Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Το… φαβορί και το… ερωτηματικό


 

Πρώτο ντέρμπι λοιπόν της σεζόν για την φάση των 8 του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, με τους δύο αιώνιους να πέφτουν νωρίς στην μάχη για την επιβίωση σε έναν από τους τρεις στόχους.

Πολλοί θα πουν έλα μωρέ σιγά το κύπελλο ποιος ασχολείται, κι όμως αναγνώστη μου δεν είναι έτσι…

Τόσο ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, όσο και ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός θέλουν την συνέχεια τους στον θεσμό και την κατάκτηση του.

Το φαβορί

Προσωπική μου άποψη είναι πως φαβορί είναι ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός, ο οποίος συν τις άλλοις ανεβαίνει στο άδειο λόγω τιμωρίας Ο.Α.Κ.Α για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του.

Η έλευση των Οθέλο Χάντερ από την Σιένα, Όλιβερ Λαφαγιέτ από την Βαλένθια, Τρεμέλ Ντάρντεν από την Ρεάλ Μαδρίτης προσδίδει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ.

Σε συνδυασμό με την έστω και περιπετειώδη παραμονή του Βαγγέλη Μάντζαρη και του Λοτζέσκι η ομάδα διατηρεί την ήδη υπάρχουσα ποιότητα και προσθέτει σε βάθος στο ρόστερ της, ενώ δεν πρέπει να λησμονεί κανένας το βαρόμετρο και για την φετινή ομάδα, που δεν είναι άλλο από τον φυσικό της ηγέτη και αρχηγό τον Βασίλη Σπανούλη.

Απόντες από την σημερινή αναμέτρηση θα είναι οι Τρεμέλ Ντάρντεν και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Ας δούμε αναλυτικά το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, το οποίο αποτελείται από τους εξής: Μπρεντ Πέτγουεϊ, Όλιβερ Λαφαγιέτ, Μπράιαν Ντάνστον, Βασίλη Σπανούλη, Ιωάννη Παπαπέτρου, Κώστα Σλούκα, Σέντρικ Σίμονς, Ματ Λοτζέσκι, Οθέλο Χάντερ, Γιώργο Πρίντεζη, Δημήτρη Αγραβάνη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Βασίλη Καββαδά, Δημήτρη Κατσίβελη και Ανδρέα Χριστοδούλου.

Η πιθανή αρχική πεντάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θα είναι η εξής: Σπανούλης, Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι, Πέτγουεϊ, Χάντερ η Ντάνστον.

Το ερωτηματικό

Μεγάλο ερωτηματικό στην αποψινή αναμέτρηση είναι ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός, ο αλλαγμένος Εξάστερος που κάνει επίσημη πρεμιέρα με το νέο του πλάνο.

Ντε Μάρκους Νέλσον από τον Ερυθρό Αστέρα, Έϊ Τζέϊ Σλότερ από την Σαλόν και Εστέμπαν Μπατίστα από την Καρσίγιακα είναι οι τρείς πιο ποιοτικές προσθήκες στο φετινό ρόστερ.

Από κει και πέρα στην συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανέλυσε το πλάνο του Παναθηναϊκού με βάση την ελληνοποίηση για την επόμενη πενταετία.

Εξ’ ου και οι μεταγραφές των Μποχωρίδη, Κόνιαρη, Λούτζη, Παπαγιάννη, η λεγόμενη νέα γενιά των πράσινων.

Βαρόμετρο για άλλη μια σεζόν θα είναι οι δυο κολώνες του Παναθηναϊκού, ο μεγάλος αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης και ο υπ’ αρχηγός Αντώνης Φώτσης.

Απόντες από την σημερινή αναμέτρηση θα είναι οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και αμφίβολος ο Τζέϊμς Γκίστ.

Αναλυτικά το ρόστερ των πράσινων αποτελείται από τους εξής παίκτες: Δημήτρη Διαμαντίδη, Ντε Μάρκους Νέλσον, Αντώνη Κόνιαρη, Μιχάλη Λούτζη,

Έϊ Τζέϊ Σλότερ, Νίκο Παππά, Γιάνις Μπλούμς, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, Αντώνη Φώτση, Τζέϊμς Γκίστ, Εστέμπαν Μπατίστα, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Γιώργο Παπαγιάννη και Γιώργο Διαμαντάκο.

Όσο για την πεντάδα που θα χρησιμοποιήσει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, στην πρεμιέρα του σε επίσημο παιχνίδι του Παναθηναϊκού θα έχει αρκετές αλχημείες λόγω των πολλών προβλημάτων.

Υστερόγραφα

Υ1: Αγριεμένος ανεβαίνει στο Ο.Α.Κ.Α ο Ολυμπιακός, θέλοντας να πάρει το παραπάνω χέρι από την αρχή της περιόδου.

Υ2: Παιχνίδι απαντήσεων και για Σπανούλη ο οποίος μετά τον περσινό πέμπτο τελικό, ήταν φευγάτος από τον Ολυμπιακό.

Υ3:
Ερωτηματικό το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα του Παναθηναϊκού, με έναν σκληρό προπονητή όπως είναι ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου