Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Παραχώρησε την πλειοψηφία ο Μανιατογιάννης στα Βριλήσσια

Μεγάλη συζήτηση και διαπραγμάτευση γίνεται αυτές τις ημέρες σε όλους τους δήμους της Ελλάδας για τις θέσεις που παραχωρούν στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα, οι δημοτικές πλειοψηφίες. Ο νόμος ορίζει τουλάχιστον δύο θέσεις όμως στους περισσότερους δήμους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον έξι με αποτέλεσμα οι περισσότερες να μην εκπροσωπούνται στα Νομικά Πρόσωπα.
Αρκετοί δήμαρχοι παραχωρούν θέσεις χωρίς ψήφο, δίνοντας το δικαίωμα σε όλες τις παρατάξεις να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν χωρίς να επηρεάζουν τις αποφάσεις.
Στη υπόθεση παρενέβη δυναμικά ο νεοεκλεγής δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξένος Μανιατογιάννης που παραχώρησε την πλειοψηφία των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του δήμου.
Συγκεκριμένα στο θέμα της συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ), ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης παραχώρησε την πλειοψηφία του συμβουλίου στους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων και στους εκπροσώπους των φορέων του οργανισμού.
Το ίδιο έγινε και με την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΒ) όπου, ως εκπρόσωποι των πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της πόλης, ορίσθηκαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Βριλησσίων (ΑΟΒ) και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Κρητών Βριλησσίων.
Η απόφαση αυτή ήταν προεκλογική δέσμευση της νέας Δημοτικής Αρχής για συμμετοχική και άμεσης δημοκρατία και υλοποιήθηκε στη συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Έτσι όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου με τις παραπάνω ενέργειες, η Δημοτική Αρχή αποτύπωσε όχι μόνο το πνεύμα συνεργασίας, την επιδίωξη της συναίνεσης για τα θέματα της πόλης ,τη συλλογικότητα στη δράση και τη διαφάνεια αλλά και ανέδειξε το ρόλο των φορέων στο κοινό καλό και το συμφέρον της πόλης .

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 1: Η δημοκρατία και η πολυφωνία είναι δύσκολη υπόθεση και απαιτεί ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ από την πλειοψηφία. 
Στο Χαλάνδρι η παρουσία της αντιπολίτευσης "στριμώχνεται" στις κατά νόμο θέσεις και βασίζεται στην πολυφωνική αντίληψη που έχουν επιδείξει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ που εφαρμόζει ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ το νόμο και μάλιστα αυτό θα φανεί ιδιαίτερα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 2: Κατά καλή  τύχη της πλειοψηφίας δεν έχουμε διοικήσεις νομικών προσωπων αφού - με την σύμφωνη γνώμη της σημερινής πλειοψηφίας - τα κατάργησε η προηγούμενη.  Τώρα αν είναι για την καλή τύχη της πόλης η μη ύπαρξη νομικών προσώπων είναι άλλη κουβέντα, αν και νομίζουμε ότι σταδιακά ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν το εγκληματικό λάθος που συντελέστηκε από ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 3: Μπράβο στον Ξένο Μανιατογιάννη που απέδειξε τι σημαίνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ.  (Κάποιοι το γνώριζαν αυτό για το νέο δήμαρχο Βριλησσίων, άλλοι το μαθαίνουν δια των πράξεών του)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου