Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Επιδείνωση: Λιποθύμησε ο Νίκος Ρωμανός

 Λεπτή κλωστή


Επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε το απόγευμα της Πέμπτης. Νωρίτερα, επιστολή – απάντηση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, εξέδωσαν οι γονείς του Νίκου Ρωμανού, Παυλίνα Νάσιουτζικ και Γιώργος Ρωμανός. Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι ο υπ. Δικαιοσύνης είπε ψέματα όταν υποστήριξε ότι ο γιος τους λαμβάνει υγρή τροφή, ενώ υποστηρίζουν ότι πριν επτά ημέρες είχαν ζητήσει να τον συναντήσουν κι εκείνος δεν επικοινώνησε μαζί τους. Τέλος σημειώνουν ότι ο «χρόνος πιέζει αμείλικτα» και «η απάντηση είναι μία. Αλλιώς η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας».
Ο Νίκος Ρωμανός λυποθήμησε στην τουαλέτα του δωματίου που νοσηλεύεται στο «Γ.Γεννηματάς» και όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο ανατάχθηκε με την επέμβαση των γιατρών που τον παρακολουθούν, για να υποβληθεί στη συνέχεια σε εξετάσεις και να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση της υγείας του. Η λιποθυμία αποδίδεται στην πτώση της αρτηριακής του πίεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο επί 25 μέρες απεργός πείνας έχει χάσει ήδη 13 κιλά.
«Δεν υπάρχει καμία σίτιση, δεν υπάρχει καν ορός. Συνεχίζει μόνο με νερό και ζαχαρόνερο», ξεκαθάρισε νωρίτερα ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού μιλώντας στον ρ/σ Κόκκινο. «Η κατάσταση του Νίκου είναι ιδιαίτερα κακή. Οι δείκτες έχουν κατρακυλήσει, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Παράλληλα, είναι σε μια ηλικία όπου αν υπάρξει μια καρδιακή ανακοπή, θα υπάρχει σοβαρή δυσκολία αντιμετώπισης», είπε.
Αναφορικά με τις «αναπάντητες κλήσεις» του υπουργού προς την οικογένεια ο κ. Ρωμανός είπε: «Εάν ήθελε ο υπουργός να μας βρει, θα μας έβρισκε». «Τα όσα υποστήριξε ο κ. Αθανασίου μας προκάλεσαν ανατριχίλα. Το παιδί μας κινδυνεύει να πεθάνει. Δεν είναι λόγος αυτός ανθρώπου που κρατάει μια υπουργική θέση αλλά επιβεβαιώνεται αυτό που λένε πως η υφή μιας εξουσίας φαίνεται από την υφή του λόγου της. Το θέμα είναι πολιτικό, οι απόψεις μας είναι γνωστές, μιλάμε για ένα δικαίωμα», τόνισε ο Γιώργος Ρωμανός.
Η επιστολή

«Ο κ. Αθανασίου δήλωσε χθες ότι προσπαθεί μάταια να επικοινωνήσει μαζί μας.

Είναι παράδοξο ότι δεν χρησιμοποίησε το τηλέφωνο επικοινωνίας που είχαμε θέσει στη διάθεσή του όταν, πριν από 7 ημέρες, ζητήσαμε να τον συναντήσουμε.

Είναι θλιβερό να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι ο Νίκος σιτίζεται με υγρή τροφή. Απαιτούμε να εκδοθεί σήμερα ιατρικό ανακοινωθέν για να φανεί η αλήθεια.

Ο κ. Αθανασίου προτείνει την εξ αποστάσεως μάθηση.

Είναι εξοργιστικό να δείχνει ότι αγνοεί τον λόγο ύπαρξης των αδειών σε κρατούμενους. Οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικές άδειες κρατάνε τη μόρφωση ζωντανή, δεν την αποστειρώνουν, τη συνδέουν με το κοινωνικό περιβάλλον για να τη μετουσιώσουν σε παιδεία.

Είναι ανεπίτρεπτο να προτείνονται εικονικά δικαιώματα όταν η απεργία πείνας του γιου μας είναι πραγματική.

Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα. Η απάντηση είναι μία. Αλλιώς, η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Δεν είναι δυνατόν να χτιστεί το μέλλον πάνω στον Θάνατο.

Οι γονείς του Νίκου Ρωμανού,

Παυλίνα Νάσιουτζικ - Γιώργος Ρωμανός».
Αίτηση αναίρεσης
Αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το οποίο απορρίφθηκε η αίτηση του Νίκου Ρωμανού για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνήγορος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Στην αίτησή του, ο Νίκος Ρωμανός προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γνωμοδοτήσει διότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου