Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ενημέρωση για την κανονιστική διάταξη που ετοιμάζεται για τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος (bar, εστιατόρια κλπ)

Αναδημοσιεύουμε

Τα τελευταία χρόνια λόγω παράπλευρων συμπτωμάτων της οικονομικής κρίσης αλλά και της ασυδοσίας των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Χαλανδρίου όσον αφορά την έκδοση αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π.), το Χαλάνδρι διαμορφώθηκε στο κέντρο αναφοράς της νυχτερινής ζωής των βόρειων και βορειοανατολικών προαστίων. Μία κατάσταση η οποία αλλοίωσε τη φυσιογνωμία της περιοχής και δημιούργησε πολλά προβλήματα (ηχορύπανση, πάρκιν κ.λ.π.) στους κατοίκους του κέντρου της πόλης. Σαφώς το Χαλάνδρι δεν πρέπει ούτε να γίνει μία αποστειρωμένη, νεκρή, βουβή πόλη χωρίς ζωή, ούτε ο κόσμος και οι νέοι να μην έχουν μέρη να διασκεδάσουν. Σαφώς όμως και το δικαίωμα για άνετες συνθήκες ζωής των κατοίκων του κέντρου στο ίδιο τους το σπίτι είναι αδιαπραγμάτευτο. Ο Δήμος αυτή τη στιγμή εξετάζει τους τρόπους ώστε η τραμπάλα που τώρα γέρνει εις βάρος των κατοίκων και υπέρ της "νύχτας" να ισορροπήσει σε ένα νέο σημείο, διαμορφώνοντας εκ νέου τις χρήσεις του κέντρου της πόλης. Για όλα αυτά τα ζητήματα, για τον τρόπο προσέγγισης της νέας αυτής ισορροπίας, ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί σε ανοιχτή συζήτηση όλους τους κατοίκους του κέντρου της πόλης την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 19.00, στο Παλαιό Ταχυδρομείο (πάνω από το ΚΕΠ).






3 ΑΠΟΡΙΕΣ:

1. Με ποια άποψη κατεβαίνει ο δήμος σε αυτόν τον διάλογο με όλους τους κατοίκους του κέντρου; Δεν έχει προηγηθεί καν μια οργανωμένη συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.

2. Αφού ετοιμάζεται κανονιστική (αν ετοιμάζεται) γιατί προχωράνε ενέργειες όπως ο καθορισμός ζώνης πεζών; Γιατί δεν πάμε σε μια απόφαση αναστολής έκδοσης νέων αδειών για να γίνει αυτός ο διάλογος χωρίς να μεγαλώνει το πρόβλημα;

3. Σε αυτόν τον διάλογο θα συμμετέχουν οι κάτοικοι ή και ο σύλλογος των ΚΥΕ και οι εργαζόμενοί τους, με τους οποίους η διοίκηση έχει ήδη συνδιαλλαγεί και συμφωνήσει όπως λέει ο κος Γερολυμάτος;

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ:

Το να καλεί ο δήμος τους δημότες για συζήτηση ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ SITE της διοίκησης του δήμου - ούτε δελτίο τύπου από τον δήμο εκδόθηκε αλλά ούτε καν στο επίσημο site του δήμου αναρτήθηκε η πρόσκληση  και η αφίσα - αποδεικνύει ότι ο διάλογος που θα γίνει μεθαύριο για το μείζον θέμα της πόλης είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ.
Και μόνο μια αυταρχική και αντιδημοκρατική διοίκηση επιλέγει να κάνει διάλογο μόνο με τους αναγνώστες του site της!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου