Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΠ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΚΕΠ Χαλανδρίου του Δημάρχου Χαλανδρίου  Σίμου Ρούσσου με συνδικαλιστές, εκπροσώπους δύο από τα μεγαλύτερα συνδικαλιστικά σωματεία της Γερμανίας, το συνδικάτο VERDI  που αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο  συνδικάτο   δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη, αντίστοιχο της ΑΔΕΔΥ στην Ελλάδα, και  του συνδικάτου ΙG METALL, συνδικάτου εργατών μετάλλου. 
 
Στη συνάντηση πήραν μέρος και άλλοι Γερμανοί εργαζόμενοι (γιατροί, ψυχολόγοι, καθηγητές, υπάλληλοι του Δήμου και μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών όπως η  Volkswagen  και η Telecom). Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επιμορφωτικής εβδομάδας που αποτελεί  κατάκτηση των συνδικαλιστικών κινημάτων της Γερμανίας.
 
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εξέθεσε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή, μετά την απειλή για προσαγωγή  στον εισαγγελέα   του ίδιου και άλλων  4 δημάρχων  λόγω της άρνησής τους να παραδώσουν  στοιχεία των εργαζομένων του δήμου στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. 
 
Τόνισε στην εισαγωγή της ομιλίας του ότι κανένας Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εργαζόμενους και ότι η υπεράσπισή τους είναι μονόδρομος. Ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαλανδρίου,  τις ελλείψεις που υπάρχουν  και τις μειώσεις προσωπικού που έγιναν τα χρόνια του μνημονίου. «Οι υπηρεσίες λειτουργούν  ουσιαστικά χωρίς εργαζομένους και για το λόγο αυτό λέμε ‘όχι’ στις επιδιώξεις της κυβέρνησης» .

Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις που του τέθηκαν και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Γερμανικών συνδικάτων για την αλληλεγγύη τους.
 
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου