Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΤΑΒΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ



Δίωρη συνάντηση ενημέρωσης και εργασίας είχε σήμερα ο δημοτικός μας σύμβουλος Άγγελος Νταβίας, συνοδευόμενος από επιστημονικό μας συνεργάτη, με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωφελών Περιουσιών της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που εποπτεύει την λειτουργία του Ιδρύματος Κουρτέση με θέμα την επαναλειτουργία του βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού της Εστίας Παιδιού.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, η ενημέρωση ήταν σε βάθος και κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα: Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ και αυτό μπορεί να προκαλέσει μείζονα προβλήματα στο Ίδρυμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ μπορεί να φιλοξενήσει ΜΟΝΟ στο ισόγειο 150 βρέφη και νήπια ενώ υπάρχουν στον όροφο αίθουσες για εκμάθηση ξένων γλωσσών, H/Y που είναι ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΑ.

Με βάση την διαθήκη Κουρτέση και την εφετειακή απόφαση περί αλλαγής της οι ωφελούμενες οικογένειες πρέπει να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ και να φιλοξενηθούν δωρεάν ή με ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ τροφείο στην ΕΣΤΙΑ.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε συμπαραστάτη μας σε αυτή την προσπάθεια που (ανιδιοτελώς και το τονίζουμε γιατί είναι της μόδας) ξεκινήσαμε από τον Ιούνιο, κλέβοντας ώρες από την εργασία και την οικογένειά μας, σύσσωμο τον δήμο και την κοινωνία του Χαλανδρίου. 

Οι οικογένειες της πόλης το έχουν ανάγκη και το Δ.Σ. του Ιδρύματος μπορεί να διευκολυνθεί με την παροχή τεχνογνωσίας από τον δήμο για την λειτουργία παιδικού σταθμού, κατά την ταπεινή μας γνώμη.

Άσε που θα φύγει από το μυαλό κάποιων η ιδέα περί εκχώρησής της ΕΣΤΙΑΣ σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα για χρήση.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου