Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΖΗΜΕΡΟΥ ΚΑΤΑ ΔΟΥΡΟΥ: ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΛΑΟΣ" - ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ




Ο συνδημότης  μας (αυτός είναι ο λόγος που ασχολείται η Πλατεία μαζί του ) νέος περιφερειακός σύμβουλος Θ. Τζήμερος, έγραψε λοιπόν στο fb του μετά την ορκομωσία του στο νέο Π.Σ. Αττικής: 

https://www.facebook.com/Thanos.Tzimeros.Page/posts/690816347677672

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ

Η Δούρου θέλησε να βάλει το στίγμα της με το "καλημέρα" στην Περιφέρεια. 
Αφού όρισε ως τόπο της ορκωμοσίας το Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, αντί της Παλαιάς Βουλής που πρότεινε το Υπ. Εσωτερικών, προσέθεσε και μία φράση στον όρκο. Ο πολιτικός όρκος που ισχύει μέχρι στιγμής είναι ο εξής:
"Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".

Η Δούρου κοτσάρισε και το εξής: ...σεβόμενος την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό.»

 (Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη "λαός". Τη θεωρώ ρατσιστική, αφ' υψηλού. Οι αριστεροί θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που να μην την χρησιμοποιούν. Προτιμώ την έννοια του "πολίτη", που εξατομικεύει την ευθύνη.)

Τι εννοεί, λοιπόν, η ποιήτρια; Προφανώς οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό. Από ποιον θα πήγαζαν; Αλλά δεν ασκούνται από τον λαό. Ασκούνται από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του. Διότι ο "λαός" από τον οποίον πηγάζουν είναι το σύνολο των ψηφοφόρων, αλλά ο "λαός" ο οποίος ασκεί εξουσία ήταν μέχρι τώρα οργανωμένα συμφέροντα τραμπούκων. Αυτά που πάντα η αριστερά της προσόδου χάιδευε και κάλυπτε. Φανταστείτε λοιπόν την Δούρου όταν θα επικαλείται τον λαό που ασκεί εξουσία για να δικαιολογεί τις παράνομες ενέργειες των κομματικών τραμπούκων. Το έκανε κατά κόρον ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν θέλει να ξεχάσει την τέχνη.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να μην δεχθεί τον όρκο των "θεσμικών μπαχαλάκηδων" και να εμμείνει στον ήδη υπάρχοντα."

 
Ποια παρανομία κε πρόεδρα; 
Τι παπαριές είναι αυτές με το καλημέρα στην αυτοδιοίκηση;

Έχεις ξεχάσει ήδη το Σύνταγμα και τους νόμους στους οποίους ορκίστηκες; (Για να μην σε προσβάλλουμε ότι δεν τους ξέρεις, είμαστε sic, όπως ταιριάζει για έναν πρόεδρα).
 
Έχουμε τρία θεματάκια να σου αντιτάξουμε στις παπάτζες που έγραψες:

1. Εσύ είσαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ" και "ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ" αφού μάλλον ξέχασες το 3ο άρθρο του Συντάγματος:

Τι λέει αυτό;

"Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον ΛΑΟ, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα" .

Άρα η Ρ. Δούρου έκανε φραστικά μια "νεωτερικότητα" - ουσιαστικά εκ περισσού κατά την γνώμη μας και απλά για επικοινωνιακούς λόγους - αφού ΟΛΟΙ ορκιστήκατε στο σύνταγμα, άρα αποδεχθήκατε ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞ ΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ (είτε σου αρέσει, είτε σε χαλάει). 

Δηλαδή εσύ για ποιον θες να ασκούνται και παρεξηγήθηκες που είπε η Δούρου ότι ασκούνται "από τον λαό για τον λαό;"

Και το "ασκούνται από τον λαό" γιατί έχει την (τουλάχιστον αυθαίρετη αν όχι γελοία) διάσταση που του δίνεις και δεν ερμηνεύται (με άλλη ανάγνωση) ως ουσιαστική αυτοδέσμευση του αιρετού εκπροσώπου ΟΤΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ "ΛΑΟΣ" και δεν μετετράπη σε μια μέρα σε ΕΛΙΤ, όπως εσύ  και οι όμοιοί σου πιστεύετε κατά βάθος ότι είναι "οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι";

2.  Ο χώρος τέλεσης της ορκωμοσίας  σύμφωνα με το νόμο - το άρθρο 154/3852/2010 - είναι το κατάστημα της περιφέρειας και όχι η Παλιά Βουλή άρα κακώς υποδείχτηκε αυτή (ή οποιοδήποτε άλλο μέρος) από τον υπουργό Εσωτερικών ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ να ανακατευτεί στα της ορκωμοσίας ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Η διαδικασία της ορκωμοσίας κανονίζεται με ευθύνη (κατά το ίδιο άρθρο του νόμου) του εκλεγέντος περιφερειάρχη.

Και στο κατάστημα της περιφέρειας Αττικής η τέλεση της ορκωμοσίας του θηριώδους (101 μέλη) Π.Σ. είναι προφανώς αδύνατη όπως θα ξέρεις γι΄αυτό και αναζητήθηκε άλλο μέρος. 

Αποδέξου ότι η Δούρου έχει την δημοκρατική νομιμοποίηση να αποφασίζει λοιπόν για τα των αρμοδιοτήτων της. 

Έτσι στα έφερε ο διάολος (και αυτός ο κακορίζικος ο λαός). ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Και Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ που ανακατεύτηκε "παρανόμησε"και εσύ ήδη έκανες την πρώτη σου μεγάλη "αυτοδιοικητική" ΠΑΤΑΤΑ βάλλοντας ευθέως κατά της αυτονομίας και της παραγωγικότητας του θεσμού που θα υπηρετήσεις για να αντιπολιτευτείς μικροπολιτικά την Δούρου (και εκτέθηκες γράφοντας ανοησίες).

3. Αντί να πεις "ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ - με τις απόψεις και την διαφορετικότητά μας" σαν καλός και υπάκουος γερμανοτσολιάς - ζητάς να μπει η Περιφέρεια σε κανένα μήνα αδράνεια για πλάκα;

Εν μέσω τουριστικής περιόδου, που θα έλεγε και ο Πορτοσάχλες; 

Και η ανάπτυξη; Η χώρα; Η οικονομία; Οι δανειστές; Η φίλη σου η Ανγκέλα;

Τέτοιοι είστε όμως! 

Αν ήταν να κλείσει η περιφέρεια από καμιά 24ωρη απεργία εργαζομένων που τους πάτε για απόλυση και δεν θα έχουν μετά μαντήλι να κλάψουν για τα παιδιά τους, θα βγάζατε δεκάρικους γιατί "ο κωλοέλληνας δεν δουλεύει", είναι βολεμένος, δεν σέβεται τις διακοπές του τουρίστα που δεν θα πάει να δει την Ακρόπολη, οδηγεί σε κατάρρευση την οικονομία της χώρας με απεργίες, διοριζόταν στο δημόσιο και όλα αυτά τα φοβερά σας επιχειρήματα με τα οποία μας ταΐζουν τα κανάλια σας νυχθημερόν. 

Τώρα, επειδή στράβωσες  "ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΕ ΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ" και μην αποδεχθείς τον όρκο για να έχουμε μαλλιά να ξάνουμε κανένα εικοσαήμερο και να πλήξουμε την αχώνευτη.

Με το καλήμέρα απέδειξες ότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και τον ρόλο της κε ΤΖΗΜΕΡΕ και ότι ο ρόλος σου θα είναι να καλείς κάθε μέρα την κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει ενάντια στις πράξεις και αποφάσεις της ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, για να περιορίσει την δυνατότητά της νας παράξει έργο πολύτιμο και αναγκαίο  την περιφέρεια και τον ΠΟΛΙΤΗ ή τον ΛΑΟ.

Τον πολίτη - πολιτικό υποκείμενο, όχι τον ΙΔΙΩΤΗ - υποζύγιο των ευθυνών του πολιτικού συστήματος και των ΕΛΙΤ.

ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΙΤΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ κε Τζήμερε, όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι.

Γι΄αυτό δεν σου αρέσει ο ΛΑΟΣ και γι' αυτό δεν θα γίνετε ποτέ, εσείς οι νεοφιλελεύθεροι, εραστές μιας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ αυτοδιοίκησης, μιας αποκεντρωμένης οργάνωσης του κράτους σε μικρότερα, περισσότερο αμεσοδημοκρατικά και κοινωνικά ελεγχόμενα συστήματα.

Πάντα θα καλείτε το ΚΡΑΤΟΣ (ΣΑΣ) να αποτρέπει πάσει θυσία τέτοιες πιθανότητες αμεσοδημοκρατικής παρέκλισης, παρέα βέβαια με τους πιο ακραίους κρατιστές, γραφειοκράτες, ολοκληρωτικούς.

Διότι θέλετε να είστε με κάθε τρόπο προνομιακοί διαχειριστές της εξουσιασς, πιστεύετε - μαζί με τους κρατιστές - στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ εξουσία και τους χρισμένους από τις ΕΛΙΤ ελεγχόμενους διαχειριστές των κρατικών κονδυλίων, μακρυά από κοινωνικό έλεγχο και την - καταραμένη - συναπόφαση με τον ΠΟΛΙΤΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.

Είστε (ή θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε και φτάσετε στα χρόνια τον Μητσοτάκη, καλή του ώρα και περαστικά) ποδηγέτες του λαού που δεν τον εμπιστεύεστε και δεν τον γουστάρετε (όπως παραδέχεσαι) χειραφετημένο αλλά τον θέλετε ΠΕΛΑΤΗ ΣΑΣ.

Αλλά είστε και των ΠΟΛΙΤΩΝ ποδηγέτες, που γουστάρετε όπως λες να τους λέτε έτσι και όχι λαό, για να τους φορτώνετε τις ευθύνες των επιλογών των ΕΛΙΤ.

Χαλιέστε όταν κάποιοι απευθύνονται στους πολίτες καλώντας τους ως συμμέτοχους στο πολιτικό παιχνίδι (πολιτικό γίγνεσθαι λέγαμε παλιά στην ξύλινη κομματική).

Δεν θέλετε να ασκήσουν εξουσίες - ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ - όπως στην αρχαία Ελληνική δημοκρατία στην οποία κατά τα άλλα ομνύετε υποκριτικά, όπως υποκριτές είστε σε όλα όσα παριστάνετε ότι πιστεύετε, εκτός από το χρήμα.

Υποζύγια για τις ευθύνες θεωρείται τους πολίτες - για να "εξατομικευτεί η ευθύνη τους" όπως λες - ώστε να έχετε εσείς οι ΕΛΙΤ την δυνατότητα να αποφασίζετε σε κλειστά συστήματα, ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ όπως ο Χριστοφοράκος σας, δημιουργώντας στον ΛΑΟ ΕΝΟΧΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ για τις δικές σας αποφάσεις όπως - ξεδιάντροπα - παραδέχεσαι.

Απλά για να μετατρέπετε τον ΛΑΟ σε ΙΔΙΩΤΕΣ, τους αποκαλείτε ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΠΕΛΑΤΕΣ.

Αυτό δείχνει η επιλογή σου να ζητήσεις λοιπόν με το καλημέρα από τον Ντινόπουλο να κάνει παρέμβαση, μόλις πάτησες το πόδι σου στον θεσμό  ΘΑΝΟ ΤΖΗΜΕΡΕ και μάλιστα δια ασήμαντον αφορμή.

Όμως η αυτοδιοίκηση είναι σχολείο δημοκρατίας.

Κάνε λίγο άμυνα στον αντιΣΥΡΙΣΜΟ σου για να μην ξαναεκτεθείς και φρόντισε να την καταλάβεις την αυτοδιοίκησ καλύτερα πριν ξανατοποθετηθείς. 

 Που ξέρεις, μπορεί να σε διδάξει και δημοκρατία.

Α.Ν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου