Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Πρακτικό Συνεδρίασης Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών 2015

Στο Χαλάνδρι σήμερα, 8 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00, συνήλθε σε συνεδρίαση, Διακομματική Επιτροπή, υπό την προεδρεία της Αντιδημάρχου Διοικητικών – Οικονομικών κ. Ελένης Χριστούλη, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), ύστερα από την από 5/1/2015 ανοιχτή πρόσκληση του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Συμεών (Σίμου) Ρούσσου, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις για την τοποθέτηση περιπτέρων, ο αριθμός των θέσεων διαφημιστικών μέσων για την προβολή των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών, καθώς ο χώρος και ο χρόνος για τυχόν κεντρικές ομιλίες.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1) Ζανιδάκης Κων/νος - εκπρόσωπος Ν.Δ.
2) Μαχαίρα Χριστίνα – εκπρόσωπος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
3) Χριστοδουλίδης Ανδρέας – εκπρόσωπος ΠΑ.ΣΟ.Κ.
4) Καρατζά Κονδυλία – εκπρόσωπος Κ.Κ.Ε.
5) Μαργέτης Γεώργιος – εκπρόσωπος ΛΑ.Ο.Σ.
6) Λαπιέρης Σωτήρης – εκπρόσωπος ΑΝΤΑΡΣΥΑ
7) Κάλφας Νικήτας – εκπρόσωπος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
8) Μάρκος Λουκάς – εκπρόσωπος ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
9) Θεοδοσοπούλου Ράνια – εκπρόσωπος ΚΚΕ (μ-λ) – ΜΛ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Στη συνεδρίαση παρίστανται ο Δήμαρχος κ. Συμεών (Σίμος) Ρούσσος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Σέργιος Γκάκας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας – Προσχολικής Αγωγής – Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Κων/νος Γερολυμάτος.


Οι εκπρόσωποι των κομμάτων ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο ότι σύμφωνα με την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία θα πρέπει να καθορίσουν:

- τις θέσεις για τοποθέτηση την περιπτέρων των κομμάτων
- τις θέσεις των διαφημιστικών μέσων προβολής
- το χώρο για τυχόν κεντρικές ομιλίες των κομμάτων

Επίσης ενημερώθηκαν ότι οι διαφημιστικές θέσεις υπαίθριας προβολής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 σύμφωνα με το υπ΄αριθμ. 1/7-1-2015 έγγραφο της ΦΛΥΑ Α.Ε. είναι στέγαστρα στάσεων αναμονής επιβατών, εμπόδια πεζοδρομίου, στύλοι ονοματοθεσίας, ενημερωτικοί χάρτες (οθόνες) και Πύργοι (ρολόγια).

Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα να χρησιμοποιηθεί ο χώρος της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου για την τοποθέτηση των περιπτέρων των κομμάτων, στις αριθμημένες θέσεις όπως απεικονίζονται στο από 5-1-2015 συνημμένο σχεδιάγραμμα που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ως εξής :

Το περίπτερο του κόμματος ‘Ν.Δ.’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 7.
Το περίπτερο του κόμματος ‘ΣΥ.ΡΙΖ.Α.’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 8.
Το περίπτερο του κόμματος ‘ΠΑ.ΣΟ.Κ.’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 3.
Το περίπτερο του κόμματος ‘Κ.Κ.Ε.’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 2.
Το περίπτερο του κόμματος ‘ΛΑ.Ο.Σ.’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 13.
Το περίπτερο του κόμματος ‘ΑΝΤΑΡΣΥΑ’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 4.
Το περίπτερο του κόμματος ‘ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 9
Το περίπτερο του κόμματος ‘ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 10.
Το περίπτερο του κόμματος ‘ΚΚΕ (μ-λ) – ΜΛ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’ θα τοποθετηθεί στη θέση Νο 5.

Όσον αφορά τις διαφημιστικές θέσεις προβολής των κομμάτων (στέγαστρα στάσεων αναμονής επιβατών, εμπόδια πεζοδρομίου, στύλοι ονοματοθεσίας) ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθούν στα κόμματα που εκλέχτηκαν στις βουλευτικές εκλογές του 2012 με βάση τα εκλογικά τους ποσοστά.

Η εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. κ. Κ. Καρατζά πρότεινε τα διαφημιστικά μέσα να διατεθούν ισότιμα σε όλα τα κόμματα.

Η Ανιδήμαρχος κ. Ε. Χριστούλη πρότεινε και αποφασίστηκε ομόφωνα στα κόμματα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΛΑ.Ο.Σ., ‘ΚΚΕ (μ-λ) – ΜΛ ΚΚΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’ και ‘ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ’ να δοθούν από πέντε (5) διαφημιστικές θέσεις όπου είναι διαθέσιμες.

Τα ακριβή σημεία προβολής των κομμάτων θα καθοριστούν σε συνεργασία της ΦΛΥΑ. Α.Ε του Δήμου Χαλανδρίου με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Όσον αφορά στις ομιλίες των κομμάτων εκδηλώθηκε κάποια επιθυμία και αποφασίστηκε ότι αν χρειαστεί να διατεθεί κάποιος κλειστός χώρος του Δήμου, θα γίνει σε συνεννόηση με το Γραφείο Δημάρχου.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος λύθηκε η συνεδρίαση και συντάχτηκε το παρόν πρακτικό προκριμένου να υποβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 14473/ 11-04-2012 απόφαση του Υπ. Εσωτερικών περί « Καθορισμού τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου