Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Απάντηση στην ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ (20/1/2015)



Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με την από 16.1.2015 ανακοίνωσή της εγκαλεί τον Δήμαρχο Χαλανδρίου για την άσκηση έφεσης σε δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  πού αφορά δύο συμβασιούχους εργαζόμενους και τον χαρακτηρισμό της εργασίας τους ως εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ,η άσκηση του ενδίκου μέσου της έφεσης έρχεται σε αντίθεση με προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες της Διοίκησης και δεν υφίσταται συνέπεια δηλώσεων και  έργων.

    Σχετικά με την ανακοίνωση αυτή επισημαίνουμε
 
1.Οι δύο εργαζόμενες  έχουν επιστρέψει στην εργασία τους στο ΚΕΠ , σταθμός Μετρό Χαλάνδρι , με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων και υπογραφή του Δημάρχου Σ. Ρούσσου.

2.Δεν προκύπτει από κάποιο γεγονός ότι δεν υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων.
 
3.Αντίθετα η συνέπεια της Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου έχει αποδειχθεί ήδη από τη στάση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στο μείζον θέμα του προσχηματικού «επανελέγχου» των συμβάσεων 197 υπαλλήλων του Δήμου σε εφαρμογή του μνημονιακού αντισυνταγματικού νόμου 4250/14 , και την άρνηση παροχής στοιχείων .
 
            Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος έχει δεχθεί ήδη μία πρώτη ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και απείθεια και ετοιμάζονται και επόμενες μετά την αποστολή εγγράφων από την Εισαγγελία, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με την  υποχρέωση να θέσει σε διαθεσιμότητα για το ίδιο θέμα την Διευθύντρια Διοικητικού.
 
4.Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο σήμερα νομοθετικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ η άσκηση έφεσης είναι υποχρεωτική , με απειλή προσωπικού οικονομικού καταλογισμού και πειθαρχικής και ποινικής δίωξης για τα αιρετά μέλη διοικήσεων Δήμων που θα αποφασίσουν διαφορετικά(άρθρα 72 και 176 σε συνδυασμό με άρθρο 233 του ν. 3852/2010, βλέπε και εγκύκλιο 129/2013  του Υπουργείου Εσωτερικών). Σύμφωνα με τα παραπάνω η οποιαδήποτε παραίτηση από την άσκηση ενδίκων μέσων δεν είναι επιτρεπτή, εξαιρουμένων εκείνων των περιπτώσεων για τις οποίες το ζήτημα έχει λυθεί με απόφαση ανωτάτου δικαστηρίου.
 
          Η όλη διαδικασία είναι  μία ακόμη πτυχή του πολιτικού προβλήματος πού συνιστά για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ασφυκτικό νομοθετικό πλαίσιο του Καλλικράτη, για την ανατροπή του οποίου θα παλέψουμε μαζί με όλες τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου