Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΥΡΙΟΙ





Πληροφορήθηκα  ότι ψηφίστηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, πέρα των υπολοίπων και δύο εισηγήσεις που αφορούν στις παιδικές χαρές.

Η πρώτη λοιπόν, ζητά την έγκριση 25000 ευρώ, για την συντήρηση των ήδη πιστοποιημένων παιδικών χαρών, ώστε ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές ασφαλείας που ορίζει η ΕΕ.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Τα περίεργα αρχίζουν, όταν ξεκινάει το διάβασμα των ζημιών προς αποκατάσταση που ζήτησα από τον Νταβία που συμμετέχει στην Ο.Ε. και τα έχει.

Παρακαλώ πολύ να τις αναζητήσετε και να βγάλετε μόνοι σας συμπεράσματα.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σας παρασύρω, αλλά ρε παιδιά, 25000 ευρώ για να αλλάξουν χερούλια, να λειάνουν γωνίες, να ανεβάσουν πιο πάνω την τραμπάλα και να επανατοποθετήσουν τα ταμπελάκια στις κούνιες ;

Και καλά θα μου πεις δεν πρέπει να γίνουν;

Φυσικά και πρέπει να γίνουν και μάλιστα ΧΘΕΣ, αλλά είναι αυτές παρεμβάσεις που δεν μπορεί να κάνει η τεχνική υπηρεσία και πρέπει να ανατεθούν σε εργολάβο για 25000 ευρώ;

Οι μηχανικοί του δήμου δεν μπορούν να πιστοποιήσουν τα όργανα των παιδικών χαρών, αλλά μπορούν να πιστοποιήσουν τη στατικότητα τα ενός κτηρίου σε περιπτώσεις σεισμού;

Αν σε αυτά δεν υπερασπιστούμε την τοπική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, τις υπηρεσίες και τη χρησιμότητά  τους, που θα την υπερασπιστούμε;

Που θα εφαρμόσουμε τις αντιμνημονιακές μας αντιλήψεις, που μας θέλουν αυτόνομους και αυτοδιαχειριζόμενους;

Σημείωση, αυτό πέρασε με πλειοψηφία, θα καταλάβετε πιο κάτω γιατί το λέω.


Επόμενο θέμα.
800.000 ευρώ για την κατασκευή παιδικών χαρών, δέκα αν δεν κάνω λάθος, τσεκάρετε και εσείς.
Μα μην γίνουν παιδικές χαρές ;
Φυσικά και να γίνουν, αλλά γιατί στην εργολαβία περιλαμβάνεται και η αγορά των οργάνων;
Δεν μπορεί ο Δήμος, να κάνει διαγωνισμό για την προμήθεια και να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές και να είναι μέσα στις προδιαγραφές.
Όλοι δεν ξέρουμε ότι η μεταπώληση ενός προϊόντος περιλαμβάνει υποχρεωτικά κέρδος τουλάχιστον 10%;
Να διευκρινίσω ότι 10% στις 600,000 που είναι το ποσό αγοράς των οργάνων είναι 60,000 και επίσης να θυμίσω, ότι εγκρίναμε παραπάνω, 25,000 για συντηρήσεις.
    Λέρτας Δημήτρης
Κίτρινη κάρτα λοιπόν, γιατί έπρεπε να γίνει η προμήθεια οργάνων ξεχωριστά και ν΄ αναθέταμε την τοποθέτηση σε εργολάβο για 200,000, μάλιστα όχι σε έναν εργολάβο αλλά πολλούς , για να βγάλει και κανένας άνθρωπος κανένα φράγκο.
Μόνο μην αρχίσετε τα περί κατάτμησης και τέτοια.
Κάθε παιδική χαρά μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστό έργο, ή όχι;
Αυτή η εισήγηση πέρασε ΟΜΟΦΩΝΑ……….. Νταβία.
Κίτρινη κάρτα λοιπόν σε όλους τους ομόφωνους και………   
Οψόμεθα εις Φιλίππους




ΣΧΟΛΙΟ ΝΤΑΒΙΑ: Η κίτρινη κάρτα του Λέρτα - έστειλε το κείμενο στην Πλατεία προχθές - ήταν η αιτία για να κάτσω εχθές και να γράψω το σεντόνι για το θέμα. Είναι δύσκολες οι αποφάσεις και πολλές φορές αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες γιατί είναι σύνθετα τα προβλήματα Δημήτρη.

Όσοι συγκρούονται διαχρονικά με τα προβλήματα δεν έχουν την πολυτέλεια να ΄χουν μονοθεματικές προσεγγίσεις (π.χ. "εγώ δεν ψηφίζω συμβάσεις ορισμένου χρόνου , επειδή είμαι με τις αορίστου ακόμα και αν κλείσουν οι παιδικοί σταθμοί) ή σαν το θέμα της συντήρησης των παιδικών χαρών και άλλα που σύντομα θα έρθουν όπως ξέρεις.

Αυτά εμείς τα ξέραμε.

Τώρα το καταλαβαίνουν καί όσοι μας κατηγορούν "για εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών - πρίν το μνημόνιο". Δεκτή η κίτρινη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου