Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές


Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές

από τον Βασίλη Αγγελόπουλο 
http://www.dikaiologitika.gr/, 20/8/2014

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ορίστηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, ως ο φορέας που θα αναλάβει τον έλεγχο για την αποτελεσματικότητα της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου που αφορά την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, σε τρεις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στη σχετική απόφαση γίνεται λόγος για παρακολούθηση της συγκεκριμένης δράσης με σκοπό την εξαγωγή συγκριτικών συμπερασμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τα στοιχεία που θα πρέπει να συλλέξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι τα μηνιαία έσοδα ανά τύπο καταστήματος, σε αντιστοιχία με το προηγούμενο έτος. Επίσης, θα πρέπει να μπορεί να φανεί αν προέκυψαν μεταβολές στην απασχόληση των εργαζομένων ή στο μηνιαίο κόστος λειτουργίας. Ακόμα, θα πρέπει να καταγραφεί το ποσοστό συμμετοχής ανά κλάδο προαιρετικής εφαρμογής του μέτρου σε σχέση με τις 7 Κυριακές, καθώς και η επισκεψιμότητα των καταστημάτων ή τυχόν επιπτώσεις που προέκυψαν στα καταστήματα εστίασης. Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι το άνοιγμα των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου, εφαρμόστηκε πιλοτικά σε λίγες τουριστικές περιοχές, έτσι ώστε να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του μέτρου σε οικονομικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο. 
Για να εξαχθούν όμως χρήσιμα συμπεράσματα θα πρέπει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, να υπολογίσει τις επιπτώσεις του μέτρου τόσο στις περιοχές που εφαρμόζεται όσο και στις όμορες περιοχές (πχ Πειραιάς, Πατήσια, Περιστέρι, Θεσσαλονίκη) και σε άλλες περιοχές αναφοράς που δεν επηρεάζονται από τη μεταβολή (πχ Πάτρα, Κέρκυρα, Λάρισα, Ηράκλειο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου