Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οργάνωση η Αρχή των πάντων



Όχι αυτό που είδαν τα μάτια μας χτες δεν ήταν τυχαίο, είναι προϊόν προγραμματισμού.

Γεγονός είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει σε επίπεδα οργάνωσης, και όχι μόνο είναι πλέον μια ομάδα η οποία χτίζεται συνεχώς πάνω σε μια ξεκάθαρη ποδοσφαιρική λογική.

Σε καίρια διοικητικά πόστα υπάρχουν άνθρωποι που το ξέρουν το αντικείμενο, π.χ. ο αθλητικός διευθυντής Πιέρ Ισά, αποδεικνύεται στην πράξη πως δουλεύει καθημερινά για να κρατήσει την εύρυθμη λειτουργία ενός ζωντανού οργανισμού γιατί οι ομάδες, είναι κάτι τέτοιο και το κάνει καλά.

Εμφανίζεται μια ομάδα μετά τις πωλήσεις βασικών παικτών από τον κορμό της, να της λείπει μεν το ελληνικό στοιχείο αυτό που θέλει κάθε οπαδός, ωστόσο έχει προσθέσει αρκετά σε ποιότητα.

Από την άλλη για την προώθηση του Ολυμπιακού ως κλαμπ, σε ευρωπαϊκά πρότυπα υπάρχει μια διεθνής προσωπικότητα όπως είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Από κει και πέρα διοικητικά υπάρχει και η συνεργασία, με κορυφαίους μάνατζερ π.χ. Ραϊόλα, Μέντες, Ενροτό το σημαντικότερο στοιχείο αφού είναι πολυτέλεια για κάθε προπονητή να μπορεί να διαλέξει παίκτες έστω βʼ διαλογής ωστόσο όμως από το πάνω ράφι.

Πάμε τώρα στον προπονητή και το τι είδαμε χθες: Ο Μίτσελ που για μένα είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο των ερυθρόλευκων, έχει βάλει πλέον το ποδοσφαιρικό κομμάτι του συλλόγου στην πιο σωστή ρότα και νοοτροπία.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το χθεσινό παιχνίδι, στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι κάλυπταν σωστά τις γραμμές τους δίνοντας χώρο και κατοχή η οποία όμως αποδείχτηκε ανούσια.

Αφού η ανάπτυξη των χθεσινών νικητών, ήταν τέτοια όπου αν προσέξει κανείς την φάση του δεύτερου τέρματος, η κίνηση του Ντομίνγκες η πάσα η προσποίηση του Μήτρογλου αλλά και το γκολ του Αφελάϊ, δείχνουν ομάδα που πλέον έχει ξεφύγει από τα στενά ελληνικά πρότυπα.

Το πρώτο αλλά και το δεύτερο τέρμα που δέχθηκε χθες η ομάδα του Μίτσελ, είναι και ότι είχε να κάνει με ένα πάρα πολύ μεγάλο αντίπαλο.

Όσο για το τρίτο τέρμα εκτός από την κίνηση του πιο ποιοτικού παίκτη της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού που λέγεται Κασάμι, μεγάλο ρόλο παίζει και η κίνηση του Μήτρογλου.

Είναι σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ένας σκόρερ σαν τον Μήτρογλου και σαν τον Αθανασιάδη, να είναι καλά και να ανεβαίνουν συνεχώς επίπεδο.

Κλείνοντας θέλω να πω πως η κίνηση για την οποία αναρωτήθηκαν πολλοί χθες, η αλλαγή του Φουστέρ στον Τσόρι είναι η κίνηση ματ του Μίτσελ που κράτησε την νίκη και την γιορτή σε παιχνίδι και εξέδρα στο Φαληρικό Γήπεδο.

Σπύρος Χρυσικόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου