Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



το κολάζ είναι από το enypografa.gr

 Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με απόφασή του στις 6 Οκτωβρίου ακύρωσε  την 182/2014 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλανδρίου η οποία ανέφερε ότι «δεν θα επιτρέψει την έναρξη διενέργειας ελέγχου, να μην παρασχεθούν τα αιτούμενα στοιχεία» διότι «θεωρεί τον επανέλεγχο των συμβάσεων προσχηματικό μιας και αποβλέπει στην απόλυση εργαζομένων και την κατάργηση θέσεων στους ήδη αποδυναμωμένους Ο.Τ.Α.».

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο μας δεν περισσεύουν, αντιθέτως ο αριθμός τους είναι μικρός σε σχέση με τις  ανάγκες των δημοτών.

Καταδικάζουμε ομόφωνα την πραξικοπηματική αυτή ενέργεια του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενέργεια η οποία βάλει ευθέως ενάντια στην ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο αυτονόητο δικαίωμά της να αποφασίζει πρώτα απ’ όλα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης. 

Παράλληλα καταδικάζουμε την απόπειρα ποινικοποίησης μέσω της Εισαγγελίας Εφετών της αυτονόητης υποχρέωσης του δημάρχου Σίμου Ρούσσου και άλλων δημάρχων της χώρας, να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας ώστε να προσβληθεί και να ακυρωθεί η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή απόφαση του Γενικού Γραμματέα.

Δηλώνουμε για άλλη μία φορά ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω της δήθεν αξιολόγησης των εργαζομένων και του επανελέγχου των συμβάσεων, να δημιουργήσει μια δεξαμενή εργαζομένων προς απόλυση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμβάλλοντας στην περαιτέρω υποβάθμιση του προσφερόμενου έργου τους. Ζητάμε την κατάργηση του νόμου 4250 και καλούμε την ΚΕΔΕ να πράξει το καθήκον της ως συνδικαλιστικό όργανο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου