Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΩΠΟ; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΩΠΟ;




Αφορμή (όχι αιτία) γι' αυτή την ανακοίνωση είναι αυτή η παράγραφος σε σημερινή ανάρτηση του Ν. Πανταζή - δεν γνωρίζω αν είναι με την σύμφωνη γνώμη ή καθ' υπέρβαση του επικεφαλής του Γ. Λαδόπουλου.

Τι έγραψε ο Ν. Πανταζής:

"Εμείς  σαν αντιπολίτευση καταρχήν  ως  συνδυασμός του Γιάννη Λαδόπουλου με τους τρεις συμβούλους της δύναμης  αλλά και ως σύνολο με τους συνδυασμούς που έχουμε δυνατότητες συνεργασίας, οφείλουμε να σχηματίσουμε ένα μέτωπο που θα στηρίξει ότι θετικό γίνεται ,αλλά και θα αντισταθεί με κάθε μέσο σε ότι κρίνεται επιβλαβές για την πόλη. Ταυτόχρονα πρέπει από τώρα να μπαίνουν οι βάσεις των συνεργασιών και να ετοιμάζεται η επόμενη μέρα ."

Το θέμα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Την συζήτηση άνοιξε ο Ν.Π. ως ενδεχόμενο στις συζητήσεις που ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ έγιναν για να καταλήξει η αντιπολίτευση στις προτάσεις της για τα όργανα του δήμου (δημαιρεσίες).

Και οφείλω να αναγνωρίσω - ως εκπρόσωπος της μικρότερης εκλογικά δύναμης του δημοτικού συμβουλίου - ότι οι μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στάθηκαν σε αυτόν τον διάλογο με τρόπο που έδειξε την επιθυμία τους να εξασφαλιστεί η παρουσία και συμμετοχή μας στα όργανα του δήμου, στάση που με την παραδοσιακή πολιτική θέαση θα έπρεπε να μας οδηγήσει σε ευχαριστίες.
Εμείς όμως τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε στενά πολιτικά.
Άρα δεν ευχαριστούμε απλά βγάζουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ συμπεράσματα από τις θετικές πολιτικές πράξεις που αναγνωρίζουμε  και ανάλογα οδηγούμαστε στις δικές μας πολιτικές πράξεις, αναζητώντας την δημιουργία ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ κλίματος συνεργασιών βήμα - βήμα.
Είπαμε, δεν είναι οι δημόσιες σχέσεις, ούτε οι διαπροσωπικές σχέσεις αυτό που καθορίζει την πολιτική μας.

Στον διάλογο λοιπόν που προηγήθηκε η θέση αυτή - περί ΜΕΤΩΠΟΥ - τέθηκε.

Και βέβαια τέτοιες συζητήσεις το πολιτικά ορθό είναι να μην δημοσιοποιούνται αφού είναι διερευνητικές, τέτοιες γίνονται δεκάδες τον μήνα και δεν αποτελούν ποτέ αντικείμενο δημόσιων πλειοδοσιών μέχρι να δημοσιοποιηθούν.

Ο Ν.Π. επέλεξε να βγάλει την πρότασή του στην δημοσιότητα.

Οπότε δημόσια έχουμε υποχρέωση να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας και να δηλώσουμε ότι ήμασταν εμείς ( όχι μόνο  εμείς αλλά δεν μιλάμε για άλλους, εδώ είναι η Πλατεία να φιλοξενήσει τις απόψεις όποιου θέλει να φιλοξενηθεί) κάθε συζήτηση για ΜΕΤΩΠΟ της αντιπολίτευσης, πολύ περισσότερο για "να μπουν βάσεις συνεργασιών και να ετοιμάζεται η επόμενη μέρα", δηλαδή ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (Ελλαδάρα .... η προεκλογική περίοδος αρχίζει την επόμενη μέρα των εκλογών).

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν σε παραδοσιακές δυνάμεις που εντελώς διαφορετικά από εμάς αντιλαμβάνονται τα πράγματα, ότι δεν είχε για εμάς η συμφωνία που επετεύχθη για την συμμετοχή της αντιπολίτευσης στα όργανα ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ καμία άλλη διάσταση, δεν υποκρύπτει καμία άλλη πολιτική συμφωνία, δεν έχει άλλες ουρές και αυτό το καθιστούμε σαφές.

Δεν θέλω και δεν θα το κάνω γιατί αυτό θα σήμαινε παραβίαση προσωπικών αρχών, να δημοσιοποιήσω  ιδιωτικές συζητήσεις (ό,τι σχολιάζουμε δημόσια είναι ΜΟΝΟ ό,τι ΔΗΜΟΣΙΑ συμβαίνει και αυτό το τηρούμε ΕΥΛΑΒΙΚΑ), αλλά είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ, πολύ περισσότερο "με προοπτικές επόμενης μέρας" είναι για εμάς τόσο άκαιρη που μόνο ως φαιδρή μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε, εικοσιτρείς μέρες μετά την εγκατάσταση νέας δημοτικής αρχής, χωρίς καν να γνωρίζουμε την πραγματική κατάσταση που αναλαμβάνει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση και το νέο δημοτικό συμβούλιο τα επόμενα πέντε χρόνια, χωρίς να γνωρίζουμε καν τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας δημοτικής αρχής, χωρίς να έχουν προκύψει προγραμματικές συγκλίσεις κανενός με κανένα ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Στην πρόταση αυτή του Ν.Π. η οποία ήταν γνωστή έχουμε αντιπροτείνει τον διάλογο επί των θεμάτων των δημοτικών συμβουλίων και επί των μεγάλων ανοικτών θεμάτων της πόλης για κοινή δράση παράλληλα με την διοίκηση του δήμου, βοηθητικά ή αντιπολιτευτικά, βεβαίως κατά περίπτωση.

Τονίσαμε ότι μέσα από την αναζήτηση κοινών τόπων επί των δημοτικών πολιτικών μόνο μπορούμε να διερευνήσουμε τις όποιες δυνατότητες πιο ουσιαστικής και στρατηγικής συνεργασίας.

Αλλά ΜΕΤΩΠΑ έτσι, χωρίς πρόγραμμα και αρχές ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Ειδικά αν αυτά βασίζονται σε (αμφιλεγόμενα ή καινοφανή) μαθηματικά (άθροιση σταυρών τρισταυρίας κάποιων δημοτικών συμβούλων μέσα σε ένα ψηφοδέλτιο) και στην πρόθεση τεχνητών συγκολλήσεων αντιφατικών πολιτικών.

Θα μείνουμε με την μικρή, αδύναμη αλλά αυτόνομη και αυτοτελή φωνή μας, ανοικτοί κάθε φορά για ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.

Σε σενάρια συγκόλλησης όμως, μην μας μετράτε.
Άλλωστε είμαστε μικροί και δεν σας είμαστε απαραίτητοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Άγγελος Νταβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου