Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Μητσοτάκης: «Από τον επανέλεγχο και τα πλαστά οι απολύσεις του 2015 – Συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ!»


Οι επανέλεγχοι των συμβάσεων και τα πλαστά θα είναι οι «δεξαμενές» των απολύσεων για το 2015, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απομακρύνσεων από το Δημόσιο για το 2015. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Οι έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις θα επεκταθούν, αλλά χωρίς να συνδέονται με ποσοτικούς στόχους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Επέμεινε, δε, ότι «αν κάποιος μονιμοποιήθηκε στο Δημόσιο χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει. Είναι μια παράνομη πρόσληψη. Πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας τόνισε ότι «θα έχουμε μια πραγματική εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο, με διαφάνεια και αξιοκρατία, που θα αντικαταστήσει το σημερινό απαρχαιωμένο σύστημα των μετατάξεων και των αποσπάσεων. Ένα διαρκές σύστημα εσωτερικής κινητικότητας, το οποίο καταρχάς θα έχει εθελοντικά χαρακτηριστικά. Το Δημόσιο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό του», κατέληξε.

Βλέπει συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και στον επανέλεγχο

Στο θέμα των πλαστών και του επανελέγχου των συμβάσεων αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης και κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «μετά από διάφορες παλινωδίες, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε τελικά ότι όποιος υπάλληλος έχει εισαχθεί στο δημόσιο προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά, πρέπει να απομακρυνθεί. Όταν κάποιος έχει μονιμοποιηθεί χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει. Αφού φυσικά η διαδικασία που οδηγεί στην έξοδο είναι αμερόληπτη και πλήρως στοιχειοθετημένη». Και κατέληξε: «Αν είχαμε στο παρελθόν λειτουργήσει όπως λειτουργούμε τους τελευταίους 18 μήνες, αν η διαδικασία για τον έλεγχο των πλαστών είχε ξεκινήσει 5 χρόνια νωρίτερα, τότε δεν θα είχαμε καν ποσοτικό στόχο απολύσεων».

http://www.aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΛΕΣ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου