Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ζητούμε μια άλλη λειτουργία για το γραφείο τύπου του Δήμου

Από την δημοτική παράταξη Αμαρουσίου "Ενότητα, Ανατροπή και Έργο" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:  Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου ο επικεφαλής της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, Λευτέρης Μαγιάκης, καθώς και οι επικεφαλής δύο παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Βλάχος και Τάσος Σπυρόπουλος συνάντησαν το Δήμαρχο Αμαρουσίου για να ζητήσουν αλλαγή της λειτουργίας του Γραφείου τύπου του Δήμου.

Η παράταξή μας θεωρεί πως το Γραφείο τύπου του Δήμου, αποτελεί δημοτική-δημόσια υπηρεσία, χρηματοδοτούμενη σαν τέτοια από τους δημότες, το κράτος και από κοινοτικά κονδύλια, και οφείλει να λειτουργεί αποκλειστικά σαν ενημερωτικός κόμβος για τις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου γενικότερα.

Επιβάλλεται να απέχει από παραταξιακές αντιπαραθέσεις και να μη λειτουργεί αποκλειστικά με στενή παραταξιακή λογική για λογαριασμό της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Πολύ δε περισσότερο να μην εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις.

Η θεμιτή και επιβαλλόμενη υπεράσπιση-προβολή των πολιτικών θέσεων της Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο, ούτε να εκπορεύεται από το γραφείο τύπου του Δήμου.

Επιπλέον κατά το πρότυπο άλλων δήμων της χώρας και μάλιστα του Δήμου Αθηναίων, το γραφείο τύπου μπορεί και πρέπει να αναρτά στην ιστοσελίδα του Δήμου τις ανακοινώσεις πολιτικού περιεχομένου όλων των παρατάξεων ‒και πρώτα αυτών της Δημοτικής Αρχής‒ που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, συμβάλλοντας στην αντικειμενική ενημέρωση των δημοτών.

Επίσης, οι παρευρισκόμενες δημοτικές παρατάξεις ζήτησαν τη διάθεση ενός γραφείου εντός του δημοτικού μεγάρου αποκλειστικά για χρήση των δημοτικών παρατάξεων, προς διευκόλυνση της λειτουργίας τους, όπως ακριβώς προβλέπεται και από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναγνώρισε το βάσιμο και των δύο αιτημάτων και υποσχέθηκε πως θα τα εξετάσει και σύντομα θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

Μαρούσι, 11 Φεβρουαρίου 2015
ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Αναδημοσιεύουμε από το HalandriPedia την ανακοίνωση της παράταξης του Λευτέρη Μαγιάκη στο δίπλα χωριό για την λειτουργία του γραφείου τύπου.
Κάθε ομοιότητα και αντιστοίχιση με το Χαλάνδρι και την αντίληψη περί ενημέρωσης που παρέχει το γραφείο και το site του δήμου που μπορεί να κάνει ο αναγνώστης μας ΔΕΝ είναι συμπτωματική
Και από ότι είδαμε στο Μαρούσι ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ "της παρέας" στο site του δήμου, όπως είδαμε πρόσφατα να γίνεται στον δήμο - μπανανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου