Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΛΙΒΕΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ - ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Επειδή τα καθεστωτικά μέσα στο Χαλάνδρι αμέσως - βεβαίως - ανήρτησαν την ανακοίνωση της Ένωσης Ηπειρωτών εναντίον της Πλατείας και του Νταβία αλλά - παρά το ότι το ζητήσαμε - δεν τήρησαν τον δεοντολογικό κανόνα να ανεβάσουν και την απάντησή μας , εμείς θα ανεβάσουμε πάλι την απάντησή μας, όπως ανεβάσαμε και το χυδαιολόγημα της Προέδρου των Ηπειρωτών Λίτσας Πισιμίση Γαλάνη - Προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου, για την ολόπλευρη ενημέρωση των Χαλανδραίων με μια επισήμανση:
ΙΣΩΣ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ (όσο αντέχουμε εμείς) ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΑΛΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ALEXA, όσο και να αυτοαναγορεύονται σε "πρώτο μέσο του Χαλανδρίου" για να παραπλανούν την αγορά  και παρά την άπλετη κατευθυνόμενη - από τον γνωστό μηχανικό αρχιερέα της Χαλανδραίικης διαπλοκής εκδότη αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος -  χρηματοδότηση που έχουν από τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος- φαίνεται αυτό, δεν κρύβεται.

Δεν αρκούν τα λεφτά κύριοι. Χρειάζεται ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΗΘΟΣ! 

Και σε αυτό αποδείξατε με την μη ανάρτηση της απάντησής μας - 24 ώρες τώρα που έχετε αναρτήσει την επίθεση σε αυτούς που θεωρείτε ανταγωνιστές σας - ότι έχετε σοβαρά ελλείμματα.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ:

1. Δεν ελέγχουμε τον σύλλογό σας, τα βιβλία του, το ΑΦΜ του και το τι κάνει τα λεφτά του, καμία αρμοδιότητα δεν έχουμε αλλά δεν έχουμε και κανένα χαβά να το κάνουμε.
Ελέγχουμε ΤΟΝ ΔΗΜΟ, που έχουμε αρμοδιότητα να το κάνουμε, για την διαδικασία παραχώρησης του ΚΑΠΗ σε ιδιώτη. 
Και βέβαια δεν έχουμε τίποτα με τους ... Ηπειρώτες, όποιος κατάλαβε αυτό να μην συνεχίσει να διαβάζει Πλατεία διότι απευθυνόμαστε σε IQ πάνω από 20. 
Τα μέλη και οι φίλοι σας όμως θα πρέπει να κατανοήσουν τον ρόλο που επιφυλάσσει η (διπλή) πρόεδρός σας για τον σύλλογό: Την ασπίδα των πράξεών ή παραλείψεών της στον δήμο και την δημιουργία παρένθετου ρουσφετολογικού μηχανισμού για να αποφευχθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες διαφάνειας και αξιοκρατίας στον δήμο. 
Έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελέγξουμε τον δήμο για τις διαδικασίες παραχώρησης δημόσιων χώρων και δεν έχει να κάνει με τους Ηπειρώτες αυτό.
2. Η λέξη ΙΕΚ δεν είναι ύβρις.
 ΙΕΚ σημαίνει ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, αυτό ακριβώς που κάνετε με τα μαθήματα στα εργαστήρια και δεν είναι κακό - αντιθέτως - αν γίνεται χωρίς να περιορίζει δικαιώματα άλλων να κάνουν τα δικά τους.
Ύβρις είναι η αντιμετώπιση με τέτοιο χυδαίο τρόπο, όπως αυτή η ανακοίνωση, της διαφορετικής άποψης ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που πρωτίστως έχει πλέον θεσμικό έργο να διασφαλίζει την δυνατότητα να ακούγονται όλες οι απόψεις οι σχετικές με τον δήμο αλλά και να διαφυλάσσει τις διαδικασίες εξασφάλισης ίσων ευκαιριών για όλους τους Χαλανδραίους στον δήμο. (και όχι μόνο των Ηπειρωτών που είναι η προσωπική της δεξαμενη εκλογής, αυτά τα έκαναν οι πολιτικάντηδες του 50).

3. Εθελοντισμός σημαίνει ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. Όταν ΙΔΙΩΤΕΣ εισπράτουν χρήματα από τους δημότες για να χρησιμοποιούν  δημοτικούς χώρους είναι ΜΠΙΖΝΑ. Μπορεί να είναι μικρή μπίζνα, μεγάλη ΜΠΙΖΝΑ αλλά είναι ΜΠΙΖΝΑ. Και στα εργαστήρια εισπράτονται χρήματα. Και είστε ΙΔΙΩΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ, ΟΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Την λέξη μπίζνα βέβαια οι έχοντες τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και προέδρου σας την θεωρούν ύβρη. Δεν μας αφορά. Εμείς με τις μπίζνες δεν έχουμε πρόβλημα, αντίθετα θέλουμε να γίνονται ΝΟΜΙΜΑ και ΔΙΚΑΙΑ.
ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΣ ΛΑΦΥΡΟ.
4. Και η αντίληψή μας περί πολιτισμού είναι διαφορετική. Στα εργαστήρια ας πούμε εμείς δεν θέλουμε να είναι υποχρεωτικό να είσαι Ηπειρώτης για να συμμετέχεις. Θέλουμε να συμμετέχουν και οι Ζακυνθοευρυτάνες, οι Θρακομεκαδόνες και οι Αιτωλοακαρνάνες ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ. Και επειδή μιλάμε ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, αξιώνουμε να τα φτιάξει ο ΔΗΜΟΣ τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για όλους και όχι μόνο για τους Ηπειρώτες ή τους Καλαματιανούς.
ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ! ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
5. Η παραχώρηση δημοτικού χώρου σε οποιονδήποτε ΙΔΙΩΤΗ (φυσικό πρόσωπο ή ΝΠΙΔ) απαιτεί συγκεκριμένες διαδικασίες διαφάνειας και διασφάλισης της δυνατότητας συμμετοχής όλων.
Και απαιτεί συμβάσεις που θα καθορίζουν δικαιώματα και υποχρεώσεις, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΙΛΑΜΕ, δεν μπορεί αν είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε".
Και ΝΑΙ, Ο ΝΤΑΒΙΑΣ  ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ. 

Διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν αφού για την παραχώρηση του "αχρησιμοποίητου" χώρου του ΚΑΠΗ πληροφορηθήκαμε από την διαφήμιση εγγραφής μελών στα εργαστήρια και δεν αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο αν αυτόν τον χώρο ήθελε κατ' αρχήν να τον κάνει κάτι άλλο (πχ δημοτικό ιατρείο για το Κάτω Χαλάνδρι) πριν αποφασίσει ότι τον διαθέτει για παραχώρηση και καλέσει ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ να εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ (από την πλευρά του δήμου) εκτός από δημοκρατικά ελλειμματικό, είναι προφανώς και ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ, ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς την διπλή ιδιότητα της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και προέδρου του συλλόγου σας, (Ειλικρινά δεν ξέρουμε ποιος είναι ο Αντιπρόεδρός σας, αν θέλετε ας υπογράφετε με τα ονόματα Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα τις ανυπόγραφες ανακοινώσεις σας που μας έστειλε όμως επωνύμως η κα Γαλάνη-Πισιμίση από το email της).

6. Ο σύλλογος Ζακυνθινοευρυτάνων αν θέλει κάτι θα απευθυνθεί στον δήμο Χαλανδρίου και όχι στο δικό σας διοικητικό συμβούλιο για να συνέλθετε εις σύσκεψιν, ώστε να εξετάσετε το αίτημά του για πιθανή αναγνώρισή του και άδεια συνεργασίας του με τον δήμο. Με ποια αρμοδιότητα και τι θράσος λέτε τέτοια πράγματα δημόσια αν επιτρέπεται; Από αυτό (και μόνο) φαίνεται ότι Η ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΟΙΝΩΣΗΣ - ΛΙΒΕΛΟΥ κα Γαλάνη Πισιμίση, έχει  στο μυαλό της ότι δικαιούται να διατηρεί έναν ιδιότυπο παρένθετο μηχανισμό μεταξύ των πολιτών και του δήμου.
Ακόμα και των δημοτικών συμβούλων και δημοτικών παρατάξεων. 

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Καλή επιτυχία στις δραστηριότητές του συλλόγου. Ευχόμαστε να κάνετε καλά την δουλειά σας αλλά δεν σας επιτρέπουμε να παρεμβαίνετε στο πώς θα κάνουμε την δική μας στον ΔΗΜΟ. 

Αν θέλει η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ας μας απαντήσει. 
Με τον σύλλογο συνομιλήσαμε για πρώτη και τελευταία φορά.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου