Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αστείο.



Αιτιολογώντας τον τίτλο του άρθρου ξεδιπλώνω τις σκέψεις μου.
Είναι θέμα χρόνου να γίνουν εκλογές και να αναλάβει πανηγυρικά την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσγείωση στην πραγματικότητα, τους θέτει προ των ευθυνών τους. Πρώτον, πρέπει να διαπραγματευτούν το χρέος. Το οποίο δεν είναι βιώσιμο, παρά τις φιλότιμες επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης. Και δεύτερον να βρουν επενδυτές. Λεφτά δηλαδή.
Τι έκαναν; Αυτό που έκανε ο ΛΕΝΙΝ. Πρώτα έκανε άρνηση πληρωμών και μετά εκλιπαρούσε τις διεθνείς αγορές για δάνεια. «Πως χρηματοδότησε ο ΛΕΝΙΝ τη χώρα του, μετά την άρνηση πληρωμών; «http://fileleftheros1966.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html
Έτσι και οι επίγονοι του Σταθάκης , Μηλιός, μετέβηκαν στο City του Λονδίνου για να επιβεβαιώσουν τα ιδιωτικά funds ότι η άρνηση πληρωμών δε θα αφορά τα ιδιωτικά ομόλογα , αλλά τα κρατικά.
Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι τα λεφτά που έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας είναι λεφτά της Ευρωπαϊκής Κρατικής Τράπεζας και όχι ιδιωτικών Τραπεζών. Αυτών  φροντίσαμε ήδη να τους τα κουρέψουμε το 2012, κατά 180 δις.
Όσο για την ΤΡΟΙΚΑ, επιθυμεί να την κάνει «ΔΥΟΪΚΑ», αφού εξήγγειλε τον εκδιωγμό του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, χωρίς να μας εξηγήσουν πως θα πληρώσουν τα λεφτά που έχει δώσει αυτό στην ελληνική οικονομία. Εκτός αυτού δεν μας εξηγούν  και κατά το πόσο είναι σίγουροι, ότι η Ευρωπαϊκή πλευρά της ΤΡΟΙΚΑ είναι πιο διαλλακτική;
Και όλα αυτά , όχι με την υπόσχεση της τήρησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά τη διακοπή τους με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των ιδιωτικοποιήσεων. Μαγικό φαίνεται.
Δεν ήταν το μόνο αντιφατικό της συνάντησης. Υποστήριξαν τις προτάσεις τους στη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν τη ρευστότητα στην αγορά από τα χρήματα που τους δίνει ο Μηχανισμός Στήριξης, αφού πρώτα διαπραγματευτούν να τα κουρέψουν. Κι άλλο μαγικό.
 Μπορεί οι αγγλοσάξονες να μην έχουν τις αντιδράσεις που έχει ο Άδωνης όταν ακούει παράλογα πράγματα, αλλά το ΟΧΙ το άφησαν να εννοηθεί ευγενικά, ζητώντας τους το εναλλακτικό σχέδιο.
Και βεβαίως δεν τους το αποκάλυψαν.
Το PLAN Β του ΣΥΡΙΖΑ όμως , αν κάποιος τους μελετά , μπορεί να το διακρίνει . Σας το αποκαλύπτω και κρατήστε το. Μακάρι να βγω ψεύτης.
Ο κ.Τσίπρας σαν πρωθυπουργός (απίστευτο!) με το επιτελείο του θα πάει να διαπραγματευτεί το κούρεμα του χρέους.  Στην αρχή των διαπραγματεύσεων θα υπάρχει καλή θέληση και των δυο πλευρών. Στην πρόοδο όμως των συζητήσεων , η απαίτηση διαγραφής δημόσιου χρέους από τα χαρτοφυλάκια των κρατικών προϋπολογισμών των κρατών-μελών , θα φέρει τη συζήτηση σε αδιέξοδο. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε ένα δίλημμα .
 Να κάνω στάση πληρωμών και να βγω από το μνημόνιο και την Ευρώπη πηγαίνοντας σε εθνικό νόμισμα;  ή να κάνω ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί η χώρα από την προηγούμενη κυβέρνηση;
Αν πάρει την πρώτη απόφαση θα τους κυνηγά ο λαός, αν πάρει τη δεύτερη θα τους κυνηγούν οι συνιστώσες. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Το δίλλημα λοιπόν θα το θέσει στο λαό με διενέργεια δημοψηφίσματος, σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος. Ευρώ ή δραχμή; Ιδού το ερώτημα. Ελπίζω όμως ο λαός να μην αυτοκτονήσει. Και για να μη μπει  σ’αυτό το δίλλημα, καλό είναι να μη  ψηφίσει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com

The GONERNOR. Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application
https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.co.telia.thegovernor
https://itunes.apple.com/us/app/gr.co.telia.thegovernor/id892727794
https://www.facebook.com/pages/The-Governor/1428010330804005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου