Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΔΩΜΑΤΑ - ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΔΟΕ; ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ... ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ

Η έκρηξη, η «μίζα» των 50.000 ευρώ και οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο 59χρονος επιχειρηματίας Μιχάλης Κ., ιδιοκτήτης οικοδομικής επιχείρησης στον Πειραιά πήγε στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Κηφισίας και, όπως είχε συμφωνηθεί, παρέλαβε 50.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μαζί με το γιο του μετέβησαν στην οδό Λευκών Ορέων στο Χαλάνδρι, όπου
έχει το γραφείο της η 68χρονη λογίστριά του Χρυσούλα Β. Στάθμευσε προσωρινά το αυτοκίνητο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, άφησε το γιο του να περιμένει μέσα και μπήκε στο λογιστικό γραφείο. Εκεί, συνάντησε την 68χρονη, η οποία κρατώντας στα χέρια της ένα έγγραφο του ΣΔΟΕ του είπε: «αυτό το χαρτί σε μια εβδομάδα θα το ΄χεις υπογεγραμμένο από το ΣΔΟΕ, αφού δώσεις πρώτα τα λεφτά». Λίγα λεπτά μετά, ο επιχειρηματίας και ο 74χρονος σύζυγος της λογίστριας βγήκαν από το γραφείο και κατευθύνθηκαν παρέα προς το αυτοκίνητο. Εκεί, ο πρώτος άνοιξε το port baggage έβαλε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε μια πλαστική σακούλα από σούπερ μάρκετ «Lidl» και τα έδωσε στον 74χρονο. Ο επιχειρηματίας μπήκε στο αυτοκίνητο και μαζί με το γιο του απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που παρακολουθούσαν διακριτικά τη σκηνή προχώρησαν στη σύλληψη του ηλικιωμένου.
Τα παραπάνω περιγράφονται με λεπτομέρεια στα έγγραφα της δικογραφίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση σύλληψης, από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., έξι ατόμων για δωροληψία και εκβίαση. Εκτός της 68χρονης λογίστριας και του συζύγου της, για συμμετοχή στην υπόθεση συνελήφθησαν ο 41 ετών γιος τους, υπάλληλος στην Τράπεζα της Ελλάδος, δύο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ και ένας υπάλληλος της Υπηρεσίας Διασφάλισης Ποιότητας του υπουργείου Οικονομικών. Η έρευνα ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου, μετά από καταγγελία του 59χρονου επιχειρηματία στην Αστυνομία. Ο καταγγέλλων υποστήριξε ότι στα τέλη Μαρτίου δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ (τους οποίους και κατονόμασε) πήγαν στην έδρα της επιχείρησής του στον Πειραιά προκειμένου να πραγματοποιήσουν οικονομικό έλεγχο, παρουσία της 68χρονης λογίστριας. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο έλεγχος αφορούσε «διερεύνηση καταγγελίας σε βάρος του ιδιώτη για τοκογλυφία και της συνεπακόλουθης τυχόν παράνομης προέλευσης της μεγάλης περιουσίας του τελευταίου...».

 ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://www.bloko.gr/ellada/h-ekrhksh-h-miza-twn-50000-eyrw-kai-oi-ypallhloi-toy-sdoe.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου