Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ: ΣΟΥΛΠΙΚΙΕ, ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΔΥΟ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΪΚΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ....



1. Οι τσιγγάνοι ήταν εκεί από το 1971.

2. Εσύ - γιατί για τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΤΟ VIDEO - το παραδέχτηκες αργότερα στην συνεδρίαση, (άλλωστε αρκετά από τα "οικόπεδα" τα έχουν πάρει και συγγενικά σου πρόσωπα, όπως όλοι ξέρουμε), έκανες κοριτσάκι (να σου ζήσει και να το χαίρεσαι όπως και τα εγγόνια σου).

Και το πήρες  όπως λες μετά το 1977.
Και για να το εξασφαλίσεις το νεογέννητο κοριτσάκι σου πήγες και πήρες ένα "οικόπεδο" - ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ  εκτός σχεδίου, - με μια παράγκα τσιγγάνων από πάνω, ΜΠΙΡ ΠΑΡΑ "και με γραμμάτια" .

3. Ο Παττακός δεν ήταν δήμαρχος το 1977 που γέννησες - επειδή σε έχουν φέρει στο Χαλάνδρι να μάθεις την ιστορία - τότενες. Ο Τζαμτζής ήταν δήμαρχος τότενες. - Θεός σχωρέστον.
Ο Παττακός εκλέχτηκε το 1990 και ήταν δήμαρχος μέχρι το 2002 - ρώτα την φίλη σου την Αφροδίτη να μάθεις μην μας λές παπάτζες στο δημοτικό συμβούλιο διότι έχουμε και νεύρα και κάνουμε γιόγκα για να τα συγκρατήσουμε.

4. Το χωράφι (και όχι οικόπεδο) το πήρες (τσαμπέ) ελπίζοντας ότι μπαίνοντας η περιοχή στο σχέδιο θα δεκαπλασιάσεις τα λεφτά σου, όπως όλοι όσοι αγόραζαν μπιρ παρά στο Πεύκο Πολίτη.
Πολύ περισσότερο εκείνοι που αγόραζαν μέσα στον καταυλισμό - άρα ακόμα πιο μπιρ παρά.

ΠΟΝΤΑΡΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΕΙΣ (θεμιτό) και αγοράζοντας ένα χωραφάκι με μια παράγκα τσιγγάνου από πάνω, με πέντε ψωροδεκάρες έπαιξες το σενάριο  "να εξασφαλίσεις" τα παιδιά και τα εγγόνια σου, μόλις καταφέρεις να στείλεις τα παιδιά του τσιγγάνου στο πυρ το εξώτερο και μετατρέψεις το χωράφι σε οικόπεδο.

5. Όμως όταν αγοράζεις ΧΩΡΑΦΙ σε μια εκτός σχεδίου περιοχή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ από το νόμο,  όταν η περιοχή πολεοδομηθεί, αυτό να γίνει ΟΙΚΟΠΕΔΟ (δηλαδή να μπορεί να κτιστεί).

Μπορεί ξέρεις να γίνει δρόμος, σχολείο, παιδική χαρά, πάρκο, ΚΑΠΗ, παιδικός σταθμός, πάρκινκ του ΜΕΤΡΟ, χώρος στάθμευσης λεωφορείων, χώρος στάθμευσης απορριμματοφόρων και ανακύκλωσης, χώρος υλοποίησης στεγαστικού προγράμματος για στέγαση αστέγων, γήπεδο ποδοσφαίρου, δημαρχείο, δημοτικός λαχανόκηπος για σίτιση του πληθυσμού, διάφορες δηλαδή χρήσεις που μπορεί να χρειάζεται μια πόλη για την λειτουργία της,  κοινωφελείς ή κοινόχρηστες.

Ειδικά σε μια πόλη ΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Το πώς θα πολεοδομηθεί μια περιοχή και ποιες ανάγκες της πόλης θα καλύψει  ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, της εκλεγμένης διοίκησης και του Δ.Σ., όχι δική σου.

Και αυτό είναι ύψιστη δημοκρατική ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και ύψιστη ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ απέναντι στα συμφέροντα όχι των ΡΟΜΑ αλλά ολόκληρου του  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎ ΣΥΝΌΛΟΥ και τα παιδιά του.
 (Άντε γιατί τα έχω πάρει που θα μας βάλετε να σας κάνουμε πλειοδοσία ευαισθησίας εσείς και οι τσιγγάνοι μεταξύ σας στο δημοτικό συμβούλιο για να μας ψηφίσετε στας εκλογάς - μη χέσω).

Όποιος ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ σου είπε ότι είναι υποχρεωτικό μόλις ολοκληρωθεί η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο εσύ να έχεις ΟΙΚΟΠΕΔΟ (ή χειρότερα όποιος στο υποσχέθηκε ή ακόμα πολύ χειρότερα με όποιον νταραβερίστηκε κανείς άλλος - όχι εσύ, δεν κάνεις τέτοια)  πρέπει να του κάνεις μήνυση γιατί σε εξαπάτησε και να μην βρίζεις τον Παττακό που σου είπε κάτι που ίσως να συμβεί με την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο:

ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΞΕΙ (ποντάροντας σε φτηνή γη για να πλουτίσεις) ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ (διότι ίσως εκεί αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο να τα κάνει αλλιώς πολεοδομώντας) οπότε να αποζημιωθείς ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ (με γη ίσης αξίας κάπου αλλού ή με χρήμα, που θα καθορίσει ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ το δικαστήριο)  για τον τελεσίδικο τίτλο ενός αγροτεμαχίου εκτός σχεδίου που έχεις και κανείς δεν στον αμφισβητεί, ώστε να πας κάπου να πάρεις κανένα διαμέρισμα για να έχει σπίτι η κόρη σου που είναι στο νοίκι.

Αυτό ξέρεις όμως μπορεί να  ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ από το αν θα μείνει ή θα φύγει ο καταυλισμός και οι παλιόγυφτοι.
Ούτε οι τσιγγάνοι, ούτε εσείς έχετε δικαίωμα ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΕ τους όρους πολεοδόμησης της περιοχής και να μετατρέψετε το θέμα σε "ποδοσφαιρικό αγώνα" μεταξύ σας και με τον δήμαρχο της πόλης στο ρόλο του διαιτητή και του καταμετρητή των ψήφων (ποιος τους έχει πιο πολλούς, εσείς ή οι τσιγγάνοι).
(Να δεις μωρέ κάποιος το είπε προχτές αυτό στο δημοτικό συμβούλιο, ποιος το είπε μωρέ... ποιος αντιλαμβάνεται έτσι την αυτοδιοίκηση και τον ρόλο της να δεις, δεν θυμάμαι αλλά κάποιος το είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι αυτό πρέπει να κάνει ο δήμαρχος, ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ)._

Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗ της περιοχής ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, πάρτε το απόφαση.
Και ποιος νομίζεις ότι θα την εκφράσει την πόλη δηλαδή;
Την υπόλοιπη πόλη εκτός από τα δύο στρατόπεδα;

Η ΕΛΠΙΔΑ και ο Στελάρας;

Η "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" και τα οργανωμένα συμφέροντά της, που ίσως θα μπορούσε υπό αυτή την οπτική να μετονομαστεί σε "ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ" πολιτικάντηδων αυτοδιοικητικών ή η τοπική αυτοδιοίκηση με την πολεοδομική επιστήμη και γνώμονα το συμφέρον ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ της πόλης;
Η αυτοδιοίκηση με μια ρήξη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, που μπορεί να κάνει μια νέα και άφθαρτη διοίκηση του δήμου, απέναντι στον βλαχοδημαρχισμό και τα πρωτάγματά του, που εσύ και οι όμοιοί σου κραδαίνετε στο δημοτικό συμβούλιο για να τρομάξετε τους πολιτικάντηδες, αν το επιλέξει και δεν τρομάξει.
 
ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΤΕ - μετά το 1990 πάντως, όχι το 1977 - που βγήκατε στην τηλεόραση.
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

Είναι ενδεχόμενο να έχεις παίξει και να έχεις χάσει.

Σήμερα ο δήμος - όπως δήλωσε ο ΜΟΝΟΣ καθολικά εξουσιοδοτημένος για αυτό  - ο δήμαρχος της πόλης που ίσως επιλέξει να μην είναι απλός διαιτητής -  προσπαθεί όπως δήλωσε, να βρει ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ, με νέα εργαλεία,  ώστε αυτό να μην είναι απαραίτητο να συμβεί διότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.

Μην  εκβιάζεις λοιπόν και από πάνω διότι ενίοτε οι εκβιασμοί ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ αλλά γυρίζουν μπουμεράνγκ.

Και σκέψου ότι ίσως η βιασύνη μπορεί και να μην σε συμφέρει όσο θεωρείς, σκεπτόμενος μόνο με τις βεβαιότητες που σου έφτιαξε στο κεφάλι η προηγούμενη κατάσταση με τον Κουράση, έναν αυτοδιοικητικό που άλλα έλεγε και πίστευε ως αντιπολίτευση, άλλα ως πρόεδρος του Δ.Σ. και άλλα ως δήμαρχος.

Στα λέω αυτά ξέροντας ότι δεν θα με ψηφίζατε ποτέ εσείς, οι της δικής σας οπτικής περί  "νομιμότητας" λοιπόν, άλλωστε δεν θα ξαναβάλω υποψηφιότητα οπότε δεν με απασχολεί τι θα ψηφίσετε στο μέλλον και θα στα λέω contre la moutre.

Εδώ αυτό το έκανα παλιά που με ένοιαζε - θεωρητικά - τι θα ψηφίσετε.
Αλλά εσύ προτιμάς  βλαχοδήμαρχους να σου τάζουν ότι σε "έξι μήνες" θα έρθει ο από μηχανής θεός και δεν πρέπει να κάνουν τίποτα να τον εμποδίσουν να επιβάλλει στην πόλη αυτό που εκείνος θα επιλέξει.

Και αν δεν είσαι σίγουρος ότι τον έχεις απέναντί σου τον βλαχοδήμαρχο, προσπαθείς να τον δημιουργήσεις γιατί ΧΩΡΙΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟ ξέρεις ότι δεν μπορεί να γίνει ακριβώς ό,τι έχεις στο μυαλό σου, θα μπει στο τραπέζι του διαλόγου (με καταλαβαίνεις έτσι, μην γίνω πιο αναλυτικός....)

Και πέρασαν - από τότε που το πρωτοείπες αυτό, ότι πρέπει δηλαδή να τελειώσει το θέμα σε ένα εξάμηνο και δεν πρέπει να βάλει μπροστά ο δήμος πιο σύνθετες λύσεις,  πολλάααααα εξάμηνα.

Και συνεχίζεις απτόητος να κάνεις και να λες το ίδιο και να επιτίθεσαι, απειλώντας, όταν σου λένε ότι το να μπει μπροστά μια σχεδιασμένη διαδικασία επίλυσης με σχέδιο και όραμα για την πόλη - μπορεί να θέλει και δύο, τρία χρόνια συντονισμένης δουλειάς, αλλά έτσι  ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ - ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ για εσάς, τους τσιγγάνους αλλά και τους υπόλοιπους Χαλανδραίους.

Αλλά εσύ  επιλέγεις την "βιασύνη στην λύση του προβλήματος άμεσα γιατί έχεις κουραστεί να περιμένεις".

Θες να τελειώσεις γρήγορα,  σε .... άλλο ένα εξάμηνο.

Μήπως είσαι τελικά ανόητος;
Γιατί αν δεν είσαι ανόητος κάτι άλλο προκύπτει ότι είσαι, τι συμπέρασμα βγαίνει δηλαδή;

Καλύτερα λοιπόν να μείνουμε στο "ανόητος".

ΑΝΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΥΓ: Αφροδίτη είναι απογοητευτικό ότι σιωπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου