Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - Ο ΕΧΩΝ ΚΡΙΣΗ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ


του Α. Νταβία
 Δεν πήγα στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής αναγνώστη μου.

Δεν είναι φιλική προς τους εργαζόμενους δημοτικούς συμβούλους η νέα διοίκηση.

Οι ώρες και οι μέρες συνεδρίασης των δημοτικών οργάνων είναι επιτηδευμένα  δυσχερείς για τους λίγους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που δεν είναι συνταξιούχοι ή επαγγελματίες πολιτικοί - συνδικαλιστές, που έχουν την άνεση των πολιτικών αδειών.

Είναι παλιά η συζήτηση και υπάρχουν ακόμα και γνωμοδοτήσεις περί αυτού: Τα δημοτικά όργανα πρέπει να συνεδριάζουν εκτός ωραρίου εργασίας διότι ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Και αυτό αφορά κυρίως τις αντιπολιτεύσεις.

Για την πλειοψηφία βλέπεις - ελέω του εκλογικού νόμου σταλινικοφασιστικής έμπνευσης - όπου καταλήγει το 17% ενός εκλογικού σώματος να έχει το 66.67% του δημοτικού συμβουλίου και να διοικεί όπως γουστάρει - η απουσία μερικών δημοτικών συμβούλων είναι θέμα άνευ σημασίας.

Διάβασα το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ για την συνεδρίαση.

Της ΣΤΑΣΗΣ που την προηγούμενη βδομάδα έγραψε ότιι έχω δώσει αρνητική ψήφο για τον προϋπολογισμό και μετά από δικό μου τηλεφώνημα στο προεδρείο του Δ.Σ. -  για να ελέγξω αν έχει γραφεί λάθος η επίσημη απόφαση -  ενημερώθηκε και διόρθωσε το λάθος.
Είπα να μην ασχοληθώ περαιτέρω.
Αλλά πάλι προκάλεσαν με την αμετροέπεια και την αλαζονεία τους.
 Διότι  έκαναν και άλλη ανάρτηση για το λάθος τους.
Και αντί να ζητήσουν συγνώμη από εμάς, που παραποίησαν την πολιτική μας στάση  .... ζήτησαν συγνώμη από τους αναγνώστες τους. (Ήθος της αριστεράς το λένε αυτό).

Για το συμβούλιο της Παρασκευής ενημερωθήκαμε λοιπόν από το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ.

Και σε καλούμε να ενημερωθείς και εσύ και να κρίνεις ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ:

1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ , είπε ο κος Γερολυμάτος. ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ:

Ο αντιδήμαρχος Κώστας Γερολυμάτος είπε πως αυτός «στεναχωριέται τόσο για κέντρο της πόλης, όσο και για τις συνοικίες που δεν έχουν φώτα» διευκρινίζοντας πως δεν είναι επιλογή της διοίκησης αλλά πρόβλημα της εκούσιας γραφειοκρατίας του Καλλικράτη και του μνημονίου. Λέγοντας πως ότι λειτουργούσε από τα περσινά στολίδια έχει χρησιμοποιηθεί. Ειδικότερα ανέφερε πως λόγω του ενιαίου προγράμματος του προϋπολογισμού τα «λαμπάκια» πρέπει να αποκτηθούν με τον υπόλοιπο ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Και παρότι η αίτηση για να ξεκινήσει η προμήθεια έχει γίνει τον Μάρτιο, η απάντηση ήρθε Νοέμβριο, γεγονός που έχει αφήσει την πόλη στο σκοτάδι. Επιπρόσθετα ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως ο Δήμος κινήθηκε έγκαιρα από την μεριά του και ότι δυστυχώς ο ξεχωριστός διαγωνισμός για την αγορά στολιδιών κρίθηκε άγονος. Με την παρατήρηση, όμως ότι «άλλο στολισμός και άλλο εορτασμός», αφού έχει ανακοινωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ! 
Μας λένε ότι ο Καλλικράτης και το μνημόνιο φταίει για τα .... λαμπιόνια. Και οι δήμοι που έχουν λαμπιόνια δεν έχουν .... Καλλικράτη και μνημόνιο. 
ΕΛΕΟΣ κε ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΕ!

2ο ΘΕΜΑ: ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΊΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ:
 

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΟΠΟΥ - ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΕΠΊΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΣΑ.

Το δεύτερο ερώτημα, είχε να κάνει με μία επιστολή που δημοσιεύθηκε και παρουσίαζε μία διαφορετική στάση των Ρομά από αυτή της συνεννόησης και της συναίνεσης που είχε περιγράψει η διοίκηση. Και πάλι ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων απάντησε πως όλες οι κινήσεις έχουν γίνει με την σύμφωνη γνώμη και την ενημέρωση των τσιγγάνων και ότι η πρώτη αίσθηση είναι αισιόδοξη. Η είδηση που προέκυψε από την απάντηση ήταν πως την Παρασκευή το πρωί ετοιμάστηκε, σε συνεργασία με ειδικούς φορείς, το 4-σέλιδο ερωτηματολόγιο που απαιτείται για την σχεδιαζόμενη απογραφή.

Δεν θα σχολιάσουμε. Κρίνε εσύ μόνος σου αναγνώστη μου την διαβεβαίωση του δημοτικού συμβουλίου από τον κ. Γερολυμάτο, ότι έχει την συναίνεση των τσιγγάνων σε αυτά που κάνει, συναίνεση που οι ίδιοι οι τσιγγάνοι δηλώνουν επίσημα, δημόσια και ενυπόγραφα ότι δεν έχουν δώσει.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ της ΣΤΑΣΗΣ για το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής ΕΔΩ:
http://www.stasi.gr/index.php/chalandri/news/item/750-dimotikosymboylio191214

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου