Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Εθνική Ελλάδος Παίζει την ύπαρξη της


Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Ελλάδα. 
Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι στα πρώτα της δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016, δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση.
Ποτέ όμως, μία πρόκριση δεν κρίθηκε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει αρκετό δρόμο μπροστά του για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να φτάσει στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας για να πάρει το ένα από τα εισιτήρια για τα τελικά της  διοργάνωσης.
Το πρώτο βήμα για αυτό… πρέπει να γίνει απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η Ελλάδα φιλοξενεί τη Βόρειο Ιρλανδία στο πρώτο της παιχνίδι με τον κόσμο στο πλευρό της. Σε αυτόν τον συνδυασμό ποντάρουν αρκετά οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θεωρούν πως με την ώθηση του κόσμου μπορούν να φτάσουν στη νίκη.
Οι Βρετανοί έρχονται με ανεβασμένη ψυχολογία καθώς στα πρώτα τους δύο παιχνίδια έχουν κάνει το απόλυτο.  Κάτι που κάνει ακόμα πιο σημαντικό το ενδεχόμενο της νίκης για την Ελλάδα καθώς θα μειώσει την απόστασή της στους δύο βαθμούς και ελπίζει σε ισοπαλία στην αναμέτρηση της Φινλανδίας με τη Ρουμανία, έτσι ώστε με νίκη το Νοέμβριο απέναντι στα Νησιά Φερόε να γίνει το αφεντικό του ομίλου και να… ρεφάρει το ξεκίνημα με την ήττα από τη Ρουμανία και την ισοπαλία με τη Φινλανδία.
Το βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με την πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι αφορά το γεγονός πως δεν γνωρίζει ακόμα καλά τους ποδοσφαιριστές του και τις δυνατότητές τους.
Ο χρόνος θα τον βοηθήσει αρκετά σε αυτό και η νίκη με τη Βόρειο Ιρλανδία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ευεργετική για τον ίδιο έτσι ώστε να δουλέψει με περισσότερη ηρεμία. Το… πείραμα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές απέναντι στη Φινλανδία του… βγήκε καθώς η Ελλάδα είχε αρκετά καλή παρουσία.
Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι, ο Ορέστης Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στο κέντρο της άμυνας δύσκολα θα αλλάξει το δίδυμο των Κώστα Μανωλά και Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Στα δεξιά της άμυνας θα επιστρέψει ο Βασίλης Τοροσόδης, ενώ στα αριστερά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ο Κώστας Σταφυλίδης.
Στο κέντρο οι Παναγιώτης Ταχτσίδης και Γιάννης Μανιάτης δεν θα χάσουν τη θέση τους. Η τρίτη θέση… παίζεται ανάμεσα στους Ανδρέα Σάμαρη και Πέτρο Μάνταλο με τον πρώτο να έχει σαφέστατο προβάδισμα.
Στην επίθεση ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επιστρέψει στα δεξιά αντί του Χάρη Μαυρία, ωστόσο ο Νίκος Καρέλης που δικαίωσε τον Ιταλό τεχνικό με τη χρησιμοποίησή του, θα διατηρήσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα.
Τέλος στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει το δεύτερο δίλλημα. Συγκεκριμένα τη θέση αυτή διεκδικούν οι Στέφανος Αθανασιάδης και Κώστας Μήτρογλου. Ο πρώτος είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση, ωστόσο ο Ρανιέρι πιστεύει αρκετά στην εκτελεστική δεινότητα του επιθετικού του Ολυμπιακού.
 
Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου