Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ Μ.Μ.Ε., ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.



Αγαπητές Συμπολίτισσες, Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, μαζί με 19 ακόμα δημάρχους απ΄ όλη την Ελλάδα, σε δημόσια δήλωση τους γνωστοποίησαν την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές εντολές, που με πρόσχημα την «αξιολόγηση» των εργαζομένων στους Δήμους και τον δήθεν «επανέλεγχο» συμβάσεων ήδη νομιμοποιημένων εδώ και χρόνια, αποσκοπούν στην απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων υπηρετώντας πιστά τις επιταγές των μνημονίων και της τρόικα.

Συγκεκριμένα, σε κοινή συνέντευξη τύπου στις 18/9/2014, οι 19 δήμαρχοι και ο δήμαρχος Χαλανδρίου, επαναβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συμπράξουν ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΟΤΑ, και διακήρυξαν την αντίθεσή τους σε πράξεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που μαθηματικά οδηγούν στην αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην εκχώρηση κρίσιμων δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, σε ιδιώτες.

Μετά την διακήρυξη αυτή η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χαλανδρίου μπήκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης με μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση που εκδηλώθηκε άμεσα από τα μνημονιακά Μ.Μ.Ε.

Είκοσι μόλις μέρες από την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, τα Μ.Μ.Ε. ξαφνικά «ανακάλυψαν» προβλήματα στη λειτουργία του δήμου και εγκαλούν τον Δήμαρχο και τη νέα δημοτική αρχή, για τη μη επίλυσή τους. Οι χρόνιες ελλείψεις σε παιδικές χαρές, οι κλειστοί αθλητικοί χώροι που σημειώνουμε ότι έκλεισαν κατά την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, τα επί χρόνια εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, ξαφνικά έγιναν προσφιλές τηλεοπτικό -και όχι μόνο- θέμα/θέαμα.

Προβλήματα, που τα ίδια αυτά Μ.Μ.Ε. έθαβαν με αποτέλεσμα να παραμένουν άλυτα επί δεκαετίες, παρουσιάζονται σήμερα αποσπασματικά, χωρίς ίχνος κριτικής αναφοράς σε αυτούς που τα δημιούργησαν, αγνοώντας επιδεικτικά να παρουσιάσουν τις επεξεργασμένες προτάσεις και τους σχεδιασμούς της νέας Δημοτικής Αρχής που δίνουν λύσεις.
Λύσεις που οδήγησαν τους πολίτες του Χαλανδρίου, μόλις τρείς μήνες πριν, να εμπιστευθούν στην Ριζοσπαστική Αριστερή Δημοτική Παράταξη «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» την Διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον τα γνωστά πλέον Μ.Μ.Ε. επιχειρούν να αποκρύψουν την πραγματικότητα, που είναι η μνημονιακή υποχρέωσης της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τυφλές απολύσεις εργαζομένων, με παραπλανητικά και υποκριτικά δημοσιεύματα και διάφορους ευφημισμούς, όπως “αξιολόγηση” ή “επανέλεγχος” των συμβάσεων.

Τέλος δεν είναι τυχαία η ταυτόχρονη στις 19/9/2014 αιφνιδιαστική απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ να εκκενωθεί μέσα σε 10 ημέρες το οικόπεδο όπου βρίσκονται κάποιες από τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, ώστε να το ξεπουλήσει. Είναι όμως σε όλους τους πολίτες πλέον γνωστή η απροκάλυπτη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και η διακηρυγμένη σε όλους τους τόνους θέση μας για την απονομιμοποίηση όλων των πράξεων του.

Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται και δε διαστρεβλώνεται.

Οι εταίροι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης που επί δεκαετίες μετέτρεψαν το ελληνικό Δημόσιο σε δικομματικό “λάφυρο”, λεηλατώντας οι ίδιοι και οι “εκλεκτοί” τους, δημόσιους πόρους και θέσεις, υποκρίνονται πως αγωνίζονται να «απαλλάξουν» το δημόσιο από χιλιάδες δήθεν παράνομους υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.

Αποκρύπτουν με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε, ότι ο έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών είναι μια ξεχωριστή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Δημόσιο και ουδείς –ούτε και ο Δήμος Χαλανδρίου- εμποδίζει, αντίθετα προκρίνει.


Αποκρύπτουν ότι ο Δήμος σε αυτό που αντιτάσσεται είναι η αξιολόγηση βάσει «ποσοστώσεων», δηλαδή αξιολόγηση που σε κάθε περίπτωση, άσχετα με την ποιότητα των υπαλλήλους θα θέσει το 15% από αυτούς σε κατάσταση ανεπάρκειας με αποτέλεσμα να θα οδηγήσει άδικα στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και τους Δήμους σε πλήρη διάλυση.

Πολίτες του Χαλανδρίου, είμαστε μόνο στην αρχή των επιθέσεων, των στρεβλώσεων, της παραπληροφόρησης και των εκβιαστικών πιέσεων σε κάθε πρωτοβουλία που στηριζόμενη στις συλλογικότητες και την αριστερά μάχεται ενάντια στα κυρίαρχα συμφέροντα και τους εντολείς τους.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα ακολουθήσουν και άλλα αντίστοιχα κακοσκηνοθετημένα επεισόδια και κακογραμμένα σενάρια. Τα περιμένουμε και τους απαντάμε με αλληλεγγύη, συλλογικές δράσεις και την αδιαπραγμάτευτη διεκδίκηση μας για δημόσιο κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των συμφερόντων των πολιτών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου στηρίζει τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Χαλανδρίου και τους καλεί να συνεχίσουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τις ανάγκες της πόλης και των δημοτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου στηρίζει τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που αγωνίζονται να διασφαλίσουν, αποτελεσματική, διαφανή και ανοιχτή στους πολίτες λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καλούμε τους πολίτες να μην παρασύρονται από τις συκοφαντίες και τις ψευδείς εντυπώσεις που καλλιεργούνται συστηματικά από τα γνωστά μνημονικά ΜΜΕ.
Καλούμε τους πολίτες να αντιδράσουν στην κυβερνητική προπαγάνδα, έχοντας ζήσει ο καθένας και η καθεμία μας τις εφιαλτικές συνέπειες των μνημονίων.
Καλούμε τους πολίτες να ενισχύσουν τις συλλογικές μας δράσεις και να συσπειρωθούν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους κοινωνικούς και εργασιακούς τους χώρους ενάντια στα μνημόνια και την τρόικα.

Καλούμε τους πολίτες του Χαλανδρίου, να σταθούν στο πλευρό του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται, και με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη να συμβάλλουν, συμμετέχοντας στην επίλυση, μετά από δεκαετίες, των προβλημάτων της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου