Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η μελέτης ένταξης - μη ένταξης του Πεύκο Πολίτη δεν μπορεί να προχωρήσει



  •  Στην πραγματικότητα είχε πάντα τεράστια προβλήματα αφού υπήρχε ΈΛΛΕΙΜΜΑ στο ισοζύγιο γης δηλαδή στα ελληνικά αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ δυνατόν να τακτοποιηθούν όλες οι ιδιοκτησίες, να χαραχτούν οι δρόμοι και να υπάρχουν οι απαιτούμενοι κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι για να καλύψουν τις ανάγκες των νέων κατοίκων αλλά και επιχειρήσεων που θα έρθουν στην πόλη με την πολεοδόμηση. ΕΛΛΕΙΠΑΝ 6 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ τα οποία απλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ - δηλαδή ίσως να απαλλοτριωθούν από ... ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. Αν πρέπει να γίνει αυτό πότε πρέπει να το κάνει ο δήμος για να διασφαλιστεί ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ; Πριν ή μετά την ένταξη; Ο δήμος δηλαδή πρέπει σώνει και καλά να αγοράσει ΟΙΚΟΠΕΔΑ αντί να αγοράσει ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ; Ποιος δημοτικός σύμβουλος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ θα το καταλάβει αυτό και θα το ψηφίσει (διότι οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει τίποτα).
  •  
  • Μετά την αλλαγή του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, που δεν έγινε πριν 20-30-50 κλπ χρόνια, αλλά έγινε φέτος - ενώ το σχέδιο αναθεώρησης  του ΡΣΑ ήταν γνωστό και σε διαβούλευση από τον ΟΡΣΑ τα τελευταία 2-3 χρόνια (έχει γράψει έγκαιρα η Πλατεία περί τούτου, από τον Αύγουστο του 2013) η μελέτη του Π.Πολίτη είναι εντελώς ανεπίκαιρη. Στο παλιό ΡΣΑ προβλέπετο ένας δρόμος με το όνομα Ελευθέρα Πεντέλης. Και αυτό δέσμευε τον δήμο.  Τώρα δεν υπάρχει αυτός ο δρόμος στο ΡΣΑ. (ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)). Όμως η μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη έχει γίνει με την πρόβλεψη του προηγούμενου ΡΣΑ. Γι' αυτό δεν φταίνε οι διαχρονικές διοικήσεις του δήμου. ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ που δεν ενήργησε έγκαιρα ώστε να επικαιροποιηθεί η μελέτη και να λάβει υπόψη της την κατατεθιμένη στο κοινοβούλιο μελέτη αναθεώρησης του ΡΣΑ.  
  • Υπάρχει έλλειμμα και στο ισοζύγιο πρασίνου ολόκληρου του Χαλανδρίου - θέμα που δεν θα πιάσουμε τώρα. Κανένας σοβαρός θα ασχοληθεί με αυτό; Μήπως πρέπει κάτι να κάνουμε γι' αυτό και μέσω της ένταξης του Π.Πολίτη;  Ή οι οικολογικές μας ευαισθησίες είναι μόνο για ... λαϊκή κατανάλωση στας εκλογάς;
ΑΡΑ: Η μελέτη του Πεύκο Πολίτη πρέπει να ξαναμπεί στο τραπέζι. Ξέρω ότι ΠΑΛΙ εμείς γινόμαστε οι κακορίζικοι που "προτείνουμε να καθυστερήσει η ένταξη". Αλλά δυστυχώς όσοι λένε την αλήθεια γίνονται πολλές φορές δυσάρεστοι.Και εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν προτείνουμε ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ αλλά ουσιαστικά προτείνουμε ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ διότι προτείνουμε ΕΝΤΑΞΗ σοβαρή και εφαρμόσιμη, όχι αναρτήσεις πολιτικής εξαπάτησης και μετάθεση ευθυνών στους .... επόμενους.

Και η μελέτη δεν πρέπει να γυρίσει και να επανεξεταστεί για τους τσιγγάνους.

Η μελέτη πρέπει να γυρίσει για να γίνει συμβατή με την σημερινή διαμορφωμένη  κατάσταση, το νέο ΡΣΑ, για  να επιλύσει το πρόβλημα του ισοζυγίου γης, για να εντάξει όλη την περιοχή δηλαδή και την ζώνη που άφηνε εκτός η προηγούμενη μελέτη καταδικάζοντας συνδημότες μας σε πολύχρονη ομηρία, (όπως ο ίδιος ο Γ. Κουράσης παραδέχτηκε) και ώστε να μειωθεί το έλλειμμα γης ή ακόμα και να γίνει πλεόνασμα  με  ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΥΠΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΧΩΡΩΝ για εφαρμογή ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ πολιτικών επίλυσης μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων με κορυφαίο αυτό της στέγασης των συνδημοτών μας τσιγγάνων.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ - ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ -  ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΣΙΙΓΓΑΝΟΥΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΤΕΡΑΣ αλλά .... στο ΕΒΕΡΕΣΤ.

Αλήθεια έχει κανείς να προτείνει άλλη ολοκληρωμένη πολιτική με εγγυημένο και ευκρινές τέλος - σε χρονικό ορίζοντα ορατό (2-3 χρόνων) ;

Θέλουμε να την ακούσουμε ....

ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.

Ας μιλήσουν και οι άλλοι.

ΥΓ: Θα πάμε και στο παρελθόν αλλά πρώτα να δούμε το παρόν και το μέλλον γιατί αλλιώς η συζήτηση για το παρελθόν είναι προσχηματική και αποπροσανατολιστική

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου