Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ .... ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

Με αφορμή τις απόψεις του σωματείου ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ θα μιλήσουμε σήμερα.
Ενός σωματείου που συγκροτήθηκε και εκπροσωπείται κυρίως από στελέχη των παρατάξεων Κουράση - Ανδρεόπουλου - της συνδιοίκησης της προηγούμενης περιόδου και των ιδιοκτητών των ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ (και όχι οικοπέδων, για να γίνουμε ολίγον ακριβείς όλοι μας), στα οποία βρίσκεται ο καταυλισμός.

Αλλά θα πούμε και μερικά για όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο κυρίως από προοδευτικούς αιρετούς που παραμένουν προσκολλημένοι σε μικροπολιτικές προσεγγίσεις και βεβαιότητες στις οποίες τους οδήγησε η ενημέρωση που είχαν από τρίτους, μέχρι να αποκτήσουν ιδία άποψη και τις οποίες ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουν.

Για να μιλήσουμε όπως η ΠΛΑΤΕΙΑ μιλάει, με δεδομένα και τεκμηρίωση, ξεκινάμε με την ανάρτηση ενός 8σέλιδου εντύπου που έχει εκδώσει ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και κωδικοποιεί οδηγίες προς τις δημοτικές αρχές για την διαχείριση θεμάτων καταυλισμών αφού κάποιοι - δυστυχώς και (πρώην κατά την γνώμη μας) προοδευτικοί - θεωρούν ότι η υπηρεσία πολιτικών αξιών δεν έχει την αυταξία της για την δημοκρατία, την κοινωνία και κυρίως τα αιρετά όργανα αλλά  είναι "νομικίστικο" ζήτημα.











Προφανώς δεν είναι κανένα θέσφατο, ούτε ντιρεκτίβα, και - ευτυχώς γιατί αλλιώς δεν θα το ανέβαζε η Πλατεία,  μιλάει απλώς για ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ προς τις αιρετές δημοτικές αρχές.

Αλλά είναι ένα έντυπο που έχει εκδοθεί από μια ΑΡΧΗ ΝΟΜΙΚΩΝ άρα βασίζεται και αυτό στη νομιμότητα, που δεν είναι ιδιοκτησία κανενός.

Ειδικά θα προτείναμε να προσεχθεί - για όσα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ είπαν "ΝΟΜΙΜΟΙ" αλλά και προοδευτικοί αιρετοί στα εξής:

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ (σύσταση 1) και την ένταξη σε εκπαιδευτικά προγράμματα ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΗΣΗ (σύσταση 6).

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μιλάμε ακόμα για .... καταμέτρηση του προβλήματος, όταν έχουμε την καταμέτρηση στα δημοτολόγια του δήμου.

Και είναι βεβαίως εντελώς υποκειμενική ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ η ανάγνωση της ιστορικής εξέλιξης του θέματος με το επιχείρημα  "κάποιοι έγραφαν στα δημοτολόγια τους ΡΟΜΑ και μοίραζαν εκλογικά βιβλιάρια για ψηφοθηρικούς λόγους" .

Διότι το άλλο που θα έκαναν θα ήταν να μην τους είχαν δεχτεί στα δημοτολόγια, μια διοίκηση του δήμου που παρά τα προβλήματά της τα τελευταία χρόνια της θητείας τη ήταν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ διοίκηση και στην κυβέρνηση ήταν ένα κόμμα που - παρά τα όσα διέδιδαν κάποιοι αντάρτες της πορδής σαν και εμάς, επέμενε να δηλώνει προοδευτικό, σοσιαλιστικό κόμμα και οι υπουργοί και υφυπουργοί του έφτιαχναν προγράμματα ένταξης των ΡΟΜΑ, τα χρηματοδοτούσαν και ζητούσαν από τους δήμους - και κυρίως τους φιλικούς τους -  να τα υλοποιήσουν.

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΤΕΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!

Για  όσους μίλησαν για .. τανκς και κανόνια δεν θα πούμε τίποτα. Άλλωστε σε 4 χρόνια - που ξέρεις - μπορεί να ξαναέχουν τον Καλαμιώτη στο ψηφοδέλτιό τους και να είναι πάλι με τους τσιγγάνους.
"Ό,τι κάτσει" ήταν και είναι η πολιτική τους.

Επίσης με όσους την προηγούμενη τετραετία ήταν με τους ΡΟΜΑ και τους έταζαν να τους πάνε στο Πάτημα, στον ΧΕΥ  να τους φτιάξουν την πρότυπη GYPSILAND και τώρα θέλουν "βίαιη λύση" και δείχνουν κάτι φωτό με σκυλιά για να εκδιωχθούν παιδιά, δεν αξίζει να ασχοληθούμε.

Ασχολούμαστε μόνο με όσους έχει νόημα η προβολή επιχειρημάτων και αντίλογου.

Με τις διαχρονικές οπορτούνες της πόλης δεν ασχολούμαστε άλλο.

Αλλά θα ασχοληθούμε και με τα επιχειρήματα του σωματείου ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και την - αναπάντητη ακόμα - ταύτιση του Παττακού με τον Παπαδόπουλο της εταιρίας δολοφόνων.

Το καθυστερούμε λίγο μήπως φιλοτιμηθούν να ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου