Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ - σου λέει- Η ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ (που δεν θα γίνει) ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ (21/10)

 

Θα πούμε δυο κουβέντες για το θέμα των ΡΟΜΑ εν όψει των επερχόμενων εξελίξεων το επόμενο εικοσαήμερο.

Τα λέγαμε παλιά - πολύ παλιά ... από το 2000 λέμε τα ίδια τα οποία είναι δυστυχώς ακόμα επίκαιρα μέχρι κεραίας (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)

Και τα επαναφέραμε ξανά στο τραπέζι το 2013 διότι ακριβώς ήταν ακόμα επίκαιρα.

Τι έχουμε πει με δυο κουβέντες (βρείτε τα στα παρακάτω links):

- Ο καταυλισμός πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως με την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, οι συνδημότες μας ΡΟΜΑ πρέπει να μείνουν στον δήμο τους που είναι ο μόνος υποχρεωμένος να δώσει λύσει στο κοινωνικό πρόβλημα.

Η λύση είναι η αξιοποίηση των εν ισχύ ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την στέγαση και ένταξη των ΡΟΜΑ, με υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος από τον δήμο - 5 πολυκατοικίες διάσπαρτες σε ολόκληρη την υπό ένταξη ζώνη (Από το Κ. Χαλάνδρι μέχρι τα όρια του Πατήματος) για την αποφυγή δημιουργίας γκέτο - με παραχώρηση ΧΡΗΣΗΣ των διαμερισμάτων.

Λύση που επίσης θα θεωρούσαμε εφικτή θα ήταν και η μεταστέγασή τους και σε χώρο εκτός Χαλανδρίου, αν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί δήμος που να τους αποδεχτεί, αλλά αυτό είναι - όπως φαίνεται και μέχρι σήμερα - ΑΔΥΝΑΤΟ να συμβεί.

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 

 Η ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ. Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ

 Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


ΤΙ ΝΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013;

1. Οι ΡΟΜΑ διεκδικούν τώρα χρησικτησία (!!!) των ακινήτων αφού αποθρασύνθηκαν ... από όσους τους φούσκωσαν τα μυαλά για να χάσουν και τους όποιους υποστηρικτές είχαν.
Η δήλωση έγινε δια του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με την ΔΗΜΑΡ προέδρου των τσιγγάνων Σ. Καλαμιώτη.

Και εμείς θέμε να είμαστε ξηγημένοι: 

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ - ΑΠΟΣΥΡΕΙ,ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ, πρόεδρος των τσιγγάνων,  δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο μαζί τους, ούτε έχουμε σκοπό να υπερασπιστούμε και να χρεωθούμε .... πίπες (που λέει και ο Ψινάκης).  

2. Ψηφίστηκε στις αρχές του 2014, το ΓΠΣ αλλά και η μελέτη του Π. Πολίτη  που δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη χαρακτηρισμένων οικοπέδων υλοποίησης στεγαστικού προγράμματος - ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΥΡΛΙΑΖΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ (ως συνήθως) και κανένας δεν άκουγε για να θέσει το θέμα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την ώρα που έπρεπε να σηκωθεί ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ γι' αυτό το ΜΕΙΖΟΝ, ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα για το μέλλον της πόλης.

ΚΑΝΕΝΑΣ! ΔΥΤΥΧΩΣ!
Οι στρογγυλές και αόριστες τοποθετήσεις και το χάιδεμα αφτιών όλων περί "μεταστέγασης ΚΑΠΟΥ άλλου, όξω από δω" φέρνουν περισσότερους ψήφους.

Τώρα η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ως διοίκηση πλέον - πρέπει να ενεργήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, αφού στα μεγάλα προβλήματα δεν αρκούν οι ανέξοδες σκιαμαχίες αγωνιστικών γυμναστικών επιδείξεων και οι τηλεμαχίες με την κυβέρνηση.

Ειδικά σε πεδία που ο δήμος - υπό την προηγούμενη ηγεσία του βεβαίως - επιχείρησε να αποκλείσει και στρατηγικά την διέλευση από τους μόνους ρεαλιστικούς δρόμους στους οποίους μπορεί να βαδίσει η πόλη και η τοπική κοινωνία ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ βασισμένων στις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της υπεράσπισης του δίκιου του αδύνατου, αυτών δηλαδή που διακηρύσσει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ μαζί της.

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;

Τι πρέπει ΝΑ ΚΑΝΕΙ, θα ρωτήσει βεβαίως τώρα ο καλόπιστος αναγνώστη μας:

ΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗ, παρόλο που αυτό είναι δύσκολο, με δεδομένες τις εγκρίσεις τους από το προηγούμενο Δ.Σ.  
Μέσα σε αυτές κρύβεται και η πιθανότητα επίλυσης του θέματος των τσιγγάνων ... χωρίς ΜΑΤ : 

Η μελέτη ΓΠΣ, η πράξη εφαρμογής του Π. Πολίτη αλλά κυρίως η επίλυση του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, αυτού του ισοζυγίου πρασίνου (ΓΠΣ)  που μπαίνει συνεχώς κάτω από το χαλί γιατί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ (ειδικά για λαϊκιστές παπαρολόγους ή πολιτικάντηδες του 1950)  και το οποίο μπλοκάρει και θα μπλοκάρει τα πάντα αν δεν αντιμετωπιστεί με ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ επιλογές,  είναι αποφάσεις - που όσο δύσκολο (έως αδύνατον γραφειοκρατικά) και αν φαίνεται - πρέπει να επανεξεταστούν και να τροποποιηθούν. 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ  που ελήφθησαν  άρον - άρον, σε προεκλογική περίοδο, από την προηγούμενη πλειοψηφία ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και να προκάνουν να γίνουν διευθετήσεις ιδιωτικών υποθέσεων ψηφοθηρίας, χωρίς μέριμνα για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

Αν δεν το επιχειρήσει η νέα διοίκηση (ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των προηγουμένων)  όλα τα λεγόμενα και γραφόμενα περί αγώνων και οι ευαισθησιών θα μετατραπούν σε αερολογίες, ανέξοδες και  τελικά αναποτελεσματικές "διερεύνησεις"   για "να 'χαμε να λέγαμε" και να ικανοποιηθούν τα αριστερά μας αντανακλαστικά παριστάνοντας πως κάνουμε αντίσταση για την .... αντίσταση.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ.

3. Στις 21 Οκτωβρίου εκδικάζονται στο ΣτΕ προσφυγές των δήμων Χαλανδρίου, Μεγάρων, Λυκόβρυσης κλπ. 

ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ στο ΣτΕ,  Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;
Και τι στο διάολο θα πει αν παρέμβει;
Το θέμα δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά δεν θα πούμε τώρα παραπάνω διότι ξέρουμε πού πρέπει να σταματάμε για το συμφέρον της πόλης.
Δεν μας λέει λοιπόν και εμάς - μέσα από το δημοτικό συμβούλιο βεβαίως - για  να ξέρουμε πώς το βλέπει το πράγμα;

Έτσι για να ξέρουμε αν αξίζει τον κόπο να πάμε την Τρίτη να μοιραστούμε μαζί το ξύλο από τα ΜΑΤ (τίποτα δεν θα γίνει, μην μασάς Πλατεία διαβάζεις. Ήδη εχθές κατατέθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κατεδάφισης).

Πρέπει να ακούσουμε και κάτι παραπάνω σύντροφοι της διοίκησης. Πρέπει να δούμε το δάκτυλο στον τύπο των ήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου