Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ

 








Δεν έδειξαν να χαίρονται και πολύ τα τοπικά παπαγαλάκια του συστήματος από την χθεσινή θετική εξέλιξη για τον δήμο μας.

Ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση στα site αθλητικών συλλόγων και των δορυφόρων τους πέρασε στα ψιλά ενώ τοπικά μέσα ούτε καν έχουν αναρτήσει την ανακοίνωση του αντιδημάρχου, προκαλώντας ερωτηματικά.

ΤΥΧΑΙΟ;
Ναι για τους άλλους.

Ο αναγνώστης μου όμως περιμένει περισσότερα από την Πλατεία για την θετική αυτή εξέλιξη.

Και κανονικά θα έγραφα μεγάλη επιτυχία του δήμου - γιατί περί αυτού πρόκειται - αλλά ας μείνουμε όλοι προσγειωμένοι και ας αποφύγουμε πανηγυρισμούς, αφού αυτόν τον τόνο έδωσε και η διοίκηση του δήμου  μέσα από την μετρημένη ανακοίνωση του αντιδημάρχου Σέργιου Γκάκα ο οποίος προφανώς πιστώνεται - μαζί με την διεύθυνση αθλητισμού του δήμου - στην αρχή της θητείας του το γεγονός ότι ΠΙΣΤΕΨΕ ότι αξίζει να το πολεμήσει και να μην παραδοθεί στην "κρατούσα την προηγούμενη εβδομάδα άποψη" ότι "δεν γίνεται τίποτα, πάμε κατ' ευθείαν για την οριστική άδεια, από το 2015.

Εχθές φάγαμε μερικές ώρες στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ, όπου ήταν αρκετοί από τους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων και πολλά αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του δήμου.

Χαλάστηκαν αρκετοί από την προσωρινή αδειοδότηση του ανοικτού γηπέδου και του κλειστού γυμναστηρίου για διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές μέχρι την κάλυψη και των υπολοίπων τεχνικών ελλείψεων που επισημάνθηκαν και που δεν είναι τίποτα φοβερά πράγματα, αν συνεχιστεί η συντονισμένη δουλειά και η επίδειξη ενδιαφέροντος που απαιτείται από τις εμπλεκόμενες δημοτικές διευθύνσεις (αθλητισμού και τεχνική).

ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ .

Κάτι κάγκελα λείπουν και η ολοκλήρωση μιας δουλειάς (σχέδια - στατικότητα) που είναι έτοιμη σχεδόν, ξεκίνησε το 2012 από τον μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργο Ξυδόπουλο προχώρησε εξαιρετικά και διακόπηκε βιαίως και κατά την γνώμη μου σκοπίμως  (το πώς θα σας το πούμε άλλη ώρα).

Αλλά τελικά επιβεβαιώνεται ότι  ΠΟΛΛΟΙ δεν ήθελαν και δεν θέλουν ανοικτούς τους αθλητικούς χώρους υπό δημοτικό έλεγχο, κάνοντας άλλες σκέψεις και υπηρετώντας άλλους σχεδιασμούς. ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ.
(μπα, παπαριές του Νταβία και της Καρατζά, που τα είχε πει στο Δ.Σ.)

Διότι αυτά βγήκαν καθαρά εχθές στα πηγαδάκια.
 ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ διατυπώθηκαν και από μερικούς που "φώναζαν" και παρίσταναν τους "αγανακτισμένους πολίτες" όταν έκλεισαν οι αθλητικοί χώροι.

Το σενάριο "να λειτουργήσουν τους αθλητικούς χώρους οι σύλλογοι και οι ομοσπονδίες αφού η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί" κυριάρχησε αναγνώστη μου στα πηγαδάκια.
Εκφράστηκε απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα.

Και πίσω από αυτό κάποιος που ξέρει καλά το παρασκήνιο είπε: "Αφήστε το ρε παιδιά, δεν σώνεται η κατάσταση. Πάνε όλο το αθλητικό κέντρο πακέτο στον ............ , μαζί με το διπλανό που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ"
(Διαδόσεις θα μου πεις αλλά εμείς .... τις γράφουμε έτσι να βρίσκονται).

Η αυτοδιοίκηση εχθές - αιρετοί και εργαζόμενοι - απέδειξε ότι ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ να προστατέψει τον δημόσιο χαρακτήρα της άθλησης.

Δεν θα αναφερθούμε σε όλα όσα ακούστηκαν στα πηγαδάκια και από ποιους.

Θα μείνουμε στο θετικό.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.

Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις (που συνήθως δεν επιβεβαιώνονται, όπως θα έχετε διαπιστώσει) σύντομα θα πάρει προσωρινή άδεια και το κολυμβητήριο στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ.

Για να γίνει αυτό πρέπει απλά να προηγηθεί η επίσκεψη του υγειονομικού (γι΄αυτό εχθές η επιτροπή καταλληλότητας δεν μπορούσε να εξετάσει και την καταλληλότητα του κολυμβητηρίου, είναι προαπαιτούμενη η επιθεώρηση από το υγειονομικό για το κολυμβητήριο).

Το υγειονομικό θα έρθει τις επόμενες μέρες, προγραμματίζεται  ....

Ό,τι εμφανιζόταν ως αξεπέραστο βουνό, ανάβαση στο Έβερεστ από το 2009 μέχρι τον  Μάρτιο του 2014 και δεν ξεκίναγαν ποτέ να δρομολογήσουν, ολοκληρώνεται σε 6 μήνες, όταν δεν βρέθηκε κανείς να βάλει εμπόδια και τρικλοποδιές.

Highlight 1 από τα πηγαδάκια: Τοποθέτηση προέδρου αθλητικού σωματείου - καταληψία, απευθυνομένου στην αντιδήμαρχο Έλενα Χριστούλη: "Σιγά που η Νταβία είναι καλή υπάλληλος, ένα χρόνο είναι εδώ τι έχει κάνει και αυτή; Και ο Παπνικολάου γιατί δεν πάει στο Παπαδάκης να απομακρύνει από την αίθουσα την υπηρεσία πρασίνου του δήμου που λερώνει τον χώρο; Άχρηστοι είναι όλοι, δεν ξέρουν από αθλητισμό".
Και καλά ρε μεγάλε: Ας υποθέσουμε ότι η Νταβία δεν ξέρει από αθλητισμό. Αλλά  και αυτός ο Παπανικολάου δεν ξέρει;
Πού να τον μάθει θα μου πεις τον αθλητισμό. Δεν έχει κάνει .... ΠΑΡΑΓΩΝ.

(Σ.Σ.: ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΘΕΟΣ!)
 
Highlight 2 - Διάλογος με πειστικά επιχειρήματα.
ΠΑΡΑΓΩΝ: Εδώ κυνηγάνε τα αθλητικά σωματεία. Ενώ αλλού τα έχουν ψηλά, με τις αίθουσές τους, με τα όλα τους.
ΕΡΩΤΩΝ: Πού
ΠΑΡΑΓΩΝ:  Στον Βύρωνα να δεις, ας πούμε πώς έχουν τον Αθηναϊκό.
ΕΡΩΤΩΝ: Πόσα κλειστά έχει ο Βύρωνας;
ΠΑΡΑΓΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΑ (4)
ΕΡΩΤΩΝ: Πόσα σωματεία έχει ο Βύρωνας
ΠΑΡΑΓΩΝ:  Πώς έχει .... τρία ή τέσσερα.

Είναι ακριβώς το σημείο που σταματάς την συζήτηση διότι σέβεσαι το IQ σου.

Το Χαλάνδρι (διπλάσιο δήμος από τον Βύρωνα) έχει δύο κλειστά και καμιά δεκαριά συλλόγους αλλά αυτό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Και το Χαλάνδρι θα είχε ίσως άλλο ένα κλειστό (σύνολο 3) αν η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δεν είχε επιλογή να βάλει σε προτεραιότητα την αποζημίωση Κουρτέση (κλπ) και με αυτά τα χρήματα προτιμούσε να αποζημιώσει τον χώρο για κλειστό γυμναστήριο στην Χελμού που χάθηκε). 

(Σ.Σ.: Ο ΙΔΙΟΣ  ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΠΑΣΟΚΟΘΕΟΣ!)
  
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΚΑΚΑ, ΤΟΝ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου