και έχουν σαν στόχο την δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους που θα επεκτείνεται από το δυτικό Ιράκ στα εδάφη της Συρίας που βρίσκονται υπό την κατοχή των ισλαμιστών. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα από ένα χριστιανικό ναό υπό τη κατοχή των Ισλαμιστών της Συρίας, όπου ο σταυρός που βρίσκονταν στην κορυφή του ναού καθηλώθηκε από τους Ισλαμιστές οι οποίοι ανέβασαν στην ίδια θέση το ισλαμικό του λάβαρο.
Τις ίδιες σκληρές επιλογές στους χριστιανούς κατοίκους είχε επιβάλει και η άλλη γνωστή ισλαμική οργάνωση, η AlNusra, που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και η οποία έχει κυριαρχήσει σε κάποιες περιοχές της βόρειας Συρίας, της πόλης του Χαλέπι και συγκεκριμένα στην περιοχή Azez. Στις τελευταίες μάχες όμως και με την προέλαση του εθνικού συριακού στρατού, οι φανατικοί ισλαμιστές αντάρτες της AlNusra αναγκάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή. Το μακάβριο όμως της υποχώρησης τους, ήταν ότι όταν έφτασε εκεί ο συριακός στρατός ανακάλυψε ένα μεγάλο ομαδικό τάφο από χριστιανούς που είχαν εκτελεστεί εν ψυχρώ από τους φανατικούς ισλαμιστές.
Όλα αυτά, όπως τα ομολογεί και η τουρκική εφημερίδα, δίνουν το μέγεθος της γενοκτονίας των χριστιανών της Συρίας που επιτελείται από τους φανατικούς ισλαμιστές πάντα με την ενεργό στήριξη της υποκριτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης που από την αρχή είχε πολεμήσει το καθεστώς του Άσαντ, ενώ «σφυρίζει αδιάφορα» στα εγκλήματα των ισλαμιστών κατά του χριστιανικού στοιχείου της Συρίας, (όπου υπάρχουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χριστιανοί ορθόδοξοι, χωρία από τους αιρετικούς). Ακόμα να μάθουμε τι έχει απογίνει ο ελληνορθόδοξος μητροπολίτης που έχει απαχτεί από τους ισλαμιστές, (να’ ναι καλά το «μεγάλο ενδιαφέρον» της ελληνικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας που έχει πιεί το…αμίλητο νερό), ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη των καλογριών που επίσης απήχθηκαν από τους Ισλαμιστές. Εδώ βλέπουμε την δυτική αμερικανοευρωπαϊκή υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Ενώ από την μια φωνάζει ότι δήθεν υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την θρησκευτική ελευθερία και καταπολεμά τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, από την άλλη κωφεύει στα εγκλήματα των ισλαμιστών της Συρίας ιδιαίτερα κατά του χριστιανικού πληθυσμού. Την ίδια ευρωπαϊκή υποκρισία βλέπουμε και στην Ουκρανία. Ενώ μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κυνηγούν με κάθε μέσο τα φίλοναζιστικά κόμματα, στην Ουκρανία στηρίζουν με κάθε μέσο την νεοναζιστική παράταξη που ανέτρεψε το νόμιμο ουκρανικό καθεστώς. Και το μεγαλύτερο ανέκδοτο της εποχής μας : Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Ρωσία ότι…επεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων χωρών!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου