Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΑΚΥΡΗ ΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ 335000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Με μια πολυσέλιδη εφετειακή απόφαση, πολύ αναλυτικά τεκμηρίωμένη και - κατά την ταπεινή μας γνώμη - απολύτως ορθολογική και διδακτική για όσους επιλέγουν την λασπολογία ως μέθοδο πολιτικής επικράτησης επί των πολιτικών τους αντιπάλων, απόφασης που μας κοινοποίησε ο πρ. δήμαρχος Γ. Κουράσης εχθές και την μελετάμε προσεκτικά, το ελεγκτικό συνέδριο, ύστερα από εισήγηση του ίδιου του σημερινού προέδρου του κ. Ν. Αγγελάρα ακύρωσε την πράξη καταλογισμού του ποσού των 335000 ευρώ που λείπουν από το περιβόητο έργο του καταυλισμού - τότε, το 2006.

Η απόφαση απαλλαγής αφορά τον πρώην δήμαρχο και τότε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γ. Κουράση, εννέα δημοτικούς συμβούλους της τότε πλειοψηφίας - τους κκ. Αλεξανδρή, Θεοδώρου, Λέκκα, Παρασκευόπουλο, Κόσσυβα, Ζαννιδάκη και τις κες Νιώτη και Κατσουλιέρη αλλά και την τότε διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας κας Όλγα Καραγιώργη, οι οποίοι απαλλάσσονται από τον βραχνά του καταλογισμού.

Η απόφαση αυτή και κυρίως το σκεπτικό της ουσιαστικά προδικάζουν το αποτέλεσμα και για την επόμενη εκκρεμούσα εκδίκαση έφεσης στο ελεγκτικό συνέδριο που αφορά τα άλλα δύο στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας που έχουν εμπλακεί και έχουν κάνει προσφυγή με άλλον δικηγόρο (Ειρ. Νταβία και Χρισ. Καραπαναγιώτη).

Η εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών τόσο στο ελεγκτικό συνέδριο όσο - και κυρίως - στο ποινικό μέρος των ευθυνών της υπόθεσης, δεν μας επιτρέπει να γράψουμε περισσότερα, αφού εμείς κάνουμε ΡΕΠΟΡΤΑΖ, δεν κάνουμε δίκες, ούτε πολιτική με τις υποθέσεις που έχουν φτάσει στην δικαιοσύνη, πολύ περισσότερο δεν επιχαίρουμε με τους μπελάδες των άλλων. (αλλά αν θέλετε γυρίστε πίσω και ξαναδιαβάστε τι είχαμε γράψει τότε, αρχές του 2011 για την υπόθεση, δεν απέχει πολύ από το τι βγάινει σήμερα.)

Πάντως τώρα κάποιους συναδέλφους - εκδότες εφημερίδων φωτοβολίδων, που είχαν εκδώσει και δικαστικές αποφάσεις δεν τους βλέπω καλά.

Διότι θα μάθουν ότι άλλο η σκληρή αντιπαράθεση επί της πολιτικής, των θέσεων και των στρατηγικών, άλλο η επίσημη καταγγελία και ο απαραίτητος και αναγκαίος θεσμικός έλεγχος της εξουσίας από την αντιπολίτευση και άλλο η τυχοδιωκτική, καιροσκοπική κατασυκοφάντηση των αντιπάλων σου ειδικά αν ανοίγεις θέματα με καθυστέρηση μερικών ετών ανάλογα με το πολιτικό παιχνίδι που θες να παίξεις.

Δεν θα γράψουμε άλλα τώρα. Δεσμευτήκαμε και στον Γ. Κουράση- για να μας δώσει την απόφαση - ότι δεν θα την κάνουμε φέιγ βολάν.

Αν θέλει βέβαια ο πρώην δήμαρχος ή ο δικηγόρος του να πει περισσότερα στους αναγνώστες της Πλατείας, παραμένουμε πάντα πολύ φιλόξενοι και παρόλο που το αφεντικό είναι Μανιάτης, δεν κρατάει μανιάτικα και με χαρά θα φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους.

ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (τα δελτία τύπου τα ανεβάζουμε έτσι και αλλιώς, ολονών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου