Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΞΥΔΟΠΟΥΛΟ



Ο κος Ξυδόπουλος - μηχανικός της ΤΥ, προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας σήμερα, είναι σοβαρός άνθρωπος όπως οι περισσότεροι μέσα στην τεχνική υπηρεσία από εκείνους που δεν είναι τσάτσοι κανενός.

Διάβασε το χθεσινό μας ρεπορτάζ - με τα πιστοποιητικά και μας πήρε τηλέφωνο.

Μας ευχαρίστησε για τα καλά λόγια, του αντιτάξαμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας ευχαριστεί διότι δεν του κάναμε καμία προσωπική χάρη ή διαφήμιση - αν θεωρεί ότι ήταν αυτή η πρόθεσή μας κάνει λάθος - απλά αξιολογήσαμε ΠΡΑΞΕΙΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ αλλά και πολιτικές προθέσεις εκείνων που όποιον υπάλληλο προχωράει τα θέματα τον αλλάζουν.

Μας ενημέρωσε σε βάθος σε σχέση με την υπόθεση και για τις απαιτούμενες ενέργειες για την οριστική αδειοδότηση  και μας είπε ότι έχει ενημερώσει για όλα και τον σημερινό αντιδήμαρχο της Τ.Υ. κο Γερολυμάτο.

Μας ζήτησε ευγενικά να γίνει μια διευκρίνιση στο ρεπορτάζ, για να είναι απόλυτα ακριβές: την σύνταξη των τοπογραφικών διαγραμμάτων για τη νομιμοποίηση των χώρων, στα οποία αναφερθήκαμε εχθές δεν την έκανε μόνος του (δεν είπαμε εμείς όμως τέτοιο πράγμα) αλλά χρειάστηκε συνεργασία και με ιδιώτη τοπογράφο που είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό (GPS) τον οποίο ο δήμος δεν διαθέτει. γιατί  κοστίζει πολλά λεφτά (τότε μας είπε ότι έκανε γύρω στις 25000 ενώ τώρα η τιμή έχει πέσει στα μισά).  (ΣΧΟΛΙΟ: πάρα πολλά λεφτά, τι να σου πω).
Εκείνος έκανεμόνο τις  κατόψεις και τελικά υπέγραψε όλα τα σχέδια και τα έστειλε στο ΥΠΕΚΑ.
Δηλαδή υπήρξε μια ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ιδιώτη μηχανικού και μηχανικού της ΤΥ, αυτό ήθελε να αποκαταστήσει στο ρεπορτάζ μας ο κος Ξυδόπουλος.

Κάνουμε λοιπόν την διευκρίνιση που δεν είναι στην πραγματικότητα διόρθωση αλλά είναι ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των διαχρονικών μας απόψεων για το πώς πρέπει να δουλεύει το μαγαζί που λέγεται τεχνική υπηρεσία.

Δεν θα γράψουμε παραπάνω, από τα ενδιαφέροντα που ακούσαμε και συζητήσαμε.

Και δεν θα το κάνουμε διότι δεν θέλουμε να υποδείξουμε διαχειριστικές επιλογές στην διοίκηση του δήμου, διότι αυτό δεν μας αφορά και δεν είναι ούτε δημοσιογραφική, ούτε πολιτική δουλειά.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΘΕΛΟΥΝΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ (που δεν θέλουνε, θέλουνε να σωπάσουμε, αυτό λένε παντού, γύρω-γύρω, γι' αυτό εμείς θα μιλάμε τώρα πιο πολύ).

Και η πολιτική πλευρά του θέματος της αδειοδότησης έχει ένα διακύβευμα, ό,τι και αν πουν, ό,τι και να κάνουν:

Θα ανοίξουν όλοι οι αθλητικοί χώροι σταδιακά βεβαίως υπό δημοτικό έλεγχο κάτι που είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟ ή θα επικρατήσουν οι λογικές της εκχώρησης της διαχείρισης των αθλητικών χώρων σε ιδιώτες (έμμεσα ή άμεσα).

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ. Αυτή είναι η κυρίαρχη αντίθεση, αυτές είναι οι δύο πλευρές για να τοποθετηθούν όλοι ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου