Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΟΝΤΟΣ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ - ΑΛΛΑ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ

ΝΑ ΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ..... ΓΥΦΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ:


Επιμένει αυτός ο "ενοχλητικός" παλαιοπασόκος - φανατικός αντισυριζαίος - να μου την χώνεται μέσω email.

Θέλει λέει να του απαντήσω στις "ερωτήσεις του λαού" σχετικά με τον καταυλισμό που δεν έχει - ισχυρίζεται η παλιοκαραβάνα τώρα στην άλλη παλιοκαραβάνα - απαντήσεις.

Έχει απορίες ο φίλος μου ο Γιώργος.

Και του τις άφησα αναπάντητες.

Βαριέμαι να ξαναγράψω τα ίδια που έχω γράψει στο παρελθόν, να αναμασήσω ιδεοληπτικά επιχειρήματα περί ρατσισμού κλπ.

Αλλά τώρα θα ακούσει dolby surround ο Γ.Γ. μερικά φωνήεντα για να προσέχει με ποιους κάνει παρέα και τον ρωτάνε ΠΙΠΕΣ ενώ έχουν ανακαλύψει και αναμασούν ΟΛΕΣ τις ΥΠΑΡΚΤΕΣ παρανομίες, μαλακίες, γυφτιές που έχουν κάνει οι τσιγγάνοι γύφτοι όλα αυτά τα χρόνια (όχι όλοι οι τσιγγάνοι, οι εξ αυτών γύφτοι) αλλά δεν έχουν ακούσει τίποτα για τις μπαλαμές γυφτιές στην πλάτη των τσιγγάνων.

Τα ερωτήματα του Γιώργου είναι εδώ και είναι .... χιλιοειπωμένα.
Κυριολεκτικά, κάτι τρέχει στα γύφτικα.

Επιχείρημα: Τα δάνεια (που ενέκρινε τους δικαιούχους τους ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΑΛΑΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ο φοβερός Κουράσης λέει πλέον και σε ανακοινώσεις - δήμαρχος άνθρωπος - ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, φοβερά πράγματα) και που γι' αυτά τα δάνεια έχουν σφαχτεί δημοσίως - στην TV - στελέχη της προηγούμενης διοίκησης.
Δεν ξέρω - λοιπόν - φίλε Γιώργο αν και πόσοι πήραν δάνεια από την τράπεζα.
Αλλά ξέρω πολλούς μεγαλοκαρχαρίες που πήραν και αυτοί δάνεια. Τι θα πει πήραν - αν πήραν - οι τσιγγάνοι δάνεια; ΔΑΝΕΙΑ! Όπως τα διακοποδάνεια, τα γαμοδάνεια, τα κερατοδάνεια κλπ.
Οι τσιγγάνοι σας μάραναν αν πήραν δάνειο;
ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ .... άντε μην πω ποιανής.

Πάντως με τα αυτιά μου στο Δ.Σ. - το προηγούμενο ως παρατηρητής - άκουσα για εκταμίευση ΕΝΟΣ (αριθμός 1) δανείου.

ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;

Πολιτικά θεωρείς σωστό να έχουν εγκριθεί χρήματα ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ για την στέγαση των τσιγγάνων, να τα διαχειριζόμαστε εμείς οι μπαλαμοί εν κρυπτώ και να μην τα αξιοποιούμε για τον σκοπό τους;

Διότι αυτά τα λεφτά ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - αν δεν τα κάναμε δάνεια (;) για να ασχολούμαστε τώρα αν τα πήραν ή δεν τα πήραν (;) αλλά τα κάναμε σπίτια, θα τους είχαμε στεγάσει.

Ακόμα και στο θέμα του σκανδάλου ή μη σκανδάλου για το έργο στον καταυλισμό του 1 μυρίου και κάνοντας την βολική για την δική μου ψυχική  ισορροπία παραδοχή ότι ο φίλος μου πρώην δήμαρχος Γρ. Ζαφειρόπουλος και ουδείς άλλος δεν έχει βάλει καθόλου το δάκτυλο στο μέλι ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΩΣΤΟ να ακούς από τον - ξαναλέω, διότι δεν είμαι από εκείνους που κρύβονται - φίλο μου Γρηγόρη στα ραδιόφωνα ότι ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ έκανε και παράπλευρα έργα για τους  μπαλαμούς;
ΟΥΠΣ! Για σκέψου το ...

Κάτω από μια οπτική αυτό δεν θα μπορούσε κάποιος να το ερμηνεύσει ότι ΚΛΕΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΠΑΛΑΜΟΙ τους τσιγγάνους και τους στερήσαμε υποδομές που οι κουτόφραγκοι είχαν χρηματοδοτήσει γι' αυτούς; (καλώς ή κακώς, έχω ξαναπεί ότι η πολιτική της ΕΕ για τις μειονότητες - με την οποία διαφωνώ - δεν είναι ala cart. Είναι take it or leeave it. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ).

Αλλά μήπως αυτό δεν είχε γίνει και παλιότερα, επί δικών μας διοικήσεων, όταν ο δήμος απέκτησε περιουσιακό στοιχείο στην Αναπαύσεως, όριο με Γέρακα ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ και κάποιοι ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ γύφτοι σταμάτησαν την μεταφορά τους γιατί έφτιαχναν μεζονέτες;

Εμείς ξέρεις τότε είχαμε πάρει αποστάσεις από τα τεκτενόμενα και μας βρίζατε, σου θυμίζω.

Αυτό το χωράφι δίνει σήμερα  έσοδο στον δήμο αφού είναι μισθωμένο σε .... μπαλαμό.
Να στο πω μπακάλικα λοιπόν;
ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Πληρώνουν κατά μια έννοια το .... νερό τους.

Η σοβαρή πλευρά της πόλης - στην οποία σε περιλαμβάνω, όπως καλά γνωρίζεις - πρέπει κατά την ταπεινή μου άποψη την οποία έχω αναλύσει χρόνια τώρα - να αποστασιοποιηθεί από τέτοια φτηνά επιχειρήματα ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΗΣ έμπνευσης και να αναζητήσει τι πραγματικά τρέχει στα ΓΥΦΤΙΚΑ.

Και τα ΓΥΦΤΙΚΑ είναι - στην δικιά μου ανάγνωση - όλη η περιοχή εκτός σχεδίου που ξεκινάει από τον καταυλισμό και περιλαμβάνει ολόκληρο το Πεύκο Πολίτη και τη ζώνη της Δουκ. Πλακεντίας.

Εκεί θα ανακαλύψει την αλήθεια.

Και είναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ για εμάς τους μπαλαμούς  αυτή η αλήθεια στα γύφτικα, όπως τα εννοώ εγώ: Όλα τα εκτός σχεδίου "γύφτικα".

Έχουν δημιουργήσει πολύ άσχημες πολιτικοοικονομικές διαπλοκές αυτά τα γύφτικα.

ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!
Διαπλοκές δεξιών, αριστερών, ιδρυμάτων .... γμτα!

Που είναι ο πραγματικός λόγος που δεν προχωράει μια αυτονόητη και απλή - αν υπήρχε η πολιτική βούληση - λύση.

Αλλά αυτή η λύση βάζει σε επανεξέταση πολιτικά κομπρεμί που δεν φαίνεται να έχει κανείς την διάθεση να αγγίξει.

Δεν λέω άλλα ακόμα ....

Σιγά, σιγά .....

ΥΓ: 
Επειδή σε αυτή την φάση - και μέχρι τον επόμενο χαβαλέ - δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα, έχει και άλλα προβλήματα  η πόλη, θεωρώ ότι με την ευκαιρία πρέπει να αναφερθώ στο άδικο, ανιστόρητο και πολιτικάντικο τσουβάλιασμα "όλων των προηγούμενων διοικήσεων" - Παττακού, Ζαφειρόπουλου, Κουράση - που επιχειρεί η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (πάλι) με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε δια να αναδείξει την μοναδικότητά της εις την (σταλινική) συνέπεια.

Ε πάει στο διάολο, αυτό είναι ακραία παραχάραξη της ιστορίας.

Επί Πέρκιζα και στη συνέχεια - οπότε ολοκληρώθηκε η δουλειά - επί Παττακού ο ένας από τους δύο καταυλισμούς της πόλης  (θυμίζουμε στους παλιούς και ενημερώνουμε τους νέους αντιστασιακούς ότι είχαμε και άλλον, πολύ μεγαλύτερο) αυτός του Πατήματος - εξαφανίστηκε με απόλυτα επιτυχημένη και βιώσιμη μέχρι σήμερα ενσωμάτωση των τσιγγάνων του Πατήματος (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ) στο σώμα της τοπικής κοινωνίας. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε άλλες μέριμνες για τους τσιγγάνους επί Παττακού.
Ακόμα βρίζουν κάποιοι γιατί έχει νερό ο καταυλισμός .... Τες πάντων.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ  σαν και αυτά που θα κάνει τώρα και η σημερινή διοίκηση, αλλά η κατεύθυνση ΔΕΝ ΗΤΑΝ : Διώξτε τους από το Χαλάνδρι. 
Είναι ντροπή να εξισώνονται έτσι τα πράγματα.
ΝΤΡΟΠΗ!

Πάμε επί Ζαφ επίσης - δεν ακούσαμε εμείς ποτέ δημόσια και επίσημα από τον δήμαρχο της πόλης (άσχετα με τα αισθήματα που μπορεί να τρέφουν οι σύντροφοι για το πρόσωπο, εδώ αναφέρομαι στον ΘΕΣΜΟ)  το "να φύγουν από την πόλη και να πάνε να κόψουν τον λαιμό τους".
 Έψαξε - ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ  ΒΕΒΑΙΩΣ, όχι την δική μας - να βρει λύσεις στα .... δάνεια.
ΠΟΤΕ οι τσιγγάνοι δεν επιχειρήθηκε να διωχθούν, παρά τον καβγά που προέκυψε με το έργο, στο οποίο βεβαίως δεν θα αναφερθώ μέχρι να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις.

Ε δεν είναι το ίδιο με την τετραετία Κουράση - όσο και να μην επιθυμούν οι της Αντίστασης να το πουν και να το ορίσουν για να μην τον κακοκαρδίσουν προσωπικά (έρωτας είναι αυτός).

Την τετραετία του Γ. Κουράση  ΜΙΑ πολιτική ή ορθότερα ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ - επικράτησε στην πόλη και ήταν αυτό που ακόμα υπερασπίζεται (τώρα πια πεντακάθαρα) ο πρώην δήμαρχος:
 "ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ".

Δεν είχε ξαναειπωθεί ΠΟΤΕ αυτό. 
Πρέπει να το παραδεχτεί η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ διότι αν δεν το κάνει μειώνει την ίδια την αξιοπιστία της.
Και δεν είναι χθεσινοί στο Χαλάνδρι για να τους δικαιολογεί κανείς ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΘΟΣ.

Αυτό το ΔΟΓΜΑ Κουράση λοιπόν πρέπει να αποσυρθεί ΤΩΡΑ.
Είναι η αρχή - η άκρη του νήματος για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της λύσης.

Τα τσουβαλιάσματα στα δελτία τύπου της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ είναι ΑΔΙΚΑ και μυρίζουν σκοπιμότητα.

Αυτά φίλε Γιώργο και δεν θα πω άλλα σε αυτή την φάση - μην με ξαναπροκαλέσεις,, δεν θα ανταποκριθώ. Αν θες γράψε εσύ ό,τι θες.

Τώρα προέχει να πάμε στο δημοτικό συμβούλιο και να ορίσουμε το νέο δόγμα της πόλης για το θέμα.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου