Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΝΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανάμεσα στους πολίτες (ο φωτορεπόρτερ μας ήταν πιτσιρίκος και κώλωσε να βγει μπροστά να τον τραβήξει, ζητάμε συγνώμη)
Η Φιλαρμονίκη του Δήμου στην εξέδρα

Οι συνιστώσες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με τα πανώ τους: ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ - ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το ρεπορτάζ ανέλαβε εθελοντικά ο Γ.Γ.

Η φετινή παρέλαση είχε αρκετές καινοτομίες, σε σχέση με αυτά που ξέραμε από άλλες χρονιές. 

Ενδεικτικά αναφέρονται:

· Ο λόγος του δημάρχου επικεντρώθηκε κυρίως στον αντιφασιστικό αγώνα του ελεύθερου κόσμου κατά του Άξονα.

· Η έλλειψη εξέδρας για τους λεγόμενους επίσημους και Αρχές της πόλης, οι οποίοι παρακολούθησαν την παρέλαση από το επίπεδο του πεζοδρομίου.

· Η τοποθέτηση εξέδρας από την απέναντι πλευρά, πάνω στην οποία ανέβηκε η φιλαρμονική.

· Η φιλαρμονική, εκτός από τα συνήθη εμβατήρια (ο ναύτης του Αιγαίου κλπ) σε κάποιες περιπτώσεις παιάνιζε τον «ύμνο του ΕΑΜ» υπό τον οποίο παρέλασαν κάποια σχολεία.

· Μετά το πέρας της παρέλασης, και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αντίσταση με τους πολίτες «παρέλασαν» με τα συνήθη πανό τους, η φιλαρμονική, με την ενίσχυση δύο μπουζουκιών και ντραμς, παιάνισε Ελύτη – Θεοδωράκη, με απαγγελία από την original (μαγνητοφωνημένη) φωνή του Κατράκη.

· Η ΠΕΑΕΑ (Εθνική Αντίσταση), για δικούς της λόγους, που «εξηγούσε» σε ανακοίνωση που μοίραζε, δεν συμμετείχε στον εορτασμό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης και πραγματοποίησε δική της εκδήλωση την περασμένη Κυριακή στον ίδιο χώρο.

Από τα σχόλια που ακούστηκαν, αρκετός κόσμος επικρότησε τις καινοτομίες, υπήρξαν βέβαια και αρκετοί «παραδοσιακοί», που προτιμούσαν τον πιο πατροπαράδοτο τρόπο εορτασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου