Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 17-11-2014

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 17-11-2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η στοχευμένη απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με στόχο τη διάλυσή της και την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα των δράσεων που παραδοσιακά καλύπτουν οι ΟΤΑ. 

Έτσι, μετά από την «προσφορά» συσσιτίων σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία, μετά από «βλέμματα» των…καλών ιδιωτών στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και μετά την είσοδο των «σωτήρων» στα πολιτιστικά δρώμενα της δημόσιας ζωής των πόλεων, μέσω του προγράμματος “Future Library”  και άλλων ΔΗΘΕΝ «πρωτοποριακών» δράσεων – δράσεις που πραγματοποιούνταν στους Δήμους τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία… - ιδρύματα «καλής θέλησης» με τις πλάτες της ΑΝΕΥ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ συγκυβέρνησης, επιχειρούν να εγκαταστήσουν μια ολιγαρχική κοινωνία εργολάβων που στόχο θα έχουν τη χρέωση ακόμη και του αέρα που αναπνέουμε.

Ο πόλεμος κατά των Δήμων και των δημοτικών αρχών που «δεν υπακούουν στις υποδείξεις», μόλις ξεκίνησε. Ήδη, από τον προηγούμενο μήνα, σύρθηκαν στα δικαστήρια δήμαρχοι που δεν δέχτηκαν τον προσχηματικό έλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων τους σε βάθος 20ετίας. Ανάμεσά τους και ο Δήμος μας. 

Πρόσφατα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέρριψε απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Πετρούπολης για τη μείωση των δημοτικών τελών σε κάποιες κατηγορίες πολιτών της πόλης. Την περασμένη εβδομάδα, με την απόφαση 590, το Γ’ Τμήμα του ΑΣΕΠ έκρινε παράνομες τις μονιμοποιήσεις –με μετατροπή των συμβάσεών τους- 27 εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Μετά από 5 χρόνια…

Αυτά είναι μερικά από τα τεχνάσματα της συγ-κυβερνητικής μειοψηφίας (πλέον), ώστε να κάμψουν την αντίσταση των Δημάρχων (κυρίως) που δεν «ελέγχονται» από τη "δημοκρατία" ΤΟΥΣ. 

Η απαξίωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των Μνημονιακών Κυβερνήσεων που στόχο έχει την κατάρρευση των δήμων και την απόδοσή τους στην «αγκαλιά» των ιδιωτών.

Συνάδελφοι, προμηνύεται πραγματικός πόλεμος. Άνισος πόλεμος. Ένας πόλεμος στον οποίον ο αδύναμος κρίκος είναι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο όνομα μιας άγνωστης έννοιας της «δημοκρατίας», κάποιοι ευελπιστούν να εγκαθιδρύσουν ένα νέο «κράτος» στη θέση του κράτους. Οι ίδιοι αυτοί «κύριοι», στο όνομα μιας ΔΗΘΕΝ «μεταρρύθμισης», αγωνίζονται να απολύσουν δεκάδες οικογενειάρχες, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αξιώσεις των ευρωπαίων και ελλήνων τοκογλύφων και σε όσα – ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ – έχουν υπογράψει μαζί τους. Γιατί, αγαπητοί συνάδελφοι, η παροχή ψήφου δεν αποτελεί και παροχή συγκατάβασης για παράδοση άνευ όρων.

Μάς θέλουν ανέργους και επαίτες στο success story των ονείρων τους και στον φανταστικό τους κόσμο.
Η πραγματικότητα, όμως, έχει να κάνει με την ίδια μας τη ζωή και όχι με την ευημερία των τραπεζών και της μειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας na προτείνει στην ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔΑ να αποφασίσουν το κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας την Πέμπτη 27/11/2014.

Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι την τελική πτώση ΤΟΥΣ.

Η Αυτοδιοίκηση δεν (εξ)αγοράζεται, δεν ενοικιάζεται και δεν πωλείται.

πρΟΤΑση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου