Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΥ ΕΜΠ κ. ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΖΑΚΟΥ: ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ «ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΥ»



«Βρίσκω πολύ θετικό πως, αν εξαιρέσεις τους δημοσιογράφους και διάφορους υπαλλήλους από τους κομματικούς στρατούς, κανείς δεν ασχολείται με το τι είπαν ο Σαμαράς και ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη».

Τι μας λέτε κύριε «Πιτσιρίκε»; Κάνατε καμία δημοσκόπηση και βγάλατε αυτό το συμπέρασμα; Με όποιον και αν μίλησα την εβδομάδα που ακολούθησε την ομιλία Σαμαρά, αριστερό, κεντρώο ή δεξιό, διαπίστωσα το ακριβώς αντίθετο. Όλοι περίμεναν με αγωνία να ακούσουν τα άμεσα μέτρα που θα πάρει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι. Φτωχοί και πλούσιοι.
 
Η διαπίστωση αυτή που κάνετε έχει έναν εμφανέστατο σκοπό. Να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον έναν πόλο του παλαιού δικομματισμού. Με το νέο ΠΑΣΟΚ που άλλοι λένε. Αυτό που κάνει περίπου και το ΚΚΕ.   
 Χρόνια είχαμε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τώρα έχουμε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Μας λέτε δηλαδή πως έχουμε μια από τα ίδια.
Το λέτε άλλωστε καθαρά παρακάτω. «Στο πλαίσιο του νέου δικομματισμού, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να ανεβάσουν τους τόνους, με αφορμή τη μη ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ».

Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι με τη λέξη δικομματισμός εννοούμε και αποτυπώνουμε την θλιβερή πραγματικότητα της ύπαρξης δύο κομμάτων εξουσίας με διαφορετικό τίτλο αλλά κοινά απολύτως συμφέροντα. Έχουν τα ίδια αφεντικά και εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση έτσι ώστε να υπάρχει μια επίφαση δημοκρατίας και η εξουσία να παραμένει στους εντός και εκτός οικονομικά ισχυρούς ολιγάρχες όπως γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα.

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών γνωρίζει πλέον καλά σήμερα το γεγονός ότι ο δικομματισμός (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) που κυβέρνησε μετά την μεταπολίτευση την Ελλάδα αποτελεί τον πολιτικό βραχίονα τουΣυστήματος διαπλοκής που κατάστρεψε τη Χώρα.
 
Τι δουλειά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κ. «Πιτσιρίκε» με όλα αυτά; Η Αριστερά ήταν από την ίδρυσή της και παραμένει απέναντι όχι μόνον στον δικομματισμό αλλά και στον φασισμό και στις δικτατορίες και φυσικά στο Σύστημα διαπλοκής που κατάστρεψε τη Χώρα. 

Πού είδατε εσείς κάποια σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες που ελέγχουν τα δύο κόμματα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ; Αν έχετε στοιχεία παρακαλώ να μας τα θέσετε υπόψη γιατί διαφορετικά είστε κοινός συκοφάντης και επικίνδυνος.

Δεν πρόκειται λοιπόν για νέο δικομματισμό όσο και αν προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά. Δεν έχει ο ΣΥΡΙΖΑ καμία σχέση με τα αφεντικά της Ν.Δ. που φυσικά τα γνωρίζετε πολύ καλά. 
 
Μικρή σχέση μόνο να είχε να είστε σίγουρος ότι θα είχε έρθει προ πολλού στην εξουσία. Δεν θα άφηναν οι κυρίαρχοι κύκλοι της διαπλοκής στη Χώρα ούτε οι ξένοι Γερμανικοί και άλλοι κύκλοι το πολιτικό σύστημα να σαπίζει καθημερινά και δεν θα ήταν ο Τσίπρας ο υπ΄αρ. 1 εχθρός του συστήματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται να κερδίσει με δημοκρατικό τρόπο την πλειοψηφία των πολιτών. Τι θα έπρεπε δηλαδή κατά τη γνώμη σας να κάνει; Μήπως να πάρει τα όπλα και να βγει στα βουνά για να σας αποδείξει ότι είναι έτοιμη για ρήξεις; «Κατά τ” άλλα, ενδιαφέροντα αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την όποια δυναμική είχε, από την στιγμή που δεν κατάφερε να πείσει πως είναι έτοιμος για ρήξεις», γράφετε χαρακτηριστικά.

Οι ρήξεις πρέπει να γίνουν όταν η Αριστερά αναλάβει τη διακυβέρνηση της Χώρας. Ο χρόνος και ο τρόπος των ρήξεων είναι ένα μεγάλο θέμα που δεν ανακοινώνεται αλλά συναρτάται απόλυτα με την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος υποστήριξης που επανειλημμένα αναφέρεται στα έγγραφα και τις ομιλίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σαν η βασική προϋπόθεση επιτυχίας της Κυβέρνησης της Αριστεράς.
 
Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι παρακάτω αναφέρετε ότι «Βέβαια, ούτε οι Έλληνες είναι έτοιμοι για ρήξεις, οπότε όλα είναι μια χαρά». Χωρίς να συμφωνώ με την εκτίμησή σας αυτή εύλογα θέλω να σας ρωτήσω: Πώς θέλατε να είναι έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για ρήξεις όταν οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι γι΄ αυτό; Δεν πρέπει άραγε να υπάρχει αντιστοιχία των αποφάσεων της Κυβέρνησης της Αριστεράς με το λαϊκό αίσθημα και τις ανάγκες των Πολιτών;
 
Επειδή ξέρω ότι είστε νέος, ακούστε για να μάθετε κάτι από εμάς τους μεγαλύτερους. Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε τα άμεσα μέτρα της Κυβέρνησης της Αριστεράς προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα η ανθρωπιστική κρίση και τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την διαπραγμάτευση για το χρέος. Αν δούμε λίγο την ανάλογη περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης που πέρασε η Ελλάδα πριν μερικά χρόνια, «ΤΟ ΕΑΜ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ» τραγουδούσαν οι Αριστεροί (και όχι μόνο) στην περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Πρόσεξε σε παρακαλώ την ιεράρχηση των στόχων.

Θέλω λοιπόν αυτό ακριβώς να τραγουδήσω και εγώ σήμερα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ». Και ξέρεις μαζί με μένα θέλουν αυτό ακριβώς να τραγουδήσουν 1.500.000 άνεργοι, 3.000.000 συνταξιούχοι, δεν ξέρω πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες με τα κλειστά μαγαζιά, η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών.

Φυσικά και πρέπει να γίνουν ρήξεις κ. «πιτσιρίκε». Τι σόι ριζοσπάστες είμαστε. Άφησε όμως σε παρακαλώ τις ρήξεις για αύριο μήπως σώσουμε σήμερα κάποιους ανθρώπους από την αυτοκτονία.

Το εάν θα γίνουν άλλωστε ρήξεις ή όχι από εμάς εξαρτάται…..
Αθήνα 18.9.2014
Νίκος Κ. Ματζάκος

Το άρθρο του «Πιτσιρίκου» που δημοσιεύθηκε εδώ: ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 


ΠΛΑΤΕΙΑ: Ευχαριστούμε τον κο Ματζάκο που μας έκανε την τιμή να φιλοφενήσουμε τις απόψεις του. Προφανώς οποιοσδήποτε σχολιασμός από τον μεγάλο (για τους blogger) ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ, σχετικός με τις απόψεις του κου Ματζάκου - με τις οποίες εν πολλοίς συμφωνούμε - θα αναδημοσιευτεί στην Πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου