Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (σε τεύχη)



Έχουμε λοιπόν εγκεκριμένο τον πρώτο - από τους πέντε - προϋπολογισμό και το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα της νέας διοίκησης του δήμου, της διοίκησης της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και του νέου δημάρχου Σίμου Ρούσσου.

Εγκρίθηκε σήμερα, πριν μερικές ώρες - κατά τις 1.30 το πρωί - μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ειπώθηκαν πολλά και αποκαλύφθηκαν ακόμα περισσότερα.

Τόσα πολλά που δεν θα επιχειρήσουμε να τα παρουσιάσουμε συνολικά αλλά θα τα αναδείξουμε με αναρτήσεις - απλά μαθήματα δημοτικού.

Διότι εμείς θέμε να προσπαθήσουμε ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ και όχι ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΣ, μέσα στο χάος των σκοπιμοτήτων, της ίντριγκας και του βερμπαλισμού.

Θα αρχίσουμε από το τέλος:

Το τεχνικό πρόγραμμα εγκρίθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της παράταξης Ανδρεόπουλου.

Η παράταξη Ανδρεόπουλου  ψήφισε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ανοίγοντας τον δρόμο να υλοποιηθεί αυτό που όλοι γνωρίζουν αλλά παριστάνουν τους κινέζους, νομίζοντας ότι είμαστε ...... αμερικανάκια. (θα επανέλθουμε).

ΟΧΙ στο τεχνικό πρόγραμμα, στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση (Κουράσης), η Λαϊκή Συσπείρωση (Αναστασιάδης) και η παράταξη του Γ. Θωμά.

Λευκό ψήφισε η παράταξη του Γ. Λαδόπουλου και ο Νταβίας (Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία).

Κατά την δεύτερη ψηφοφορία, αυτή της ψήφιση του προϋπολογισμού, όλες οι παρατάξεις ακολούθησαν την ίδια γραμμή με την πρώτη,  εκτός του Νταβία που - όπως είπε -"έχοντας εκφράσει τις επιφυλάξεις του τόσο τοποθετούμενος, όσο και με το λευκό στο τεχνικό πρόγραμμα" ψήφισε τον προϋπολογισμό, δίνοντας χρόνο στη νέα διοίκηση να καταλήξει σε συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις απέναντι στην πόλη και τους δημότες.

Αυτό είναι, εν ολίγοις,  το ρεπορτάζ επί της διαδικασίας.

Η Πλατεία θα τραβήξει την κουρτίνα του προϋπολογισμού σε απλά, μικρά και - ελπίζουμε - κατανοητά στον αναγνώστη βήματα, όλο το Π-Σ-Κ.

Διότι το αν θα υλοποιηθεί και σε ποιο βαθμό ο προϋπολογισμός είναι συζήτηση που τελικά θα γίνει του χρόνο.
Και το πόσες φορές θα αλλάξει με αναμορφώσεις ο προϋπολογισμός μέχρι του χρόνου και σε ποιες κατευθύνσεις θα είναι αυτές, θα αναδείξει τελικά της αλήθεια των πολιτικών επιλογών της νέας διοίκησης

Αλλά το τι αποτυπώνουν τα απολογιστικά στοιχεία για την πραγματική κατάσταση της αυτοδιοίκησης συνολικά αλλά και του Δήμου Χαλανδρίου, που είναι ΠΙΣΩ από τους άλλους δήμους σε προσφορά υπηρεσιών προς τον Χαλανδραίο πολίτη είναι απολύτως αναγκαίο να ξέρει ο αναγνώστης μας.
ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Πρέπει να το ξέρει για να αξιολογήσει σωστά, τόσο την προηγούμενη διοίκηση όσο όμως και την προηγούμενη αντιπολίτευση και ποια από αυτά που θα πούμε τα ανέδειξαν ποτέ οι  νταραβερτζήδες αντιπολιτευόμενοι που σου έλεγαν ότι ο δήμος έχει μόνο δύο προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείς:
ΤΗ ΦΛΥΑ και το έργο στον καταυλισμό,
Και το έκαναν για να μην απαιτήσεις αυτά που σου αναλογούν ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ διπλά και τρίδιπλα.

Αλλά και την προηγούμενη στάση όσων ήταν στο δημοτικό συμβούλιο και έκαναν το ντεκόρ του δημοτικού συμβουλίου στα διαχειριστικά θέματα.

(συνεχίζεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου