Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Γ. Σταθόπουλος: «Θα πάρουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε στους Π.Σ.»



Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης για την ενημέρωση των γονιών που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου. Σε αυτήν, αφού διευκρινίζει το πώς γίνεται η επιλογή των παιδιών, αναφέρεται στον αριθμό των μέχρι σήμερα αιτήσεων και διαβεβαιώνει ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις υποβληθείσες σχετικές αιτήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημάρχου.

Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους γονείς που επιθυμούν τη φιλοξενία των παιδιών τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας για τα κάτωθι:

Η επιλογή των παιδιών, κάθε χρόνο, γίνεται μετά από εισήγηση ειδικής επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) των Παιδικών Σταθμών (ΠΑΙΣΔΑΠ), εισήγηση που ακολούθως εγκρίνεται ή τροποποιείται από το Συμβούλιο.

Η πενταμελής (εκ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου) επιτροπή επιλογής βρεφών και νηπίων για το σχολικό έτος 2014-2015 ορίσθηκε τον Ιούνιο του 2014 από το Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών, με άρνηση της προέδρου και του αντιπροέδρου να συμμετέχουν σε αυτή, όπως έκαναν τα τρία προηγούμενα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων η επιτροπή ήταν τριμελής, με συμμετοχή της προέδρου και του αντιπροέδρου.

Η Επιτροπή εργάσθηκε αρκετές ώρες και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, τα κριτήρια Κανονισμού Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών, τις ευπαθείς ομάδες (μονογονεϊκές, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, ΑμΕΑ κ.ά.) και τα κοινωνικά – εισοδηματικά κριτήρια, επέλεξε περίπου 720 παιδιά, στα οποία προστέθηκαν 164 παιδιά που «έρχονται» με πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Με βάση αυτή την κατάταξη, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε με ψηφοφορία την εισήγηση της Επιτροπής, με συμμετοχή και των μελών του Δ.Σ. της παράταξης του πρ. δημάρχου κ. Β. Ζορμπά.

Σημειωτέον ότι έχουμε συνολικά 1.080 αιτήσεις, εκ των οποίων περίπου 510 αιτήσεις αφορούν επανεγγραφές και 570 νέες αιτήσεις, ενώ η χωρητικότητα των Παιδικών μας Σταθμών πλησιάζει τον αριθμό 900, παρά τη μείωση προσωπικού στους Σταθμούς που αντιμετωπίζουμε.

Σημειώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει τη φιλοξενία 85% των επανεγγραφών και 50% των νέων αιτήσεων.

Αυτή είναι η αλήθεια και επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι η σημερινή δημοτική αρχή θα σεβαστεί όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με χαρά θα ικανοποιήσει όσες περισσότερες αιτήσεις από τα παιδιά μας «αντέξει» η συνολική μας δυνατότητα, με τη δεύτερη διαδικασία επιλογής που θα γίνει εντός σύντομου διαστήματος.

Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του νέου ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια, όπως και συνολικότερα στη στήριξη και αναβάθμιση όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας.

http://enypografa.gr

 ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ : ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΝΟΥΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου