Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


Το πρωί έκανα μια βόλτα στην πλατεία και εξεπλάγην ευχάριστα. Άνθρωποι χαρούμενοι, χαμογελαστοί, σε διάφορα πηγαδάκια, συζητούσαν όλο χαρά τις ευχάριστες εξελίξεις για την πόλη μας. Δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους αφότου διάβασαν το δελτίο τύπου του Δήμου, που ανέφερε ότι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστίνης ο οποίος και τον κάλεσε σε διεθνές συνέδριο στην Ramallah της Παλαιστίνης τον Νοέμβριο. Συζητήθηκε επίσης, όπως αναφέρεται, και το ενδεχόμενο αδελφοποίησης με κάποια πόλη της Παλαιστίνης.
Οι δημότες δεν έκρυβαν τη χαρά τους για όλα αυτά τα οφέλη που θα προκύψουν για την πόλη μας και τους πολίτες της από τις ενέργειες αυτές. Έμοιαζαν μάλιστα να έχουν ξεχάσει τι είδους δευτερεύοντα πράγματα περιμένουν από τον δήμαρχό τους, όπως να φροντίσει κάποιος να ανάβει σωστά ο δημοτικός φωτισμός αλλάζοντας τις καμένες λάμπες ώστε να φέγγει λίγο εκεί που κυκλοφορούμε το βράδυ, να φροντίσει να κλείσουν οι λακκούβες σε τελείως απίθανους δρόμους όπως η διασταύρωση Αγ. Παρασκευής & Κολοκοτρώνη & Β. Γεωργίου, (θα περάσει η παρέλαση μπροστά από το Ηρώο σε λίγες μέρες), να κολληθούν / αλλαχθούν οι πλάκες στα πεζοδρόμια, να αποκτήσουμε πεζόδρομους και πεζοδρόμια όπου θα μπορούν έστω και εκ περιτροπής να κυκλοφορούν οι πεζοί και πότε – πότε και οι μαμάδες με κάποιο παιδικό καροτσάκι, τέτοια απλά θεματάκια που ομορφαίνουν την μίζερη καθημερινότητα.
Όσο για το να μάθει πώς να περνάει κανείς ανάμεσα από τα τραπεζοκαθίσματα που όλο και απλώνονται σε όλο το Χαλάνδρι, στους καφετεριόδρομους και στην κεντρική πλατεία, θα ήταν χρήσιμα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής προς τους πεζούς και όχι να μειώνονται κατά 50% τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους καταληψίες του δημόσιου χώρου. Το χούι δεν κόβεται εύκολα. Είναι φαίνεται στην ιδιοσυγκρασία κάποιων από τους διοικούντες, η ενθάρρυνση της κατάληψης χώρων, ακόμα και όταν αυτή είναι εναντίον των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Πάντως για την αδελφοποίηση με κάποια Παλαιστινιακή πόλη τα πράγματα θα είναι εύκολα, η εικόνα του Χαλανδρίου δυστυχώς δεν απέχει πολύ από εκείνες τις εικόνες που δείχνει η τηλεόραση από τη Δυτική όχθη.
Για να είμαι δίκαιος θέλω να επικροτήσω τις ενέργειες του Δήμου για την αδειοδότηση των αθλητικών χώρων, αλλά αυτό δεν φτάνει για να μας ικανοποιεί έστω και ελάχιστα, η συνολική εικόνα της νέας δημοτικής αρχής.

Γιώργος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου