Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σημαντική σύσκεψη για το πρόγραμμα "Κοινωνικές συμπράξεις για την επισιτιστική και υλική συνδρομή σε απόρους"



Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι εξέφρασαν τη διάθεση άμεσης συνεργασίας για την διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για απόρους» της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 330.555.921€ (το 44% του ποσού θα πάει στην Αττική).

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετική σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής την οποία συνδιοργάνωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου.

Συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι Μεταμόρφωσης, κ.Μίλτος Καρπέτας, Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, Αντιδήμαρχοι κοινωνικής πολιτικής και εκπρόσωποι των άλλων 8 δημοτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Νέας Ιωνίας και Κηφισιάς, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για υποχρεωτικές, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, διαδικασίες διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής με τους δήμους και άλλους δυνητικά εμπλεκόμενους φορείς (Εκκλησία, ανθρωπιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης).

Επίσης σημειώνεται ότι οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα καλύπτουν τις ανάγκες των ωφελουμένων με γεωγραφική μονάδα αναφοράς την Περιφερειακή Ενότητα. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι συγκροτείται μια Κοινωνική Σύμπραξη ανά Περιφερειακή Ενότητα. Από τη διαδικασία διαβούλευσης για τη συγκρότηση των Κοινωνικών Συμπράξεων αναμένεται να αναδειχθούν περίπου 70 Κοινωνικές Συμπράξεις στις διάφορες περιοχές παρέμβασης σε όλη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις ανάγκες του Βόρειου Τομέα Αθηνών ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος, σημείωσε ότι και στις γειτονιές της βόρειας Αθήνας εκδηλώνεται η ανθρωπιστική κρίση που έχει προκληθεί από τις ακολουθούμενες πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης. Υπογράμμισε ακόμη ότι «σε αρκετούς δήμους λειτουργούν ήδη, με τη βοήθεια των Δήμων ή εθελοντικά, τυπικά και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης που ασχολούνται με την παροχή τροφής και άλλων αγαθών και υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας που έχουν τεράστιες ανάγκες. Η Περιφέρεια Αττικής θα ηγηθεί της προσπάθειας αλλά με γνώμονα την τοπικότητα, ενώ Δήμοι και εκκλησία θα έχουν σημαντικότατο ρόλο».

«Μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως αυτό, από ίδιους πόρους και μέσα από άλλες πηγές χρηματοδότησης, Περιφέρεια και Δήμοι μπορούμε να βάλουμε τέλος στην ανθρωπιστική κρίση» δήλωσε η κ. Κατερίνα Θανοπούλου καθησυχάζοντας και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη που προσήλθε στη σύσκεψη τονίζοντας την ανάγκη ο ρόλος των Δήμων να μην υποτιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου