Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ (του Γ.Γ.)

Η είδηση είναι ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα επισκεφθεί την πρωθυπουργό της Γερμανίας, την επόμενη εβδομάδα.

Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάει στη Μέρκελ με ζουρνάδες και πεντοζάλη. Είναι ώρα για σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα χρειαστεί πολύς κόπος να πείσει ότι αυτά τα διαθέτουμε. Κανείς δεν μιλάει για υποτέλεια, αλλά για έντιμους συμβιβασμούς, σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί από ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέχρι σήμερα, για λύσεις και συμφωνία σωτηρίας μιας χώρας που καθημερινά κάνει επικίνδυνα ακροβατικά στην άκρη του γκρεμού.

Να επικρατήσει ο ρεαλισμός, εκτίμηση της πραγματικής κατάστασης, διαβεβαιώσεις για σαφείς μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί όλη η Ευρώπη και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού (πλην ελαχίστων βολεμένων πελατών, κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών και ισχυρών παραδοσιακών συντεχνιών) και, κυρίως να πείσει ότι υπάρχει η βούληση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της χώρας, αφήνοντας στο πλάι τον λαϊκισμό.

Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία, ας την αρπάξουμε λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας αφήσουμε στην άκρη έντιμα και ειλικρινά άστοχες δηλώσεις του παρελθόντος και ας συμφωνήσουμε όλοι ότι επιτυχία και νίκη θα είναι η σωτηρία της χώρας. Ας μην παρεξηγηθεί το κείμενο αυτό, δεν δίνω συμβουλές, απλώς την αγωνία μου εκφράζω.

Καλή επιτυχία.

Γιώργος Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου