Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Μαύρη νύχτα στο Φάληρο



Μούσκεμα τα έκανε η Εθνική μας ομάδα που ηττήθηκε με 2-0 από την Βόρεια Ιρλανδία και πολύ δύσκολα πλέον θα διεκδικήσει την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. Μετά από τρία παιχνίδια, άλλωστε, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μόλις έναν βαθμό και βρίσκεται μόνο πάνω από τα Νησιά Φερόε στον έκτο προκριματικό όμιλο.

Στην κορυφή του ομίλου παρέμεινε αλώβητη η εκπληκτική Βόρεια Ιρλαβνδία έχοντας το απόλυτο με τρεις νίκες, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται πλέον η Ρουμανία, η οποία πέρασε από το Ελσίνκι επικρατώντας της Φινλανδίας με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Στάνκου. Καβάλα την Εθνική μας έβαλε και η Ουγγαρία, που νίκησε δύσκολα με 1-0 τα Νησιά Φερόε. Κατόπιν τούτου, αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά την επόμενη μέρα στον πάγκο της Εθνικής.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρέταξε μία πολύ επιθετική Εθνική, τουλάχιστον όσον αφορά το σύστημα, αφού οι παίκτες του δεν το επιβεβαίωσαν στη συνέχεια στον αγωνιστικό χώρο. Το καθαρό 4-4-2 με τους Μήτρογλου και Αθανασιάδη στην επίθεση (και με Σαμαρά - Καρέλη στις πτέρυγες) δεν απέδωσε καρπούς για την γαλανόλευκη, η οποία έπεσε πάνω στο αμυντικό τοίχος των αντιπάλων. Οι παθιασμένοι Βορειοιρλανδοί του Μάικλ Ο' Νιλ μπήκαν με θράσος στο Καραϊσκάκη και δεν αφησαν σε καμία περίπτωση την Εθνική θα δείξει τις όποιες επιθετικές αρετές της.

Οι πρωτοπόροι του ομίλου έστειλαν το πρώτο μήνυμα στο 7' με την κεφαλιά του αέρινου Λάφερτι, ο οποίος ανάγκασε τον Καρνέζη να διώξει σε κόρνερ, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Γουόρντ με ένα άτσαλο σουτ και μετά από κόντρα της μπάλας στην πλάτη του Βύντρα, έδωσε το προβάδισμα στους Βορειοιρλανδούς.

Ένα προβάδισμα που διατήρησε εύκολα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, αφού η «επιθετική Εθνική του Ρανιέρι» παρά την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να δημιουργήσει κανέναν ουσιαστικό κίνδυνο στην εστία του Κάρολ, εκτός από δύο προσπάθειες του δραστήριου Καρέλη στο 31' και στο 34'. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μάλιστα, στάθηκε πολύ τυχερή όταν ο Λάφερτι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη, αφού πρώτα πέρασε σαν σταματημένο τον Κώστα Μανωλά.

Η αποτυχία του σχήματος οδήγησε τον Ρανιέρι στην απόφαση να αλλάξει το σύστημα στο δεύτερο ημίχρονο σε 4-3-3 βάζοντας στη θέση του Αθανασιάδη τον Σάμαρη, ο οποίος πήγε δίπλα στους Ταχτσίδη και Μανιάτη.

Έτσι στην τριάδα της επίθεσης, ο Σαμαράς προωθήθηκε στα αριστερά, ο Καρέλης στα δεξιά και ο Μήτρογλου παρέμεινε μόνος του στην κορυφή.

Αυτό, όμως, δεν άλλαξε τίποτα, αφού στο 50' ο Λάφερτι ξέφυγε ωραία στην αντεπίθεση από την επιτήρηση του Σταφυλίδη και με ψύχραιμο σουτ διπλασίασε τα τέρματα των Βορειοιρλανδων. Στη συνέχεια η Εθνική προσπάθησε να επανέλθει, αλλά η Βόρεια Ιρλανδία κλείστηκε στα καρέ της και εξουδετέρωνε εύκολα τις επιθετικές προσπάθειες των Ελλήνων διεθνών. Ο Κάρολ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, ενώ όταν χρειάστηκε επενέβη σωτήρια στο 66' στο τεχνικό σουτ του Ταχτσίδη.

ΕΛΛΑΔΑ (Ρανιέρι): Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Βύντρα (16' λ.τρ. Σταφυλίδης), Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Ταχτσίδης, Καρέλης, Σαμαράς (67' Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου, Αθανασιάδης (46 Σάμαρης).

Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Ο' Νιλ): Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΌλεϊ, Χιουζ, Φέργκιουσον (78' Φέργκιουσον), Ντέιβις, Μπερντ, Νόργουντ, Έβανς, Γουόρντ (60' ΜακΓκίβεν), Λάφερτι (73' Μαγκένις).

Σ.Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου