Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μετεγκατάσταση Ρομά: Αναζητούν τη χρυσή τομή αλλά οι εργασίες συνεχίζονται



Συνάντηση με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, πραγματοποίησε εχθές το πρωί επιτροπή από τα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταμούλη. Στο πλαίσιο της κινητοποίσησης με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στη μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου στην πρώην αμερικανική βάση, 100 περίπου άτομα μετέβησαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με στόχο τη συνάντηση με τον Γ.Γ. και την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.

Αισιόδοξα μηνύματα, αλλά συνέχιση των οικοδομικών εργασιών ήταν ο απολογισμός της συνάντησης, με τον κ. Σταμούλη να τονίζει μετά το πέρας της, ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν καθώς εκκρεμούν προσφυγές των ιδιοκτητών των οικοπέδων στο Νομισματοκοπείο Χαλανδρίου και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι εργασίες, είναι υποχρεωμένο το δημόσιο να πληρώσει πρόστιμο ύψους 8 εκ. ευρώ.

Αναζητείται, ωστόσο, εναλλακτική λύση, αφού, όπως υπογράμμισε ο κ. Αγγελάκας, λαμβάνει υπόψιν του το επιχείρημα ότι και οι ίδιοι οι Ρομά Χαλανδρίου αρνούνται να μεταφερθούν εκεί λόγω των ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης.

Δείτε εδώ το ψήφισμα διαμαρτυρίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO - ΡΕΠΟΡΤΑΖ  στο MEGARATV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου