Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΙΩΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

"Έχει αναφερθεί δύο φορές η Πλατεία στην ποινική δίωξη του δημάρχου αλλά ούτε μία στο γεγονός ότι αντίστοιχη δίωξη έχει ασκηθεί για το ίδιο θέμα - την άρνηση δηλαδή της παροχής στοιχείων για την αξιολόγηση - σε διευθύντρια του δήμου" μας έβαλε πάγο υψηλόβαθμο υπηρεσιακό στέλεχος του δήμου.
(Δεν γράφουμε το όνομά του, γιατί δεν γνωρίζουμε αν το επιθυμεί, αν το θέλει εδώ είμαστε)..

Ακριβώς για τον ίδιο λόγο δεν αναφερθήκαμε από την Πλατεία η άσκηση ποινικής δίωξης στην διευθύντρια, αφού γι' αυτό δεν υπάρχει επίσιμη ανακοίνωση του δήμου, του συλλόγου εργαζομένων ούτε πολύ περισσότερο της ίδιας.

Η δίωξη  που της ασκήθηκε δεν αφορά προσωπική της υπόθεση, ούτε πράξη ή παράλειψή της κατά την άσκηση των καθηκόντων της αλλά είναι αποτέλεσμα της εκτέλεσης της ΕΝΤΟΛΗΣ που πήρε από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Προφανώς η διευθύντρια  δικαιούται και έχει την ΑΜΕΡΙΣΤΗ συμπαράσταση όλης της πόλης και την δική μας, αφού - ακόμα μέρος αυτής της πόλης είμαστε, παρά τις προσπάθειες πολλών - στην συγκεκριμένη περιπέτεια.
Περιπέτεια στην οποία μπήκε όχι από δική της επιλογή, αυτό δεν είναι καν συζητήσιμο και κακώς (κατά την γνώμη μας) γίνονται συγκρίσεις και βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα.

Η Πλατεία έχει τηρήσει αυτό που αποκαλείται "δεοντολογία" με μεγάλο κόστος.

Και η δεοντολογία λέει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

Η επώνυμη δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικής δίωξης και μάλιστα μη πολιτικού προσώπου μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ποινικό έλεγχο του διευθυντή της Πλατείας που γνωρίζει ότι πολλοί τον περιμένουν στην γωνία.

Είμαστε βεβαίως στην διάθεση ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ υπηρεσιακού παράγοντα του δήμου, πολύ περισσότερο του Συλλόγου των Εργαζομένων να φιλοξενήσουμε τις απόψεις τους γύρω από το θέμα της δίωξης της διευθύντριας και - εφόσον δημοσιοποιηθεί αρμοδίως το όνομά της - να εκφράσουμε και επωνύμως την συμπαράστασή μας σε αυτή.

Άλλωστε αυτό έχει γίνει ήδη εμπράκτως και δια της ψήφου μου στην Ο.Ε.

Μην ελπίζει κανείς να ανακαλύψει ΕΜΠΑΘΕΙΑ κατά την άσκηση των δημόσιων καθηκόντων μου.
Μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου