Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου: Τα ‘μικρά’ θέματα κρίνουν τα ‘μεγάλα’





Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε συνέντευξή της στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Εποχή», στις 7 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Τα ‘μικρά’ θέματα κρίνουν τα ‘μεγάλα’», τόνισε μεταξύ άλλων:
·                «Προχωράμε με συνέπεια και σταθερότητα σε μια πρώτη καταγραφή της κατάστασης – μιας κατάστασης δύσκολης, με γραφειοκρατικά προσκόμματα, εκκρεμείς υποθέσεις μηνών… Θα πάρει χρόνο, αλλά δεν θα μείνει τίποτε στη σκιά».
·                «Στο δίδυμο κεντρική κυβέρνηση – περιφέρεια, οι δύο πόλοι κάθε άλλο παρά ισότιμοι είναι. Η κεντρική εξουσία έχει πάντα την τάση να εκβιάζει την αυτοδιοίκηση. Και τούτο ισχύει ιδιαίτερα για τη σημερινή κυβέρνηση που λειτουργεί ως τοποτηρητής των συμφερόντων των δανειστών της χώρας και όχι των πολιτών».
·                «Με μικρές αλλά σημαδιακές ενέργειες, αλλάζουν οι νοοτροπίες. Γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι τα λεγόμενα «μικρά» θέματα, κρίνουν εντέλει τα «μεγάλα»»…
·                «Η αξιόπιστη δράση, η συμφωνία λόγων και έργων, ο σεβασμός των πολιτών, η δημοκρατία στην πράξη, είναι μερικά από τα στοιχεία της δράσης μας για την Αττική και τους πολίτες, τους πολλούς και όχι τους λίγους και τα συμφέροντά τους».

Τέλος, σε άρθρο της στην εφημερίδα «RealNews» της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου, με θέμα τη μεταφορά των μαθητών και με τίτλο «Πρώτο κουδούνι μόνο για τους… τυχερούς», η περιφερειάρχης Αττικής, σημείωσε μεταξύ άλλων:
·                ««Από τα μικρά κρίνονται τα μεγάλα». Και η περίπτωση της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Αττικής (και όχι μόνο) αποκαλύπτει ως ποιο βαθμό οι μνημονιακές πολιτικές ακυρώνουν στην πράξη στοιχειώδη δικαιώματα».
·                «Έτσι, με όχημα την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 24001 του Ιουνίου του 2013, η μνημονιακή διακυβέρνηση επιχειρεί να διευθετήσει το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Περιπλέκοντας τα πράγματα και αφήνοντας εκτός σχολείου πολλούς μαθητές, δημιουργώντας επιπλέον τεχνητές διακρίσεις».
·                «Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο συνδυάζει τη δημοσιονομική λιτότητα με την αύξηση των αδικιών μεταξύ εκείνων των μαθητών που μπορούν να διασφαλίσουν την απευθείας μεταφορά τους κι εκείνων που αναγκάζονται να κάνουν πολλαπλές μετεπιβιβάσεις ή στερούνται παντελώς μεταφοράς, καλείται να εφαρμόσει και η Περιφέρεια Αττικής».
·                Κλείνοντας το άρθρο της η Ρένα Δούρου τονίζει ότι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη μεταφορά των μαθητών ανήκει στην κατηγορία των «τεράτων», της δημοσιονομικής λιτότητας, «που φεύγουν, όχι με μπαλώματα, αλλά με τόλμη και βούληση για μια ριζικά νέα ρότα. Για να βρει η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά στα θρανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου