Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Αν θέλει «πόλεμο» ο Ρούσσος θα τον έχει



Σκηνές από το …μέλλον , των «πολεμικών» σχέσεων Χαλανδρίου – Αμαρουσίου , ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου , όσα ειπώθηκαν και διαδραματίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίασή του , σχετικά με την απόδοση στην κυκλοφορία της διάνοιξης της Φραγκοκκλησιάς .

Η ανάδειξη στη Δημοτική Αρχή του Χαλανδρίου , του κ. Ρούσσου , στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ , αναδιατάσσει τους δημοτικούς συσχετισμούς και τις « σφαίρες» πολιτικής – κομματικής επιρροής , στην ευρύτερη περιοχή

Έτσι , η «μονομερής» από πλευράς ενέργεια της νέας Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου , κ. Ρούσσου για την απόδοση στην κυκλοφορία τη διάνοιξη της Φραγκοκκλησιάς , δίχως συνεννόηση με τον όμορο Δήμο Αμαρουσίου και η δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ , στο Μαρούσι ότι ήταν εκείνος που μεσολάβησε στη Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου ( ΣΥΡΙΖΑ) και το απέτρεψε , εκτίναξε στα ύψη το «θερμόμετρο» της σύγκρουσης , σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Επίσης , αντιδράσεις από κατοίκους του Πολύδροσου Αμαρουσίου προκάλεσε η απόπειρα να δοθεί σε κυκλοφορία , χωρίς να έχουν ακόμα εφαρμοστεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, για τις οποίες είχε δεσμευτεί η διοίκηση Πατούλη.

Κάτοικοι και εκπρόσωποι συλλόγων παρευρέθηκαν και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκαλώντας το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για το γεγονός ότι δεν τήρησε αυτά που είχε υποσχεθεί.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελευθέριος Μαγιάκης.

Μαγιάκης: Εμείς σταματήσαμε το Χαλάνδρι

Ο κ. Μαγιάκης , επισήμανε ότι ο δρόμος ήταν έτοιμος να ανοίξει, καθώς ο Δήμος Χαλανδρίου προτίθετο να προχωρήσει στη διοικητική παραλαβή του έργου και πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες σταμάτησαν μετά από παρέμβαση των κατοίκων και του συνδυασμού του.

Ρώτησε δε τη διοίκηση για ποιο λόγο καθυστέρησαν να γίνουν οι μελέτες για την περιοχή, με αποτέλεσμα το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι αυτή τη στιγμή αναγκασμένο να ψηφίσει μια λύση ανάγκης, που είναι οι διευθετήσεις που προτείνει σήμερα η διοίκηση.

Σμυρνής: Καθυστέρηση λόγω καλοκαιριού

Από την πλευρά της διοίκησης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής υπογράμμισε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη για την περιοχή της Φραγκοκκλησιάς έχει ήδη ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Σχετικά με την καθυστέρηση που υπήρξε στην εκπόνηση της, εξήγησε ότι οφείλεται στους καλοκαιρινούς μήνες και στο γεγονός ότι αν προχωρούσε τότε η μελέτη, δεν θα ήταν ρεαλιστική ως προς το φόρτο των αυτοκινήτων.

«Έχουμε – είπε- επιστήσει άμεσα την προσοχή μας στο πανεπιστήμιο, εντός των επομένως 45 ημερών, όπως έχουμε πει, και παράλληλα με διαβούλευση με τους συλλόγους και φορείς της περιοχής, να επεξεργαστούμε το κείμενο της μελέτης, το οποίο θα φέρουμε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Πατούλης: Με το Χαλάνδρι ή το Μαρούσι είσαστε;

Καυστικός για τα όσα ακούστηκαν ήταν ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, λέγοντας ότι κάποιοι μάλλον έχουν αρχίσει να εξυπηρετούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Χαλανδρίου.

«Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσα να μεταφράσω αυτή τη μεγάλη σπουδή, αυτή τη μεγάλη βιασύνη, να μας πουν τι θα κάνει το Χαλάνδρι. Δεν μας ενδιαφέρει κυρίες και κύριοι τι θα κάνει το Χαλάνδρι. Μας ενδιαφέρει τι θα κάνει το Μαρούσι» επισήμανε.

Μίλησε μάλιστα για κάποιους «πολιτικάντηδες μέσα σ’ αυτή την αίθουσα», που έχουν «πλέον τον εναγκαλισμό του κόμματος της Βουλής που τους στηρίζει και το έχουν κάνει σημαία τις τελευταίες ημέρες, διότι αρθρογραφούν συστηματικά σε ημερήσιο τύπο που βγαίνει από συγκεκριμένο κόμμα».

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη διάνοιξη του δρόμου, επισημαίνοντας ότι η θέση του Δήμου Αμαρουσίου από την αρχή πάνω στο θέμα αυτό, ήταν ότι πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ.

Αν θέλει κόντρα ο Ρούσσος θα την έχει

Όσο για το αν υπήρξε καθυστέρηση, ο κ. Πατούλης υπενθύμισε το γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα δεν γινόντουσαν Δημοτικά Συμβούλια λόγω των εκλογών και υπογράμμισε ότι έφερε το θέμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, προκειμένου να γίνουν όλες οι διευθετήσεις για να ανοίξει ο δρόμος.

Επανέλαβε τέλος ότι ανεξαρτήτως τι θέλει το Χαλάνδρι, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είναι ακόμα έτοιμος να ανοίξει το δρόμο.

«Θα έρθει να κουβεντιάσουμε και θα αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα ανοίξει» ξεκαθάρισε, υπογραμμίζοντας ότι κάποια πράγματα στη ζωή, πρέπει να γίνονται με συνεργασία και όχι μονοσήμαντα.

«Δεν μπορεί να γίνει λοιπόν, επειδή αποφάσισε μονοσήμαντα. Και αν το πάμε στην κόντρα, δεν θα ανοίξει κιόλας. Για να τελειώνουμε. Είναι υποχρεωμένοι να έρθει ο κύριος νέος Δήμαρχος να συζητήσουμε πότε και με ποιο τρόπο και βάσει ποιων νόμων θα ανοίξει ο δρόμος. Τελεία και παύλα» τόνισε και κατέληξε:

«Όποιοι θέλουν να υπηρετήσουν άλλη πόλη, επειδή έχουν κομματικά συμφέροντα, δεν μας ενδιαφέρει. Ας τα υπηρετήσουν. Δεν ενδιαφέρει όμως και το Μαρουσιώτικο λαό».

Μαγιάκης: Θυμίζετε στρατοδίκες

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελευθέριου Μαγιάκη στην παραπάνω τοποθέτηση.

Αν και ο Πρόεδρος Επαμεινώνδας Γαρδέλης για του έδωσε το λόγο, θεωρώντας ότι η συζήτηση του θέματος έχει κλείσει, ο κ. Μαγιάκης τόνισε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος: «Το ότι υπηρετούμε συμφέροντα άλλης πόλης, τα λέγανε στα στρατοδικεία του 1919 με το νόμο 409. Στρατοδίκες δεν δεχόμαστε».


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

1. Η Φραγκοκλησιάς ΔΕΝ άνοιξε λοιπόν λέει το Μαρούσι.
 Και βέβαια δεν άνοιξε αφού ..... ξαναέκλεισε. εμείς σας τα είπαμε νωρίς, δεν περιμέναμε το .... Μαρούσι, άλλοι μας έλεγαν ότι αυτό που έγινε ήταν αυτό που προβλέπετο στο δημοτικό συμβούλιο .... Γιώργο Κουράση.

2. Ξανάκλεισε με παρέμβαση .... ΣΥΡΙΖΑ (!?) (δεν το λέμε εμείς, το λέει ο σ. Λευτέρης Μαγιάκης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου newsTA).
O οποίος προφανώς δεν ήθελε να αφήσει την δόξα για αυτό το αίσχος (και τα κουκιά) μόνο στον Γ. Πατούλη ή ίσως είχε διαφωνήσει πριν, όταν ο Πατούλης είχε συμφωνήσει να γίνει η διάνοιξη. (Ελλάς η χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα).

Το γεγονός ότι το έργο της διάνοιξης ήταν ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ από τους δύο δήμους δηλαδή ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ, μετά μάλιστα από αποφάσεις της δικαιοσύνης, είναι μια μικρή λεπτομέρεια για τους πολιτικάντηδες, Μαυρογυαλούρους όλων των αποχρώσεων.

Είναι προφανές ότι ο κ. Πατούλης συμφώνησε να ξεκινήσει το έργο (επί Κουράση όμως και Ιωαννίδη στα Βριλήσσια) για να τους κάνει κομματική αβάντα αλλά μόλις βγήκε ο Ρούσσος και ο Μανιατογιάννης (στα Βριλήσσια) αλλάξανε τα γούστα του και τώρα μπλοκάρει την διάνοιξη.

Τι να πει τώρα ο Λ. Μαγιάκης που θέλει να κάνει εκείνος αβάντα στον σύντροφό του νέο δήμαρχο Χαλανδρίου αφού πριν έλεγε άλλα; (.... το μεγαλείο σου βασιλεμό δεν έχει).

Ο - κακώς εννοούμενος - ρόλος των κομμάτων στην αυτοδιοίκηση είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτός.

Εκεί που η (μικρο)ΠΟΛΙΤΙΚΗ στέκεται πάνω από την οργάνωση των λειτουργιών των πόλεων, την διαδημοτική συνεργασία για την δίκαιη διαχείριση θεμάτων στα όρια δήμων  με βάση την επιστήμη και την ισότιμη κατανομή των φορτίων.

3. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου (και πρόεδρος της ΚΕΔΕ) έχει χεσμένο το Χαλάνδρι. 
Το δήλωσε. Και μάλιστα μόλις έγινε Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. 

4. Πρέπει να μιλήσουν και τα Βριλήσσια. Σε τριμερή διαδημοτική συνάντηση τριών (νεοδημοκρατών) δημάρχων συμφωνήθηκε να ξεκινήσει το έργο.
 
5. ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ: ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!

Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου