Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Δ. Αμαρουσίου: Ζητά από την Περιφέρεια Αττικής τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικής μελέτης


Την κατεπείγουσα έγκριση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής της μελέτης Πολυδρόσου για την οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, ζητά η Διοίκηση του Δήμου με αφορμή τις πλημμύρες των ημερών.

Με αφορμή τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές του Δήμου Αμαρουσίου, με επίκεντρο την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά στις παρακάτω επισημάνσεις και διεκδικήσεις από την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας κατ’ επείγοντα χαρακτήρα στην έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για την περιοχή Πολυδρόσου.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, έχουν ολοκληρώσει μελέτες απορροής ομβρίων υδάτων για συνολικά δέκα περιοχές του Δήμου.

Για τις τρεις από αυτές έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και ήδη βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Για τις υπόλοιπες επτά αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και η μελέτη για την περιοχή Πολυδρόσου, που θα δώσει οριστική λύση σε μεγάλο μέρος των προβλημάτων που παρατηρούνται στις γειτονιές Πολυδρόσου και Παραδείσου και στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Η συγκεκριμένη μελέτη δεν συνδέεται με τη διαδικασία οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς που επίσης, έπειτα από επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης του Δήμου βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος μετά και τις εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου καλεί τη νέα ηγεσία της Περιφέρειας Αττικής κατά προτεραιότητα να προχωρήσει στην έγκριση της χρηματοδότησης των μελετών των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πλημμυρικό πρόβλημα αλλά στο και κυκλοφοριακό που παρατηρείται στην Αμαρουσίου Χαλανδρίου.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου