Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις! Ο Μητσοτάκης ανοίγει το Τυπογραφείο το Σ/Κ για να εκδώσει τα φύλλα επίταξης


dei1

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το Σαββατοκύριακο στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου.

Έτσι η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει εάν είναι παράνομη η απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ και εν συνεχεία αναμένεται να τους δώσει λίγες ώρες μόνο να αλλάξουν τακτική και να σταματήσουν την απεργία.

Και μάλιστα, είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση πως εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό σεισμό σε ένα ήδη τεταμένο κλίμα.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών στη ΔΕΗ, να μπορεί να τυπώσει τα λεγόμενα φύλλα πορείας.

Το Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να τηρήσει σκληρή γραμμή και μάλιστα σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει παράνομη την απεργία και οι απεργοί δεν συμμορφωθούν τ΄ποτε θα προχωρήσει σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει το φόβο της για πιθανές καταλήψεις σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ από τους απεργούς

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ακόμα κι αν το δικαστήριο κρίνει την απεργία παράνομη, διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

http://www.spirospero.gr/, 4/7/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *